Boekverslag : Inge Scholl - Die Weiße Rose
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 339 woorden.

Samenvatting
De schrijfster, Inge Scholl, is in dit boek aan het woord. Ze vertelt over het leven van haar zus Sophie en haar broer Hans. Zij maakten deel uit van een groep tegen het Hitlerregime. Zij gingen te werk onder de naam “Die Weiße Rose”, oftewel “De Witte Roos”. Hans Scholl is de drijfkracht achter deze organisatie. Het verspreiden van de vlugschriften tegen het Hitlerregime is een erg riskante zaak. De Gestapo (Geheime Staatspolizei) gaat dan ook op een gegeven moment naar hen op zoek. Hans Scholl, Sophie Scholl en Christoph Probst, een vriend van Hans en Sophie, worden opgepakt en ter dood veroordeelt. Enkele maanden hierna worden nog drie andere vrienden ter dood veroordeeld.


Hoofdpersonen

De belangrijkste persoon in dit boek is toch wel Hans Scholl. Hij komt voor in het grootste gedeelte van het boek. Hans is een erg intelligente persoon. Toen hij jong was zat hij met veel andere jongeren bij de Hitlerjugend, totdat hij erachter kwam dat veel ideeën van Hitler niet juist waren. Hij stapte uit de Hitlerjugend en sloot zich aan bij de Jugendschaft, iets wat hem zich nog sterker deed verzetten tegen het Hilterregime. Later richt hij met zijn zus Sophie en een aantal vrienden de organisatie “Die Weiße Rose”.

Op zich heeft Sophie Scholl ook wel een belangrijke rol in dit boek, maar toch is haar broer Hans meer aanwezig.


Auteur

Dit boek is geschreven door Inge Scholl. Ze werd in 1917 geboren in Forchtenberg in Duitsland. Ze is de oudste zus van Hans en Sophie, de hoofdpersonen in dit boek. Na de Tweede Wereldoorlog zorgt ze ervoor dat haar omgebrachte broer en zus niet zomaar vergeten zullen worden. Zij worden namelijk wereldberoemd als hoofdpersonen in Inge’s boek “Die Weiße Rose”.


Titelverklaring

De titel van dit boek is niet zo heel moeilijk te verklaren. Het is namelijk de naam van de anti-Hitler organisatie die Hans en Sophie oprichten. Die organisatie heette dus “Die Weiße Rose”, in het Nederlands vertaald naar “De Witte Roos”.


Genre

Dit boek is van het genre oorlogsroman.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen