U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Bart Moeyaert - Wespennest.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/3276 en is laatst upgedate op 21/03/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 971 woorden.

Wespennest

Bart MoeyaertInhoud:

De 14 jarige Suzanne woont met haar moeder in een rustig stadje. De rust wordt wel verstoord wanneer een knappe jonge man het dorpje komt binnen gereden.

Suzanne heeft al dikwijls meningsverschillen met haar moeder, maar wanneer die knappe jonge man, genaamd Wolf, in hun leven komt, blijft het niet bij meningsverschillen, maar schakelt het over naar hevige ruzies.

Suzanne haar moeder is een heel rustig type, maar is niet bij iedereen gewenst. Ze valt nogal uit de toon. Voor Suzanne is dat niet altijd gemakkelijk, want er wordt dikwijls geroddeld in zo een klein stadje. Er zijn ook hele vele discussies over de honden van één van de buren. Iedereen wil namelijk dat ze weg gaan, maar alleen Suzannes moeder zegt dat ze mogen blijven. Daarom hebben suzanne en haar moeder bijna iedereen tegen zich.Suzanne haar vader is op jonge leeftijd overleden en Suzanne heeft het er heel moeilijk mee. Ze denkt nog steeds aan haar vader.Op een bloedhete dag komt er een scooter met een jonge man het dorpsplein opgereden. Het hele dorp staat plots allemaal buiten en kijken naar de jonge man hoe hij met twee marionetten een verhaal begint te spelen.Iedereen amuseert zich rot en Suzanne raakt over haar toeren. Ze wordt verliefd op de jonge man.

Na het optreden van Wolf gaat iedereen weer naar binnen. Suzannes moeder wordt weer heel boos en Suzanne heeft geen zin om thuis te blijven, dus gaat ze op pad. Ze gaat naar het bos om een beetje rust te zoeken. Ze is nog maar het paadje op en denkt al terug naar haar 7de verjaardag. Ze liep toen met haar vader en haar moeder in dit bos en die dag is haar vader getroffen door een kogel van de jagers.

Suzanne loopt verder en heeft al rap door dat ze niet alleen is. De kinderen uit het dorp zijn hout aan het zoeken voor ’s avonds op het zomerfeest. Ze zijn namelijk de tent al aan het opzetten.

Suzanne loopt verder en ziet dat een klein jongetje de bosjes inloopt. Wanda, de begeleidster, roept de jonge terug, maar die komt niet. Wanda vraagt aan suzanne om hem te gaan halen en dat doet ze natuurlijk. Als Suzanne de bosjes ingaat ziet ze een beetje verder dat Wolf daar zit samen met de kleine jongen. Suzanne roept de jongen en hij gaat weg.

Ze loopt verder en zet haar neer naast Wolf. Ze wil een conversatie starten, maar krijgt geen woorden over haar lippen. Dan toch, ze vraagt wat hij hier eigenlijk komt doen en hij antwoordt dat hij gewoon een beetje rust zoekt. Na veel praten nodigt Suzanne Wolf uit om deze avond naar het feest te komen. Hij heeft ingestemd.

Het feest loopt in duigen.

Suzanne haar buur heeft veel puppies en zij had beloofd aan Suzanne dat ze eentje mocht hebben. Suzanne was natuurlijk heel blij en ’s avonds ging ze bij die vrouw langs. Maar zoals ze dacht was die weg naar het feest. Alleen haar man was thuis.

Suzanne heeft het niet zo gesteld op die man, maar belt toch aan. De man doet met veel tegenzin de deur open en vraagt wat er is. Suzanne zegt dat het om het puppietje gaat. Hij leidt haar mee naar de tuin en mag eentje uitkiezen. De man had geen zin om te wachten en gaf haar de sleutels en ging weg. Suzanne moest dus de koten van de honden afsluiten, maar omdat die man zijn vrouw slaat en zijzelf die man niet goed afkon liet ze de honden gewoon vrij. Natuurlijk lopen die honden elke richting uit en ook naar het feest. Ze proberen allemaal de honden tegen te houden, maar dat gaat niet. De honden beginnen te bijten en te grollen naar iedereen. Er is veel paniek en zo komt het dat het feest slecht is afgelopen.

Wolf ie die avond gewoon terug weggereden en Suzanne heeft nooit meer van hem gehoord.

Zo hebben zij en haar moeder die avond nog de ruzies bijgelegd en zo eindigt het verhaal.EindeEigen mening.

Ik vind het boek niet zo goed. Het gaat maar over één dag en er gebeurd gewoon niets. Ik hoop echt dat mijn volgende boek beter is. Meer heb ik er echter niet over te zeggen.Biografie:

Bart Moeyaert is geboren op 9 juni 1964 in Brugge. Hij is de jongste van 7 zonen. Al jong schreef hij verhalen en makte hij boeken en kranten. Toen hij 16 was stuurde hij zijn eerste manuscript op naar een uitgeverij; het werd gepubliceerd toen hij 19 was. Hij studeerde kunsthumaniora in Gent en volgde een lerarenopleiding Nederlands, Duits en geschiedenis in Brussel. Hij studeerde daar af met een scriptie over Aidan Chambers. Vervolgens werkte hij als freelance, medewerker voor een aantal tijdschriften, en was hij tot 1995 eindredacteur van Top Magazine. Tegenwoordig schrijft hij naast boeken stukjes voor kranten en doet hij vertaalwerk. Bart Moeyaert woont in Borgerhout.Bibliografie:

1983 Duet met valse noten.

1986 Terug naar af.

1988 Het boek van Niete.

1989 Mijn tuin uit.

1989 Suzanne Dantine.

1989 Een klap is geen kus.

1990 Een boot in de mist.

1990 Een kuil om in te wonen.

1991 Kus me

1992 Voor altijd, altijd.

1992 De man in de maan.

1993 Echt weg is niet zo ver.

1995 Die steeg van ons.

1995 Blote handen.

1995 Afrika achter het hek.

1996 Hij was de haas.

1996 Mansoor.

1997 Eerst zien.

1997 De brief die Rosie vond.

1997 Wespennest.

1999 Grote oma’s.

1999 Het is de liefde die we niet begrijpen.

2000 Broere.

Moeilijke woorden

Panden: de aan elkaar genaaide delen van een

kledingstuk

Prieel: tuinhuisje

Verloochenden: iets als leugen verwerpen.

Kolven: glanzend maken.

Gammel: oud en vervallen

Ketter: een gedoopt christen die bewust en

hardnekkig leerstukken van de Kerk

verwerpt

Log: dik en plomp

Musette: officiersransel

Vroehoeger: vroeger

Schateren: helder en luid weerklinken
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen