Boekverslag : Anke De Vries - Kladwerk
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 974 woorden.

Anke de Vries is geboren in 1936 op 5 december en zij is geboren in Sellingen. Haar op leiding is de middelbare school. Zij is getrouwd met een Frans man, Frankrijk is dan ook haar lievelingsland. Zij heeft ook drie kinderen ( 1 zoon en 2 dochters ) Haar hobby is natuurlijk: schrijven. Toen Anke op de middelbare school zat ging ze op rijs naar Griekenland en Frankrijk, toen ze in Frankrijk kwam werd ze verliefd op een Fransman. En nu is ze daar mee getrouwd en woont ze samen in Den Haag vlak aan zee.Hoe is ze op het idee gekomen om klad werk te schrijven:

Toen Anke nog op school zat ging het niet goed met haar en ze spijbelde veel. Maar ze kreeg het idee op school om kladwerk te schrijven, maar toen was ze al wel kinderboekenschrijfster.

Ze was een keer opbezoek bij een school waar de avond daar voor was ingebroken en toen kreeg ze het idee om kladwerk te schrijven.Deze boeken heeft ze allemaal geschreven:

De vleugels van wouter pannenkoek (1972)

Het geheim van Mories Besjoer (1975) zilveren Griffel

Belledonne kamer 16 (1977)

Bij ons in de straat (1978)

Wedden dat ik durf! (1979)

Weg uit het verleden (1982)

Medeplichtig(1985)

De blauwe reus (1986)

Het keteldier en ander verhalen (1988)

Opstand! (1988)

Kladwerk (1990)bekroond door Nederlandse kinderjury

Blauwe plekken (1992) bekroond door Nederlandse kinderjury

Fausto koppie (1994) kinderboekenweekgeschenk

Mijn olifant kan bina alles (1995)

Memo zwijgt (1996)Tijd: Het verhaal speelt in de tijd van nu. (1990) ongeveerPlaats: De plaats waar het verhaal zich afspeelt daar staat een school en daar gaat het om dat is de hoofd plaats in het verfhaal. Rond om de school staan allemaal huizen en daar in wonen de kinderen die op die school wonen.Hoofdpersonen: de kinderen van groep 8, en de meester De kinderen van groep 8 bestaan uit: Mariek, Hassan, Jerry, Achmed, Linda, Bram en DebbyBijpersonen: Fred BruinsInhoud: Het gaat over een school die wordt steeds beklad met zinnen zoals: weg met buitenlanders, want op die school zitten buitenlanders. Maar op een dag kwamen de kinderen op school en die zagen toen ze de gangen in liepen een heleboel rotsooi en er stonden allemaal politie agenten de boel te bekijken. Er waren toen al een paar een paar inbraken gepleegd en spullen vernield, maar er was niets gestolen. En nu hadden ze niet alleen de muren beklad maar ook het aquarium was kapot geslagen en alle vissen lagen dood op de grond, de konijnen waren ook vermoord ze zouden net jongkies krijgen. En dat vonden de kinderen nog het ergst. Maar Bram een jongen uit groep acht die altijd van die moeilijke woorden gebruikt, die komt tot de ontdekking dat er hulp van binnen uit is geweest, want van het kelderraam is de tralies door gezaagd en het raam was niet kapot dus het moet open zijn geweest volgens hem.Op een dag houden ze een inzameling actie op het school plein alle kinderen doen wat. Hassan (een beetje verlegen jongen) kan heel goed tekenen en hij ging gezichten na tekenen, maar opeen moment komt Fred Bruins er aan (die samen woont met Debby’s moeder, zij is weg gegaan bij Debbys vader en daar heeft Debby het heel moeilijk mee) met nog iemand en zij willen ook een tekening hebben van Hassan. ( Linda heeft met de inbraak een knoop gevonden met een adelaar er op en die heeft zij aan Hassan gegeven) En een van die mannen heeft ook een knoop op zijn jas en die herkent Hassan meteen, en hij tekent die man en zegt tegen die man deze tekening is verprutst en gooit hem onder zijn stoel, en tekent er nog een, en dat doet hij bij die tweede persoon ook. Op het eind van de middag laat die tekening wie hij op de grond heeft gegooid aan Linda zien en zij herkent dat meteen. En dat laten ze ook aan de anderen zien behalve aan debby want die mag dat niet weten, en op een avond moeten Debby en linda oppassen bij Fred Bruins en Debby’s moeder daar gaat Linda rond neuzen en heeft uit eindelijk een agenda van Fred te pakken. En die neemt ze mee naar huis en laat die aan de meester zien, en die ziet een andere school er op staan op een bepaalde datum. En die meester schakelt meteen de politie in

En die gaan op die datum bij die school in de bosjes zitten en wachten op de inbrekers na een poosje komen ze er aan en ze gaan naar binnen (alle kinderen uit groep 8 zijn er ook maar ze mochten er helemaal niet zijn, en de meester is er ook) toen de boeven weer naar buiten kwamen pakte de politie ze maar een rende weg maar er kwam een kind uit een portiek lopen en lied hem struikelen. En zo kon de politie hem ook te pakken krijgen.Plaats: Het verhaal speelt zich af in een dorp waar een school staat. Er wonen veel buitenlanders in de buurt en daarom zitten er ook veel buitenlanders op de school.Tijd: het speelt de rond de tijd van nu van ongeveer 1980-1990Begint: het verhaal begint bij een begin van een gebeurtenisProbleem en Afloop: Het probleem is dat bij de school steeds wordt ingebroken en dat willen de kinderen proberen tegen te gaan. En op het laatst lukt het de kinderen en de politie de daders op te pakken.Titel: Kladwerk de titel betekent dat geklad van de daders de muren vol verven met worden tegen buitenlanders.Mijn beoordeling: ik vond het wel een leuk boek, ik leefde me helemaal in dat verhaal het was en goed boek
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen