U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Ernest Hemingway - A Farewell To Arms.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=475 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 738 woorden.

Samenvatting
Jaar publicatie:
1929

Redenen waarom ik het boek gekozen heb:
Ik moest kiezen uit vier oorlogsboeken, toen heb ik alle verhalen (op de achterkant van het boek) gelezen en dit boek leek mij het leukste.

Hoofdpersoon:
Frederic Henry: Een amerikaanse soldaat, hij werkt als een ambulancebestuurder aan het Italiaanse front.
Catherine Barkley: Een engelse verpleegster, zij werkt aan het Italiaanse front in een hospitaal.

Plaats en tijd:
Het boek speelt zich tijdens de eerste wereldoorlog af.
Een groot deel van het verhaal speelt zich af in een ziekenhuis in Milaan waar Henry van zijn wonden moet genezen. Het begin van het boek speelt zich af aan het front rondom Gorizia. Het eind van het boek speelt zich af in Zwitserland, waar Henry is heengegaan.

Climax:
Ik denk dat er geen climax in het verhaal is. Er zijn veel gebeurtenissen in het verhaal, maar er is geen hoofdgebeurtenis.

Titel en tevens boodschap van de schrijver:
Hij zegt vaarwel tegen de oorlog en verlaat de oorlog en gaat terug naar Catherine.
Er zit niet echt een boodschap in. Het is een verhaal over de realiteit van de oorlog en de liefde tussen twee mensen in de oorlog.

Verhaal:
Het verhaal begint ergens in het voorjaar. Henry is ambulancebestuurder aan het Italiaanse front. Op een dag ontmoet hij Catherine Barkley, een engelse verpleegster aan het front. Hij krijgt een relatie met haar, dit is niet echt om de liefde maar meer voor de lol. Henry speelt de perfecte echtgenoot en Catherine de perfecte echtgenote. Ze zoeken elkaar vaak op. Als Henry een paar dagen later weer op het front is, omdat er een aanval zou komen, valt er een granaat een paar meter van hem vandaan en raakt hij gewond aan zijn benen en knieën. Na een kleine operatie wordt hij naar een ziekenhuis in Milaan gebracht. Daar komt ook na een paar dagen Catherine werken. Catherine werkt vooral tijdens de nacht als het rustig op de afdeling is, zo kan zij eigenlijk de hele nacht bij Henry zijn. Ze komt vaak bij hem slapen. Ze beginnen steeds meer van elkaar te houden en de relatie is nu serieus. Er komen een paar dokters naar zijn knieën kijken, ze zeggen dat hij nog zeker 6 maanden in het ziekenhuis moet liggen. Henry wil dit absoluut niet en laat een andere dokter komen. Die dokter opereert hem de volgende dag nog. De genezing gaat veel sneller dan de 6 maanden die de dokters zeiden. Hij doet veel leuke dingen met Catherine en ze maken zelfs al toekomstplannen. Hij bezoekt bijvoorbeeld paardenraces. Henry drinkt ook erg veel en hij krijgt geling. Omdat men op het front denkt dat hij extra veel gedronken heeft zodat hij niet zo snel terug moet naar het front, moet hij juist eerder terug naar het front. Hij neemt afscheid van Catherine (die zwanger is) en gaat met de trein weer richting het front. Op het front hadden ze een zware zomer gehad Iedereen hoopt dat de oorlog snel voorbij is. Ze verloren ook de volgende aanval weer en ze moesten zich terugtrekken, in de regen (het regent trouwens vaak in het boek) rijden ze terug. Er ontstaat een grote file en Henry zoekt binnendoorweg. De ambulance komt vast te zitten in de modder en ze moeten verder lopen. Henry ontsnapt van het front en neemt een trein naar Milaan naar Catherine, maar die bleek net weg te zijn gegaan naar Stresa in Zwitserland. Henry gaat in gewone kleren (anders wordt hij door het leger gearresteerd) ook naar Stresa, daar ontmoet hij Catherine weer. Ze moeten erg oppassen dat niemand hen vindt want ze zijn al op zoek naar Henry. Na acht maanden krijgt Catherine weeën en Henry brengt haar naar het ziekenhuis. Maar is wat mis en er wordt een zoon geboren via een keizersnede, maar hij is dood. Waarschijnlijk was hij dat al vijf dagen. Henry gaat terug naar het hotel om wat te rusten. Als hij weer terugkomt krijgt hij te horen dat Catherine een bloeding heeft gehad. Snel raakt ze bewusteloos en sterft. In de regen loopt Henry terug naar het hotel.

Mening:
Ik vond het een mooi boek, je leert zo veel over hoe de oorlog werkelijk was. Het verhaal was mooi, twee mensen die verliefd op elkaar worden tijdens de oorlog. Het einde vond ik niet zo leuk, ik had liever gehad dat ze nog “lang en gelukkig leefden”. Het boek was wel een beetje langdradig. Het boek kon ook in 100 bladzijden minder geschreven worden vind ik.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen