U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Bart Moeyaert - Wespennest.
Deze versie komt van http://www.studentsonly.nl/uittreksels/bv.asp?BvID=469 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 704 woorden.

Bibliografie
Genre: Drama


Samenvatting
Inhoud:
5. Personen:
De hoofdpersonen zijn:
Suzanne Dantine: Zij is de enigste in het dorp die de honden van Heleen niet weg wil hebben. Suzanne is vaak bij Heleen en vertelt ook aan haar dat Edith de petitie heeft ondertekend.
Heleen: Zij is de vrouw van Rudi, samen hebben ze een hondenkennel. Het hele dorp vindt dat de honden te veel lawaai maken en willen ze weg hebben. Als ze hoort dat Edith heeft ondertekend kijkt ze haar aan met een vuile blik.
De bijpersoon is:
Edith Dantine: Zij is de moeder van Suzanne en wordt een buitengesloten door het dorp. Er wordt ook veel over de Dantines geroddeld.
Wolfgang: Hij is een poppenspeler en gaat overal op zijn scooter naar toe om de mensen zijn poppen te laten zien. Suzanne is op hem verliefd en hij glimlacht altijd. Hij is 18 jaar of ouder, want hij rijdt op een scooter.
Walda: Zij is de dochter van Carla, zij is de enigste vriendin van Suzanne zij is 4 als Suzanne geboren is aan het eind van het verhaal is zij dus 18.
6. Waar speelt het verhaal zich af?
In het boek wordt niet vermeld waar het zich afspeelt en je kunt het ook niet uit de tekst opmaken.
7. In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Ik denk dat het verhaal zich in het heden afspeelt, want Wolfgang rijdt op een scooter.
Hoe lang duurt het?
Het duurt een aantal jaar want er wordt verteld over Suzannes geboorte en aan het einde van het boek is Suzanne 14. Dus het duurt ongeveer 14 jaar.
8. Wat is het belangrijkste probleem en hoe loopt het af?
Het dorp waarin Suzanne woont lijkt de landelijke idylle zelf. Maar al een paar weken hangt er ruzie in de lucht. Het hele dorp vindt dat de hondenkennel van Heleen en Rudi, de man van Heleen, weg moet behalve Suzanne. Haar moeder, Edith, wil de honden eerst ook niet weg hebben, maar Carla heeft haar omgepraat dat ze de petitie moet ondertekenen. Suzanne is boos op haar moeder. Walda is de enigste vriendin van Suzanne. Op Suzannes 7e verjaardag werd haar vader per ongeluk doodgeschoten. Suzanne zou een hondje voor haar verjaardag krijgen, maar dit ging niet meer door, want anders zouden Suzanne en haar moeder steeds bij het zien van de hond aan Wout worden herinnerd. Op de dag van het Zomerfeest vertelt Suzanne dit verhaal aan Wolf. Als Wolf met zijn scooter het dorp binnen rijdt barst de ruzie los. Het hele dorp raakt in rep en roer en Suzanne raakt uit haar evenwicht. Ze vraagt raad aan Wolf wat ze moet doen, hij zegt dat ze moet kiezen steekt ze haar vinger in het ‘wespennest’ of rent ze hard weg. Suzanne kiest voor het 1e. Suzanne lokt Rudi naar het dorpsfeest toe en laat ondertussen de honden uit de kennel los. De honden bijten Rudi en de andere dorpelingen, maar er gaat niemand dood.
9. Wat betekent de titel?
Als Suzanne raad vraagt aan Wolf zegt hij: “Je kunt je vinger in het ‘wespennest’ steken of je kunt hard weglopen”. Met het wespennest bedoelt Wolfgang het dorp met de gespannen sfeer.

Beoordeling:
10. Wat vind je van het verhaal
a over de moeilijkheidsgraad
Het was een makkelijk, dun boek maar aan het einde, met de honden die Suzanne vrij laat, is het heel moeilijk, maar ik had het boek wel snel uit.
b over spanning
Het was spannend, want je wilt weten wat er met de honden van Heleen en Rudi gaat gebeuren.
c over gevoelens
Het boek was wel hard, want Suzanne maakt hele vervelende opmerkingen tegen haar moeder en in haar hoofd zegt ze kreng tegen haar moeder.
d over identificatie
Ik kon we wel goed inleven in de persoon, en ik had ook het gevoel dat ik er in meespeelde.
e over vernieuwing
Het was leuk, want het liep heel anders af dat ik had verwacht.
f over werkelijkheid
Ik vond het goed, omdat het in je eigen leven precies zo kan gaan.
g over het leereffect
Ik heb uit dit boek iets geleerd, namelijk dat je niet altijd met de groep hoeft mee te gaan en dat je moet doen wat jij denkt dat het beste is.
h over de stijl
Het taal gebruik is wel makkelijk maar de stijl veranderd heel erg op het einde en wordt te ingewikkeld.

Kortom, ik vond dat het boek goed was, want je kunt er veel van leren.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen