Boekverslag : Dirk Bracke - Een Lege Brug
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 534 woorden.

De samenvattingOp een zachte novembermiddag haast Siem zich op zijn skeelers naar zijn liefje marijke die op hem wacht op het pleintje. Maar op een spoorwerbrug zit een mooi meisje . Hij is Marijke in een oogwenk vergeten. Het mooie meisje heet Paulien. Ze maakt een tekening en telt daarbij elke lijn die ze op het blad zet . Siem is er ondersteboven van. Hij begrijpt haar niet en hoe hij ook probeert om haar aandacht te trekken zijn plan mislukt. Het is dus niet alleen haar mooi figuur, maar ook haar onbegrijpelijke reacties fascineren hem en hij wil dan ook begrijpen waarom ze zo handelt. Algauw komt Siem erachter waarom Paulien zich zo ongewoon gedraagt. Hioj ontmoet Steven , die Paulien dagelijks dezelfde dagindeling aanhoudt, anders krijgt ze een paniekaanval. Steven vetelt aan Siem dat het meisje autistisch is en heel haar leven , elk uur, elke minuut, dezlfde regelmaat moet hebben, anders raakt Paulien in paniek en kan ze zich niet behersen. Nu weet Siem niet meer hoe het verder moet. Na een moeilijke innerlijke strijd , omdat hij haar toch nooit zal kunnen begrijpen, besluit hij met pijn in zijn hart , haar los te laten en haar in haar eigen wereldje verder te laten leven.Een ervaringsverslag

Vorig jaar heeft een vriedin van me het boek "Blauw is bitter" aanbevolen om te lezen. Dit boek was me zeer goe bevallen en daarom koos ik nogmaals een boek van deze schrijver.

"Een lege brug." Het verhaal gaat over Paulien en haar autisme. Paulien heeft haar hele leven een regelmat nodig , zowel in haar denken als in haar handelen. Elke niuwe ervaring is een nieuwe moeilike opgave zowel voor Paulien,als voor haar omgeving.Op een dag wordt Siem, een jongen verliefd op Paulien. Het is niet allen haar mooi figuur maar ook haar onbegrijpelike racties fasineren hem en hij wil dan ook begrijpen waarom ze zo handelt. Algauw komt Siem erachter , waarom Paulien zich zo ongewoon gedraagt. Steven , de opasser van paulien, verklaart haar ongewone gedrag en zorgt ervaar dat Paulien dagelijks dezelfde dagindeling aanhoudt? anders krijgt ze een paniekaanval.We volgen het verhaal door Siems ogen, wat het voor de lezer in het algemeen gemakkelijker maakt, om het personage Paulien te begrijpen en hoe je met autisme moet omgaan.

Het verhaal speelt zich af op een spoorwegbrug waar paulien elke dag terugkomt om te teken.Ik ga zeker nog wel eens een boek van deze schrijver lezen en ik moeig anderen zeker aan dit boek eens te lezen.Een ander boek van deze schrijver is "Blauw is bitter."

Lina is twaalf als Max, de eigenaar van een bar in manilla, haar van haar vader koopt. De afspraak was dat ze als hulpje in de bar zou werken, maar algauw swint Max har zich te prostitueren. Lina wlagt van de gretige zelfvoldane mannen die naar haar toe komen, van de drugsdeales die in de bar hun waar kwijtraken, van de geldzzzucht en de hyprocrisie van Max. Als ze Sergio leert kennen, durft ze hem niet te vertellen dat ze een hoertje is. Net als een ander meisje in de Blauwe Lotus spaart ze haar fooien om zich zo vlug mogelijk vrij te kopen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen