Boekverslag : Carry Slee - Kilometers Cola En Knetterende Ruzie
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1620 woorden.

Hoofdpersonen en Bijpersonen:


Boris,

Hij is een eigenlijk de hoofdrolspeler van het verhaal, want de meeste problemen gaan over hem.

Boris heeft altijd ruzie met zijn moeder, meestal over vader van Boris want de ouders van Boris zijn gescheiden, van al die ruzies die hij met zijn moeder heeft laat hij niet aan zijn vrienden merken.

In de muziek-band is Boris de saxofoonspeler, hij kan het heel goed.

En al de liedjes van hun band schrijft hij.


Tessa,

Zij hoort ook bij de muziek-band en is de drumster.

Zij is ook goeie vrienden met Boris.

Tessa doet een belangrijke daad in het verhaal, ze belt Boris op als ze erachter komt dat er (net als bij de band zelf) bij een voetbalclub ook geld is gestolen.


Nadia,

Zij is ook een meisje die bij de band hoort, is niet echt een persoon met een belangrijke rol.

In de muziek-band is zij een goede gitarist.


Jasper,

Hij is ook een van de muziekband.

Jasper is ook een goeie gitarist net als Nadia

Hij heeft ook een hele grote gevoel voor humor.


Linda,

Linda is de meisje die wil soliciteren bij de muziekband.

Ze is een meisje met hele negatieve gedachten.

Wanneer zij een stukje gaat zingen voor de band weet de band al dat. Ze enorm vals zingt en dat ze niet in de muziek-groep kan komen. Nadat ze klaar is met haar solo vraagt ze waar de toilet is en dan gaat ze weg.

Toen ze naar de “toilet” ging had ze al het geld van de bandleden gestolen.

Linda is eigenlijk een gemene dief.


Kira,

Zij is een lief meisje, die heel goed kan zingen, ze wordt later de zangeres van de muziekgroep.

Wanneer de bende van Linda het geld van een voetbalclub stelen betrapt ze hun, maar de bende sluiten haar op.

Wanneer de muziekgroep dat hoort bevrijden ze haar.

Kira vraagt aan hun of ze een muziekgroep zijn, ze zeggen ja en Kira vraagt daarop of ze al een zangeres hebben, band vertelt dat ze er een zoeken. Kira vertelt dat ze goed kan zingen en of ze een bandlid mag worden. Ze doet haar auditie en wordt goedgekeurd. Boris wordt helemaal verliefd op haar.


Ruimte


In verhaal zij er meerdere ruimte maar de meest belangrijkste zijn:

- op school

- in de garage

- en de geheime plaats


Geografische ruimte


- Nederland


Tijd


Het verhaal speelt zich af in de tegenwoordige tijd


Perspectief


Dit verhaal is geschreven in vertellers-perpectief.

Voorbeeld: ‘Beloofd’ Kira pakt Boris’s hand.

Als hij haar aankijkt weet hij het zeker: Mooiere ogen bestaan niet.


De belangrijkste gebeurtenis


De belangrijkste gebeurtenis in het verhaal is dat de muziek-groep een zangeres nodig hebben en een advertentie in de krant plaatsten.

Dat is volgens mij de belangrijkste gebeutenis, want doordat ze dat doen komt er een meisje soliciteren. En zo begint er een avontuur te beginnen.


Probleem


Er zijn in het verhaal meerdere problemen een paar van die zijn:

- De muziekgroep heeft geen zangeres

- Er komt iemand soliciteren en blijkt een bedriegster te zijn

- Al hun geld wordt gestolen

- De voetbalclub heeft ook een probleem hun geld is ook gestolen

- Kira had ook een probleem, ze werd opgesloten

De eerste probleem is eigenlijk de belangrijkste ervaring, want daardoor zijn de andere problemen ontstaan.


Hoogtepunt


De hoogtepunten in het verhaal zijn:

- Kira komt vrij

- De band heeft een echte zangeres: Kira

- Boris en Kira worden op het einde van het verhaal vrijgelaten


Dieptepunt


Er zijn net als de hoogtepunten in het verhaal meerdere dieptepunten:

- Er komt een bedriegster soliciteren

- Al hun geld wordt gestolen

- Kira wordt opgesloten


Begin


Het verhaal begint met een aanloop, want er wordt eerst vertelt wie, wie is en pas later beginnen de problemen echt.

Eerst wordt er vertelt dat ze geen zangeres hebben en pas later kom je te weten Dat het een bedriegster is en dan begint de echte verhaal pas.


Einde


Het verhaal heeft een gesloten einde want op het einde zijn de dieven opgepakt en zijn Boris en Kira vrijgelaten.

Het verhaal heeft een gesloten einde want nadat de boeven zijn opgepakt zijn er geen problemen meer, geen problemen ,geen verhaal.


Moraal


Ik heb van het verhaal geleerd dat je niet zo snel iemand moet vertrouwen, want het kan net als in het verhaal gebeuren dat iemand ineens je geld steelt.


Mening


Ik vond het een heel leuk boek. Er zat veel spanning in.

Er zat ook een les in.

Het begin was heel goed en het was ook best wel leuk dat

Er een grapjas in het verhaal zit namelijk: Jasper

Het is eigenlijk een boek met veel genres.

In het verhaal komt namelijk ook een beetje liefde in voor.


Samenvatting


De ouders van Boris zijn gescheiden en Boris woont bij zijn moeder in huis. Boris heeft altijd ruzie met zijn moeder, omdat hij veel op zijn vader lijkt. Boris de moeder heeft een hekel aan zijn vader, dus als Boris ook maar een opmerking maakt is zijn moeder al kwaad op Boris.


Boris is lid van een band. Hij zit samen met Tessa, Jasper en Nadia in hun eigen band.

Hij speelt saxofoon en schrijft de liedjes voor de band. De andere drie spelen ook een muziekinstrument, maar er is geen zangeres. Ze hadden er een, maar die is verhuisd.

Omdat ze perse een zangeres nodig hebben besluiten ze een advertentie in de muziekkrant te zetten. Als het artikel een paar dagen later in de krant staat, wordt er meteen gebeld door ene Linda van Lieshout. De volgende dag komt ze auditie doen. Ze komt heel ongeïnteresseerd binnen en is over alles negatief. Als ze een stukje zingt, horen ze meteen dat het niks is. Ze mag geen zangeres worden. Als ze zelf naar de deur loopt, steelt ze al het geld, dat in hun jaszakken zit en het geld uit het collectepotje. Als de band er even later achterkomt, verdenken ze Linda.


Als Rik (een vriend van de band) op een dag bij hen aan het spelen is, vertelt hij dat er bij hem op de voetbalclub geld is gestolen. Hij vertelt het hele verhaal over dat er een nieuwe jongen bij hen in het team kwam. Toen hij naar de wc moest, kreeg hij de sleutel van de kantine, want daar was de wc. De jongen bleef wel heel lang weg. Toen er iemand ging kijken, was hij weg en de inhoud van de clubkas ook. Die jongen heette Robbie de Groot. Ze hebben het bij de politie aangegeven, maar die kende hem niet.


Een poosje later belt Tessa, Boris op. Ze zegt, dat er in de krant staat, dat er ingebroken is in een voetbalclub en er weer geld is gestolen. Toen ze betrapt werden door een meisje, hebben ze haar opgesloten. Tessa denkt, dat het een bende is en dat Linda van Lieshout er ook bij hoort. Als de band bij elkaar komt bespreken ze een plan. Ze besluiten om naar het meisje te gaan, dat is opgesloten door de bende. Als ze met het meisje (genaamd Kira) hebben gepraat komen ze er achter, dat Linda van Lieshout en Robbie de Groot samen met nog iemand anders in de bende zitten.


Als ze tegen Kira zeggen, dat ze een band zijn, vraagt ze of ze ook een zangeres hebben. De band antwoordt; “nee” en Kira zegt dat zij zangeres is en een band zoekt. Als ze auditie doet wordt ze meteen lid van de band. De band is helemaal blij, dat ze een zangeres hebben. Boris is al meteen verliefd op Kira en doet alles met haar samen. De band maakt een plan om de bende te pakken.

Ze besluiten nog een advertentie te zetten en kijken of Linda reageert. Ze reageert op de advertentie en komt weer auditie doen, maar dan bij iemand anders. Als Linda bij Riks huis aankomt zoals afgesproken zegt de broer van Rik, dat het niet door gaat. Linda is boos en gaat weer naar huis. Maar Boris en Kira volgen haar.


Als ze bij een oud leeg huis naar binnen gaat en even later weer naar buiten komt, gaat Kira achter haar aan en kijkt Boris even in dat huis. Als Kira ziet, dat er even later twee jongens in het oude huis gaan waar Boris is, stopt ze met de achtervolging en blijft in de buurt van het huis. Boris verstopt zich en de jongens zien hem niet. Als de jongens het huis uitlopen en even later Boris, komt Kira naar hem toe. Samen volgen ze de jongens. Als Linda hun ziet lopen gaat ze naar de jongens toe. Samen lopen ze verder. Ze gaan bij het zwembad naar binnen en even later rennen ze naar buiten. Boris en Kira botsen tegen hen op en proberen ze tegen te houden. Maar dan worden Boris en Kira vastgepakt door een man. Het is de badmeester.


Ze worden ervan verdacht dat ze de portemonnee hebben gestolen (die de bende ven Linda had gejat). Maar dat wist de badmeester niet. Boris en Kira vertellen het hele verhaal, maar de badmeester gelooft hen niet, want de portemonnee zat in de capuchon van Kira. Ze worden naar het politiebureau gebracht en daar geloven ze het verhaal ook niet. De politieagent stuurt twee politiemannen naar het oude huis, want ze hadden gezegd dat de bende daar was.


Ondertussen was de rest van de band hen al gaan zoeken en zijn ze in het oude huis. Op dat moment komt de bende binnen. Ze bedreigen Rik met een mes. Maar dan komt de politie binnen en betrapt de bende. De bende word opgepakt en Boris en Kira worden weer vrijgelaten.

;\n <\/div>
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen