Boekverslag : Veronica Hazelhoff - Elmo
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1069 woorden.

BOEKVERSLAG


Mijn boekverslag gaat over het boek: Elmo de schrijfster heet Veronica Hazelhoff.Het genre van het boek is:allerdaagse dingen en hoe ouders en kinderen met elkaar omgaan.

Hier komt een kleine samenvatting:Het verhaal gaat over een meisje dat een jongen ontmoet en die jongen komt uit een apart gezin met gescheiden ouders beetje coutry achtige typetjes

Een belangrijk gebeuren in het verhaal is de relatie tussen elmo en zijn moeder daar gaat een groot deel van het verhaal over en dat dan weer ruzie is en dat zij geen goede huisvrouw was en nog steeds niet over de vader van de jongen heen is maar alwel een andere vriend heeft waar ze binnenkort meegaat trouwen . Dan speelt Elmo de jongen waar Vera op verliefd is hij is het zorgzame type wat zorgt voor zijn moeder .Vera is het meisje wat hem heel leuk vind en dan ook veel met hem optrekt totdat de moeder(Jannie) het allemaal niet meer aankan en dan zelfmoord pleegt. Elmo heeft moeilijk met verwerken van de dood van zijn moeder,En verhuist en heeft niet veel contact meer met Vera waar Vera dan ook van overstuur is

.De hoofdpersonen zijn:Elmo en Vera.Ik zal nu even Elmo beschrijven Elmo heeft lang donkerrood haar in een staartje ,donkerbruine ogen rond de 19 schat ik soms draagt hij een lichte kaki broek met een zwart t-shirt .Het is een vriendelijke nette, zorgzame jongen een beetje een binnenvetter daarom komt hij een beetje vaag over af en toe en hij heeft ook veel wisselvallige buien in het verhaal veranderd hij in uiterlijk door een tatoo op zijn arm en hij verandert geestelijk door de dood van zijn moeder waardoor hij beetje depresief word ofwel in een wrak veranderd .Dan ga ik nu verder over Vera Vera is een meisje met korte bruine haren, ze wordt ook wel half jongen genoemd door enkele klasgenoten .Ze is een nieuwschierig en ongeduldig typje beetje eigenwijs afentoe , best wel nuchter ingestelt maar ook soms beetje onzeker van zichzelf .Vera veranderd best wel veel in het verhaal ze is ook een wrakje een tijdje doordat Elmo weg is en ze word ook minder ongeduldig en minder eigenwijs. Een belangrijke bijpersoon is (Jolene)(artiestennaam) oftewel Jannie Jannie is de moeder van Elmo zij is een klein mager vrouwtje die vaak zwaar op gemaakt is soort barbiepop mensje ze draagt vaak aparte kleren en heeft een mooie stem .Zij is geen moederfiguur heel onzeker van zichzelf plankenkoorts soort typje .Ze veranderd doordat ze sterft .

Het boek speelt zich af in de buurt van Vera en Elmo en op enkele coutry gebeuren .Het boek begint bij het begin van de gebeurtenissen en het eindigt met een open eind.Het verhaal beleef je door Vera\'17;s ogen in de ik vorm naar de lezer toe en het is in een chronologische volgorde verteld.


Een stukje uit het boek is: We kropen onze tent in en in het vage licht dat door het tentdoek scheen, kleedden we ons zwijgend en met de rug naar elkaar toe uit. Ik trok mijn warme pyjama aan. Toen ik weer naar Elmo keek , lag hij in zijn slaapzak ,zijn bovenlichaam stak er bovenuit.\'17;Heb je het niet te warm ,met dat ding aan ?\'17;vroeg hij. \'16;Gaat,\'17;zei ik. \'16;eigenlijkwel.\'17; \'16;Waarom doe je hem niet uit ?\'17;Het was de manier waarop hij het zei.Niet verliefderig,of geil.Kwaad zo leek het wel. Maar ik stikte van de hitte ,de tempratuur was die nacht ook vast niet onder de negetien graden gekomen . \'16;Draai je om,\'17;zei ik .Hij deed het en even later lag ik inde slaapzak met alleen mijn slip en t-shirtje aan. Elmo lachte een beetje spottend:\'17;Dat shirt is niet nodig , je hebt toch helemaal niks te verbergen.\'17; \'16;Wat is er in godsnaam met jou aan de hand ?\'17;vroeg ik. \'16;Niks!\'17; riep hij.\'17;helemaal niks!\'17; \'16;Ik ben je vijand niet,hoor ,\'17; schreeuwde ik terug. En toen gebeurde het.


Ik denk dat de auteur dit boek heeft geschreven denk ik om emoties en gebeurtenissen van zich afteschrijven.

Mijn mening over het boek is dat het een heel mooi boek is een echte aanrader om te lezen .

Ik vind het een mooi boek omdat je je in het verhaal goed kunt inleven en je weet ook niet in een keer alles je moet echt het hele boek lezen om alles te weten

Alleen een tegenvaller vond ik het eind vond het echt een slap eind. Een open eind vind ik er namelijk helemaal niet bij passen maarja ik heb in een soort uittreksel op het internet gelezen dat het einde uit het eerste geschreven stuk ging Elmo de jongen ook nog dood maar toen had ze het waarschjinlijk nog een keer gelezen en toen dacht ze nee hij is zo\'17;n aardige jongen ik zal hem toch maar laten leven. Ik denk dat het eind dan helemaal nergens op had geslagen maarja wie ben ik he.


Nou nog maar wat over het werk van de schrijfster: Veronica Hazelhoff.

Ze werd geboren op 22 februarie in Groenekan, een dorp bij Utrecht. Op haar zestiende liep ze weg van school omdat ze er een enorme hekel aan had .Toen ze 22 was trouwde ze met Jan Hazelhoff die ze had leren kennen op de kunstacedemie in 1969 . Hazelhoff begon met schrijven voor kinderen van een jaartje of 10. Na een poosje eichte ze zich op jongenren en in haar laatste boeken is ze terug bij de kinderen van een jaar of 10.Na 25 jaar huwelijk woont ze weer alleen en daarom zijn de boeken inde veren en sneeuwstorm niet zo groot omdat ze het emotioneel niet op kon brengen .Daarom zijn haar laatste boeken ook vaak heel sober ,gericht op emoties.In der meeste boeken gaat het om relaties tussen mensen en vooral tussen vrouwen:zusjes moeders en dochters,


vriendinnen. Binnen die relaties gaat het om emoties als liefde, jaloezie, vriendschap en haat.

Vaak hebben personages geheimen voor elkaar,dielangzaam ontraadseld worden .Deze geheimen , en de wisseling in de smanehang tussen personen en tussen heden en verleden , maken haar boeken spannend.Voor haar eerste boek dat ze schreef kreeg ze een zilveren griffel en een gouden ezelsoor voor het beste verkochte debuut van het jaar 1983 .Met aauw kreeg ze in haar nog korte carriere een gouden griffel de hoogste onderscheiding in kindeboekenland dit was in 1984. Na elf jaar werd Veronica Hazelhoff weer geeerd met een zilveren griffel en de Nienke van hichtumprijs in 1995 voor het boek veren.

;\n <\/div>
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen