Boekverslag : Else Van Erkel - Op Zoek Naar Joshua
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1055 woorden.A. Beschrijving


1. Titelbeschrijving.


Erkel van, Else – Op zoek naar Joshua


2. Genre


Het genre is een avonturenroman omdat Katalijn verliefd wordt en ze samen met haar vader op zoek gaat naar haar halfbroer.


Opbouw.


Het boek heeft 140 bladzijde en is verdeeld in 20 hoofdstukken met nummers en zonder titel.


B. Verdieping


3. Personen.


De hoofdpersoon van het boek is Katalijn. Katalijn is een meisje van 16 jaar die in Amsterdam woont. Ze heeft blond haar net als haar vader.


Haar karaktereigenschappen zijn:


- Eerlijk: ze vertelt aan Ray wat ze met Daniel (een ex van haar) heeft meegemaakt.

- Sociaal: ze leert Ray kennen en ze gaan samen op zoek naar Joshua.

- Doorzetter: ze blijft naar haar halfbroer zoeken ook al zit het niet echt mee.

- Gelukkig: ze heeft pas haar vriend Daniel verloren maar probeert er zo min mogelijk aan te denken.


4. Korte inhoud.


Op een avond (een paar maanden voor de krokusvakantie) toen Katalijn zat te eten kwam haar vader met het idee naar Australië op vakantie te gaan. Katalijn vond het een heel leuk idee en ze besloten in de krokusvakantie een week naar Australië te gaan.


Aangekomen op de hotelkamer in Sydney zag Katalijn haar vader in een telefoonboek kijken. Katalijn vroeg wat hij zocht en Nick vertelde dat hij het telefoonnummer van zijn vroegere liefde Sheila zoekt, die toen in verwachting was. Nick begon met bellen van het eerste nummer op de lijst met achternamen maar na een uurtje bellen had hij er even genoeg van en ging een rondje lopen. Katalijn bleef alleen achter en ging verder bellen. Katalijn kreeg bijna gelijk Sheila aan de lijn. Katalijn vroeg meteen aan Sheila of ze een kind had. Ze antwoordde met ja, ze had een zoon, Joshua. Katalijn en haar vader wilden hem meteen zien, maar Sheila vertelde dat hij op survival is in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze dacht dat hij ergens in Nieuw-Zeeland zou moeten zitten. Nick en Katalijn besloten daarom naar Nieuw-Zeeland te vliegen om hem te gaan zoeken. Twee dagen later zouden ze naar Nieuw-Zeeland vliegen.


Ze kwamen met het vliegtuig aan in Rotorua. Aan veel mensen op straat vroegen ze of ze Joshua hadden gezien, maar niemand kende hem. Een barman gaf wel de tip dat veel reizigers naar een bepaalde vulkaan gingen. Katalijn en Nick zouden de volgende dag met een gids de vulkaan gaan beklimmen. Als ze op een steil paadje afdalen valt Nick opeens naar beneden. Hij heeft een flinke smak gemaakt en in het ziekenhuis bleek dat hij daar nog wel even moest blijven. Hij had een zware hersenschudding. Katalijn besloot dat ze samen met de vulkaangids Ray, Joshua zouden gaan zoeken.


De volgende morgen gingen Katalijn en Ray naar het zuiden om Joshua te zoeken. Niemand had hem daar gezien dus reisden ze verder naar een ander deel van Nieuw-Zeeland, maar weer zonder resultaat. Maar toen hadden ze beet: een schipper van een veerpond had de vorige dag een jongen vervoerd die Joshua heette en uit Australië kwam. Hij wist niet precies waar hij heen zou gaan, maar hij wist wel ongeveer waar hij nu zou moeten zijn. Ze zouden er naartoe gaan. Ze besloten om met een klein vliegtuigje te gaan. De volgende morgen zouden ze aan het einde van een wandeling die veel ‘backpakkers’ deden wachten op Joshua. Ze had hem altijd heel anders voorgesteld maar knap was ie zeker. Katalijn ging samen met de twee jongens, die Bob en Joshua bleken te heten wat drinken op en terrasje. Nadat Katalijn het hele verhaal had uitgelegd was Joshua helemaal verbaasd. Ze bleven nog een hele tijd kletsen, maar na een tijdje moesten zij en Ray weer gaan. Katalijn vroeg nog naar zijn adres, zodat Katalijn en Nick hem en Sheila eens konden bezoeken. Aangekomen op de hotelkamer belde Katalijn meteen naar Joshua’s nummer van thuis. Nick was inmiddels ook weer uit het ziekenhuis. Ze kreeg Sheila aan de lijn en ze vroeg of ze samen met Joshua zin had om die dag daarop met Nick en haar te gaan eten.


Nick en Katalijn waren behoorlijk gespannen voor het etentje toen Sheila en Joshua aankwamen. Ze begroetten elkaar en gingen aan het tafeltje zitten. Joshua stelde aan Katalijn voor om even naar het winkelcentrum te gaan, zodat Nick en Sheila rustig konden praten. Joshua liet haar een winkeltje zien waar Katalijn een cadeautje uit mocht zoeken. Op het prijskaartje van het voorwerp schreef Joshua: voor mijn zusje? Van je broer? Toen ze weer terug kwamen zaten Nick en Sheila nog steeds te praten. Toen Sheila en Joshua weg gingen spraken ze af dat Joshua een keer naar Amsterdam zou komen.


5. Titelverklaring.


Ik denk dat voor de titel op zoek naar Joshua gekozen is omdat het hele verhaal gaat over de zoektocht naar Nick zijn zoon en Katalijn haar halfbroer. En op de zoektocht naar Joshua gebeurt er van alles.


6. Thema (onderwerp).


Het onderwerp van het boek is: zoektocht halfbroer omdat het doel van de vakantie naar Australië is om Katalijn haar halfbroer te vinden.


7. Tijd.


Het boek wordt op chronologische wijze verteld, het boek begint aan het begin van de krokusvakantie en eindigt aan het einde van de krokusvakantie. Het verhaal duurt twee weken. Ik denk dat het uit 2000 komt omdat het zich afspeelt in Australië en er moderne dingen in voor komen zoals een 4W-drive (een soort auto voor in bergen en op vulkanen)


8. Realiteit.


Ik vind het grootste deel van het boek wel realistisch omdat Katalijn op zoek is naar haar halfbroer en dat zou ik ook wel willen weten denk ik. Ik vind het minder realistisch dat Katalijn zomaar mee gaat met Ray zonder dat ze hem kent. Maar gelukkig is het een aardige jongen die haar graag wil helpen Joshua te zoeken.


C. Waardeoordeel


9. Eigen mening.


Ik vond het een mooi verhaal omdat er wat avontuur in zit en het ook nog een beetje over liefde gaat. Het lijkt mij heel erg leuk als je vader zomaar voorstelt om 2 weekjes naar Australië te gaan en dat je daar te horen krijgt dat je waarschijnlijk nog een halfbroer hebt. En onder het zoeken naar haar halfbroer maakt zo ook nog leuke dingen mee en ziet ze van alles van Australië en Nieuw-Zeeland.

;\n <\/div>
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen