Boekverslag : Ellen Tijsinger - Kaper Op De Vlucht
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 771 woorden.

Boek verslag Nederlands

Kaper op de vlucht


1. Titelbeschrijving.


Ellen Tijsinger, Kaper op de vlucht, Amsterdam, 1997, 1e druk.


2. Korte inhoud.


Het boek gaat over een jongen die Gino heet. Op zijn elfde verhuist hij van Amsterdam naar Italië. Hij heeft het in Italië niet leuk. Hij heeft geen vrienden en zijn ouders hebben geen tijd voor hem. Hij besluit geld van zijn ouders te jatten en een vliegticket naar Nederland te kopen. Als hij in Nederland is neemt hij de trein naar Amsterdam en gaat naar zijn opa en oma die nog steeds in Nederland wonen. Van zijn opa en oma mag hij even blijven logeren maar hij moet voor de kerst weer naar huis. Maar Gino wil niet. Toch moet hij. Vlak voordat hij weer naar schiphol wordt gebracht gaat hij nog even naar de kelder om wat spullen als aandenken mee te nemen. Hij neemt wat gereedschap van zijn opa mee en een één of andere gelig goedje dat snel ontploft als je er een vlammetje bij houd. Als ze op het vliegveld zijn koopt zijn opa nog een mooi, nieuw horloge voor hem.


Als hij in het vliegtuig zit, besluit hij het vliegtuig te kapen. Want hij wil voor geen goud terug naar Italië. Hij maakt van het gele spul een bom en maakt de inzittende van het vliegtuig wijs dat als hij op een knopje van zijn horloge drukt de bom afgaat. Ook als ze hem het horloge afdoen zal de bom afgaan. Ze landen eerst nog in Italië om brandstof te tanken en voedsel en water bij te laden. Als ze weer opstijgen dwingt Gino de piloot om naar Amerika te vliegen maar daarvoor hebben ze niet genoeg brandstof dus gaan ze naar Afrika. Maar daar krijgen ze nergens toestemming om te landen, dus landen ze op een oud, niet meer in gebruik vliegveld. Eenmaal daar kunnen ze geen verbinding meer krijgen met iemand via de radio. Gino vlucht en komt terecht in een klein dorpje. Een tijdje later vlucht hij weer en uiteindelijk komt hij in de gevangenis. Vanuit daar wordt hij weer naar Italië gebracht en op het vliegveld staan zijn ouders al te wachten.


Daar stopt het boek.


3. Biografie van de schrijver.


Ellen Tijsinger werd in 1947 in Utrecht geboren. In 1970 trouwde ze en kreeg ze een zoon en een dochter.


Op school vond ze het vroeger nooit leuk. Ze moesten veel en mochten weinig. Dus ging ze achter in de klas zitten en schreef onder de les verhaaltjes en gedichtjes, het liefst in haar rekenschrift. Later werd ze lerares in een leuk vak. Ze heeft een aantal jaren les gegeven op de havo en het Atheneum. Later gaf ze bij het M.B.O. les in kinderpsychologie. Ook schreef ze artikelen voor Club, Ouders van Nu en psychologie. Voor Benny Vreden schreef ze liedjes en andere teksten voor verschillende lp\'s. Er verschenen ook boeken over opvoedkunde en psychologie van haar. Daarna besloot ze kleuterboeken te gaan schrijven en even later ook boeken voor de wat oudere jeugd.


4. Eigen mening.


Ik vond het een leuk en spannend boek. Dat komt denk ik omdat ik me alles helemaal kon voorstellen van wat er gebeurde. Toen ik in het boek begon te lezen verwachtte ik wel dat het een mooi boek zou zijn omdat ik dat al van iemand anders gehoord had die het boek ook gelezen had. Ik vind dat Ellen Tijsinger alles wel goed beschreven heeft. Alles begreep ik wel. Jammer vond ik dat het boek een beetje een open einde had.


Het onderwerp waar het boek over gaat vind ik wel leuk omdat het spannend is en er niet zoveel boeken zijn die over dat onderwerp gaan. Ook vindt het boek wel realistisch. Omdat alles wat er in gebeurt ook in het echt wel zou kunnen gebeuren. Ook de personen vind ik wel redelijk goed beschreven. Gelukkig zaten er geen lastige stukjes in het boek, ook daardoor vond ik het een goed boek. Er zijn ook geen grote tijdsprongen in het boek zodat het nog makkelijker wordt om het boek te begrijpen. Doordat het boek makkelijk te begrijpen was hoefde ik ook geen stukken over te slaan. In het boek stond dat het boek voor kinderen vanaf 12 jaar is. Dat vindt ook wel zo, maar ik denk dat iemand van 11jaar het ook wel lezen kan. Als ik het boek een cijfer mocht geven zou ik het boek een 8.0 geven omdat het een leuk boek was. Ik geef geen 9 of 10 omdat ik het jammer vind dat het boek niet zo veel bladzijden heeft (118 blz.) en omdat het een open einde heeft.


;\n <\/div>
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen