Boekverslag : Carry Slee - Pijnstillers
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 613 woorden.

Pijnstillers


1.Titelbeschrijving.


Carry Slee, Pijnstillers, Houten, 1998, 5e druk, illustrator: Roelof van der Schans, omslagbelettering Toine post


2.korte inhoud


Het verhaal gaat over Casper. De ouders van Casper zijn gescheiden, daarom woont hij bij zijn moeder. Casper heeft twee hele goede vrienden Sofie en Pim. Sofie is een meisje dat veel met jongens omgaat ze heeft dan ook een vriend, Roy. Pim is een jongen die heel goed kan tekenen. Onder elke les gaat er wel een striptekening van een leraar de klas rond. Casper zit op keyboardles. Hij zou heel graag mee willen doen met het junioren orkest. Hij schrijft een lied en Anouk (een zangeres) gaat bij dat lied zingen. Met dat lied moeten ze auditie doen. Een paar dagen voordat Casper auditie moet doen vindt hij op zijn moeders kamer een papiertje van het ziekenhuis. Op dat kaartje staat dat zijn moeder kanker heeft. Vanaf dat moment stort het leven van Casper helemaal in. Zijn moeder moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Maar na de operaties blijkt dat de tumor niet meer weg kan gaan. De vader van Anouk had ook kanker, maar die is weggegaan door een special dieet. De moeder van Casper gaat dat dieet ook volgen. Na een tijdje wordt de tumor kleiner, en komt er meer hoop dat die weggaat. Maar van de ene op de andere dag slaat het om. Zijn moeder moet weer pijnstillers gaan slikken en de tumor begint langzaam weer te groeien. Casper komt aan het adres van zijn vader. Hij wil hem een keer gaan opzoeken. Maar dat durft hij niet dus belt hij hem op. Na een kort maar krachtig gesprek spreken ze ergens af. De band met zijn vader word steeds beter, maar met de gezondheid van zijn moeder steeds slechter. Na een lange lijdensweg van zijn moeder overlijd zij in bijzijn van Casper. Casper mag meedoen met het orkest. Maar na de dood van zijn moeder wil hij uit het orkest stappen maar Anouk houd hem tegen. En Casper moet doorgaan en met veel steun van Anouk lukt het ook.


3.Eigen mening


Keuze van het boek


Toen ik het boek in de bibliotheek zag staan dacht ik eerst dat er niks aan was. Toen ik de achterkant van het boek las leek het me toch wel een leuk boek. Voor dat ik dit boek ging lezen had ik al een ander boek van Carry Slee gelezen namelijk: \"Verdriet met mayonaise.\" Ook in de klas werd er een boekbespreking gehouden over het boek. Door die boekbespreking ben ik ook naar dat boek op zoek gegaan.


Mening over het boek


Het boek gaat over een leuk onderwerp. Het is een zeer gedetailleerd boek, met mooi geschreven dialogen. Ik hou wel van boeken die een groot gedeelte afspelen in school, dus was het voor mij een leuk boek. Je kan je goed inleven in het verhaal. Maar het is niet zo dat je het eind meteen wilt weten en dat je het boek zo snel mogelijk uit wilt hebben omdat het zo spannend is. Wat er op de achterkant staat Is een leuk stukje uit het boek. Het verhaal zou echt gebeurd kunnen zijn. Er zaten af en toe een paar moeilijke woorden in maar die heb ik opgezocht in een woordenboek. Alle personen uit het boek kunnen in het echt bestaan. Het zijn geen personen die van een andere planeet komen of zoiets. Ik vind het ook fijn dat er geen plaatjes in staan. In het algemeen is het gewoon een leuk boek en ik zou het boek wel aanraden. Als ik het boek een cijfer zou moeten geven zou ik het een 9 geven, omdat het een spannend boek is wat erg mooi is geschreven.

;\n <\/div>
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen