Boekverslag : Carry Slee - Verdriet Met Mayonaise
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 480 woorden.

Titel

Verdriet met mayonaiseAuteur

Carry SleeHet boek

Het verhaal speelt zich af in Nederland.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 1991.

De hoofdpersoon is Leentje Kooi.

Ze is een meisje dat best wel snel boos wordt als er over iemand negatief gesproken wordt, en als er iets vreselijks is gebeurd.Het verhaal gaat over Leentje die haar vader met een vreemde vrouw ziet kussen als ze een boekwinkel komt. en verder gaat het boek over een jongen die Paul heet. Zijn moeder is overspannen en hij woont nu tijdelijk bij zijn opa die een boekwinkel heeft. Hij wordt door iedereen gepest uit zijn klas behalve door Leentje. Ze worden vrienden en de opa van Paul vraagt of Leentje bij hun wil eten. Daar denkt zij eerst nog een poosje over na en toen zij Paul na een poosje voor haar dat ze wel wou blijven eten. Ze zegt dat ze dan wel even moet bellen en doet dat doet ze en toen ze hoorde dat haar vader weer moest overwerken vroeg ze of haar moeder ook wou komen eten. Dat wou de moeder van Leentje wel en ze gingen toen met zijn allen eten. De moeder van Leentje ging later bij de opa van Paul werken.Het verhaal eindigt mooi Leentje haar ouders zijn weer bij elkaar. Paul zijn moeder is weer beter en de hele klas gaat op schoolkamp.De titel betekent dat het een droevig verhaal is en een grappig ver-haal.Dit verhaal is een zij-verhaal.

Het verhaal wordt verteld in tegenwoordige tijd en speelt zich af in twee maanden.

Het verhaal is droevig omdat de vader van Leentje met een andere vrouw steeds afspreekt en dat vindt Leentje niet leuk. Ze merkt dat omdat haar vader steeds zo laat thuiskomt.Het verhaal is grappig/leuk omdat ze Simone laten schrikken met de woestijnrat.Het verhaal kan echt gebeurd zijn omdat iedereen dat kan over-komen.Paul spreekt mij het meest aan omdat hij zoveel wordt gepest omdat hij van een andere school komt maar later is hij een vriend van iedereen omdat hij de walkman van Annemiek niet heeft gestolen. Zijn moeder spreekt mij ook wel aan omdat de klas in haar bungalow huisjes hun schoolkamp mogen houden.

Annemiek spreekt mij het minst aan omdat ze alles tegelijk wil doen en omdat ze met Simone, Paul pest.Ik vond het stuk dat ze Simone snapten dat zij de Walkman in de tas van Paul had gedaan. Ik vond dat vooral zo grappig dat ze zo bang was voor die rat.

Ik vond ook het stuk leuk toen ze pannenkoeken gingen bakken en dat toen er een pannenkoek was aangebrand. Ik vond het ook grappig toen die aangebrande pannenkoek onder de kapstok viel en dat de moeder van Leentje zei dat het een pannenkoek was maar dat Paul toen zei dat het een zemelap is.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen