Boekverslag : R.l. Stine - De Babysitter Ii
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 640 woorden.

Samenvatting
1. Korte inhoud.

Jenny Dekker gaat bij haar nichtje Debbie logeren, omdat ze steeds nachtmerries heeft over Dennis en meneer Verhagen. Een half jaar geleden toen Jenny bij Dennis Hagen op moest passen, kreeg zij steeds nare telefoontjes. Het bleek dat Dennis’ vader, men. Hagen, dat deed. Hij probeerde Jenny zelfs te vermoorden, maar vermoorde zichzelf door in zijn eigen mes te vallen.

Debbie past ook op; op Peter. Als Jenny komt logeren krijgt ook zij steeds nare telefoontjes met de tekst: ,,Ik leef nog. Je krijgt gauw gezelschap, schatje”. Op een avond krijgt Debbie weer een telefoontje en als ze naar Peter gaat kijken is hij weg. Debbie is door het dolle heen en belt in paniek mevr. Wagenaar = Peter’s moeder, Mark = haar vriendje en de politie. Een paar uur later gaat weer de telefoon. Debbie hoort op de achtergrond Peter huilen én paardengehinnik. Als een speer gaan ze naar de manege en treffen daar Jenny aan met Peter op een paard. Door een donderklap valt Jenny van het paard en een politieagent grijpt Peter. Jenny is helemaal in de war en bezeten van men. Hagen.


2. Karakter hoofdpersoon.

Debbie leeft heel erg mee met Jenny, omdat ze zoveel nachtmerries heeft. Ze probeert haar te helpen en denkt dat het de goede kant op gaat met Jenny, maar dat is toch niet zo. Ze kan het bijna niet geloven dat Jenny diegene is die al die vreselijke dingen gedaan heeft. Debbie is toch niet boos op haar nichtje.

Als Debbie op moet passen, is ze erg bang. Vooral als ze merkt dat Peter weg is, raakt ze helemaal in paniek.


3. Karakter relaties.

Jenny is helemaal in de war en bezeten van men. Hagen. Ze heeft al een half jaar nachtmerries over hem en Dennis, haar oppaskindje. Jenny heeft het zelf niet eens in de gaten dat zij al die nare dingen doet. Ze is echt gek van hem geworden en soms denkt ze dat ze hem over straat ziet lopen.

Men. Hagen heeft geprobeerd Jenny te vermoorden. Hij had het op babysitters gemunt, omdat zijn dochtertje dood ging terwijl er iemand oppaste. Zo probeerde hij op een avond ook Jenny te vermoorden, maar viel toen in zijn eigen mes. (BABYSITTER I) Men. Hagen beheerste Jenny’s gedachten volkomen.

Mark is de vriend van Debbie. Elke keer als Debbie op moest passen, gaat hij naar dat huis toe en gaat hij daar bij Debbie t.v kijken enzo. Hij kan goed luisteren, is lief en troost haar wanneer dat nodig is.


4. De hoofdgedachte.

Kijk uit als je aan het oppassen bent.


5. Verklaar de titel ‘DE BABYSITTER II’.

,Babysitter’ betekent in het Nederlands ,oppasser’. Het is het vervolg op ,De Babysitter I’. Het gaat over oppassen. Logisch dus.


6. Tijd.

Wanneer: Het verhaal speelt zich af in het heden.

Hoelang: In de zomervakantie ( 157 bladzijden ).7. De Ruimte.

Het verhaal speelt zich af in het huis van mevr. Wagenaar; bij Debbie thuis; in de stad; op de manege.8. Conflict; uitstel; oplossing.

Jenny gaat bij Debbie logeren en vertelt haar verhaal over men. Hagen. Als Debbie op gaat passen, krijgt zij steeds nare telefoontjes.
De telefoontjes houden niet op en er komen nog meer nare dingen bij. Het wordt dus steeds erger.
Door het laatste telefoontje hoort Debbie waar de Jenny is en gaan er naar toe. Peter is weer terug en Jenny gaat naar het gekkenhuis.


9. Mijn mening.

Het is echt een spannend verhaal. Je kunt soms niet ophouden met lezen, omdat het zo spannend is. En soms is het ook wel een beetje eng. Gelukkig loopt alles nog goed af, tenminste voor Debbie.

Je verwacht helemaal niet dat Jenny het heeft gedaan. Het einde is dus erg verrassend.

Ik pas zelf ook op. Maar ik krijg niet van die nare telefoontjes. Ik denk ook niet dat zoiets normaal wel voorkomt.

Mijn cijfer voor het boek is: 7.5


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen