Boekverslag :  - De Toekomst In Beeld
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1617 woorden.


Uitgever: Kluitman

Aantal blz.: ???

Bekroond: -

Serie: Kippenvel

Hoofdrolspelers: Denise en Sven

Samenvatting:


Het begon op een dag toen de zon net weer een beetje begon te schijnen. Kevin de Groot, Sven Landman, Jan Gerritsen en Denise de Waal verveelden zich dood. Ze wouden een spannend avontuur beleven. Maar bij hun in de straat gebeurde nooit wat bijzonders. Toen stelde Jan voor om naar het Magister-huis te gaan. Dat was een oude verlaten Vila en daar werden allemaal griezel verhalen over vertelt. Ja dat is een goed idee Reiger zei Sven. Ze hadden Jan de bijnaam reiger gegeven omdat hij zulke lange benen had. Maar straks komen we Spinnenkop tegen. Dat was een oude man in donkere kleren en hij woonde in het Magister-huis. Want hij was dakloos. Die doet toch niks zei Denise.

Toen de kinderen bij het Magister-huis aankwamen zagen ze hoe het slecht onderhouden was. Het gras in de tuin was al maanden niet gemaaid. Ze liepen naar binnen en de deuren piepten het uit. Opeens stapte Sven op een losse plank en een kapstok met een donkere zwarte jas viel boven op hem. Hij begon toen heel hard te schreeuwen. De anderen lagen dubbel van het lachen. Sven drukte de kapstok van hem af en zette hem overeind en toen liepen ze verder. Toen ze poosje verder hadden gelopen kwamen ze in de kelder terecht. Daar lagen allemaal lege blikjes voedsel op de grond en een oude matras met een deken stond tegen de muur. Ze gingen de kelder een beetje onderzoeken. Sven vond een klein kluisje die op slot zat. Hij probeerde de code te kraken en dat lukte hem. In het kluisje lag een camera. Sven pakte de camera er uit. Hij bekeek de camera eens goed. Hij zag dat er helemaal geen bijzondere knopjes opzaten. Maar hij wist dat het een polaroid camera was want er zat een gleufje onderin. Kevin ging bovenaan op de trap zitten en riep maak van mij eens een mooie foto. Denise rukte het fototoestel uit Sven zijn handen en nam een foto van Kevin. Toen de foto uit het gleufje kwam pakte ze hem en wachtte tot de kleuren zichtbaar werden. Toen riep Kevin hé laat mij de foto ook even zien. Toen hij van de trap naar beneden wilde rennen viel hij met zijn hoofd op de grond. De anderen liepen naar hem toe. Zijn hoofd zat onder het bloed. Toen hoorde ze opeens iemand roepen het was Spinnenkop. De kinderen maakten dat ze wegkwamen. Ze moesten wel snel rennen want Spinnenkop zat hen achterna. Toen ze eenmaal veilig waren riep Kevin hé hoe is mijn foto geworden.

Toen ze de foto bekeken zagen ze Kevin op de grond liggen met een plas bloed om zich heen. Hoe kan dat nou zei Kevin ik zat toch op de trap toen de foto werd genomen. Ja zeiden de anderen. Dat fototoestel is gewoon kapot geef hem maar hier en laten we dan naar huis gaan zei Sven.

Toen Sven thuis kwam zag hij een splinter nieuwe auto op de dam staan. O ja dat was ook zo we kregen vandaag de nieuwe auto zei Sven. Hij pakte zijn fototoestel en maakte een foto van de auto. Toen de foto er uit kwam en alles zichtbaar was stond er in plaats van een splinter nieuwe auto stond er een wrak op. Sven rende naar boven en verstopte het fototoestel en de foto in het geheime vak van zijn bureau. Toen liep hij naar beneden om wat te eten. Toen stelde zijn vader voor om een stukje in de nieuwe auto te gaan rijden. Maar dat leek Sven niet meer leuk sinds hij de foto had gezien. Maar toch ging hij maar mee.

Toen ze weer thuis waren pakte Sven gelijk zijn fototoestel. Hij liep naar zijn zus die achter de computer zat. Hij vroeg of hij een foto mocht maken. Dat mocht wel. Hij liep naar zijn zus en maakte een foto toen de foto er uit kwam. Rende hij gelijk naar zijn kamer. Zijn zus riep hem nog na of zij de foto niet mocht zien. Toen Sven de foto bekeek zag hij wat heel raars. Zijn zus stond op het voetbalveld met een heel bang gezicht.

Opeens ging de telefoon. Het was Denise of hij ook kwam naar de voetbalwedstrijd van Reiger. En hij moest zijn foto toestel meenemen om een foto van Reiger te maken. Toen hij op het voetbal veld aankwam. Vertelde Sven alles over de foto's die hij gemaakt had. Maar Reiger wilde toch dat er een foto van hem gemaakt werd. Sven wou geen foto van Reiger maken. Toen rukte Denise weer het fototoestel uit zijn handen en nam een foto van reiger. Toen de foto er uit kwam zagen ze dat Reiger op de grond lag met een flinke bloedneus en hij had zijn mond open en zijn ogen waren gesloten. Toen begon de wedstrijd en Reiger ging voetballen. Toen hij de bal had werd hij door een andere speler met zijn elleboog in zijn gezicht geslagen. Reiger viel bewusteloos op de grond er kwam allemaal bloed uit zijn neus en zijn mond stond open en zijn ogen waren gesloten. Net zo als op de foto.

Toen kwam de zus van Sven op het veld. Sven moest meteen mee naar het ziekenhuis want zijn vader had een ongeluk gekregen. En Sven dacht meteen aan de foto die hij had gemaakt. Toen ze eenmaal in het ziekenhuis aankwamen zagen ze hun vader in bed liggen. Hij vertelde dat er niks meer van de auto was over gebleven.

Een paar dagen later belde Denise op. Ze vroeg of Sven ook op haar verjaardag kwam. Denise vroeg hij het fototoestel mee wou nemen. Sven wilde het niet maar hij werd gedwongen door Denise. Toen hij op het verjaardagsfeestje kwam vroeg Denise gelijk of hij een foto wou maken. Hij pakte zijn camera. Denise ging naast een boom staan. Sven nam toen een foto. Toen de foto er uit kwam stond de boom er wel op maar Denise niet. Sven probeerde het nog een keer maar er kwam een dezelfde foto uit. Toen riep de moeder van Denise dat ze gingen barbecuen. Alle kinderen liepen naar de vleesschalen. Maar Denis wou dat Sven mee ging naar het bos. Want daar was het licht anders. Maar Sven ging niet mee maar Denise liep wel al vast naar het bos.

Een paar uur later was Denise nog niet terug. De vader van Denise belde de politie op. Een paar minuten later stond de hele tuin vol van de politie. Alle kinderen waren al naar huis behalve Sven. De politie vroeg waarom hij nog niet naar huis was. Toen vertelde Sven het verhaal van het fototoestel. Maar de politie geloofde er niks van. Toen werd Sven naar huis gestuurd.

Toen ging hij samen met Kevin en Reiger naar het sportveldje bij hun school. Toen kwamen er twee jongens uit de struiken. Ze heten Sjoerd en Mike. Het zijn de twee grootste klieren van het dorp. Ze pakten het fototoestel van Sven af. Hij probeerde het terug te pakken. Toen werd er per ongelijk een foto van Sven gemaakt. Op die foto stond Sven samen met Denise hand in hand. Toen Sven het fototoestel had terug gepakt renden ze naar huis.

Toen Sven thuis was belde hij Kevin en Reiger op. Ze moesten bij hem thuis komen. Toen de twee jongens er waren vertelde Sven dat hij het fototoestel wou terug brengen naar het Magister-huis. Maar de jongen wouden daar niet aan meedoen. Toen de jongens weer naar huis gingen pakte hij de foto's van Denise uit het geheime vak. Hij werd zo kwaad dat hij de foto's verscheurde. Twee uur later belde Denise op dat ze weer thuis was. Ze vertelde dat ze in het bos was en ineens lag ze in de armen van haar vader. En verder kan ze zich niks herinneren. Toen vertelde Sven alles wat er was gebeurd en dat hij de foto's had verscheurd. Toen vertelde Sven ook het plan van dat hij het fototoestel wou terug brengen. En daar wou Denise wel aan meedoen. Ze spraken af bij het Magister-Huis.

Toen ze daar aankwamen liepen ze gelijk naar binnen en liepen direct naar de kelder. Sven keek of het kluisje nog open was. Hij had geluk het kluisje was nog open. Hij pakte de camera en legde het terug in het kluisje. Ze wilden net weer weg gaan en in een keer stond Spinnenkop voor hun neus. Sven en Denise vertelden dat ze net weg wilden gaan en dat ze het fototoestel hadden terug gelegd. Spinnenkop ging even kijken of het wel waar was. Spinnenkop zei dat ze moesten gaan zitten. Hij ging zelf ook zitten en vertelde een verhaal. Hij vertelde dat hij vroeger onderzoeker was geweest. En dat hij die fototoestel had gestolen van een vriend van hem. Hij kon hier rijk mee worden. Maar die vriend van hem was een slechterik net als Spinnenkop zelf. Zijn vriend beheerste de zwarte kunsten en hij had een vloek er over uit gesproken. Wie het fototoestel zou stelen zou vele slachtoffers maken. Spinnenkop was de helft van al zijn familie kwijt en zijn baan ook kwijt. Toen sprong Sven overeind en wou wegrennen. Maar Spinnenkop hield hem tegen. Denise pakte het fototoestel en maakte een foto van Spinnenkop. Ze liepen allebei weg. Ze hoorden een gebrul en zagen dat Spinnenkop was zich letterlijk dood geschrokken en dat stond ook weer op de foto. Denise en Sven liepen naar het bos en ze begraafden het fototoestel. En daarna belden ze de politie dat ze die man toevallig hadden gevonden. En de politie geloofde Sven en Denise. En sinds dien hebben ze nooit meer ongelijk gehad.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen