Boekverslag : Anoniem, - Beatrijs
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 405 woorden.

auteur:

(misschien) Diederic van Assenede

titel:

beatrijs

druk:

?

uitgever, plaats, jaar:

D.C. Tinbergen, ?, 1960-1980

jaar van eerste druk:

?

aantal pagina's:

?

indeling:

een heel groot gedicht, bestaande uit 1038 versregels: 2 x 432 verzen en een slotgedeelte van 174 verzen. Het verhaal heft een kringstructuur.
Het slot is waarschijnlijk later toegevoegd, want het past niet in de getallensymboliek en de kringstructuur.

motto:

?

Thema:

hemels ingrijpen van het aardse bestaan.

Titelverklaring:

de titel verwijst naar de hoofdpersoon, de naam Beatrijs betekent " de moeder van twee vrome kinderen".

Analyse

personages: Beatrijs heeft een flat-character. Ze was een kloosteres en deed dat met veel gevoelen veel zin totdat ze een jongen tegen komt, met die jongen beleeft ze allemaal leuke dingen en ook minder leuke dingen.

perspectief:
het verhaal is geschreven in een ik perspectief, van het verhaal kan ik niet zeggen of het auctoriaal geschreven is want ik weet niks over de schrijver. De schrijver richt zich regelmatig naar de lezers.

tijd:
het verhaal heeft zich heel lang geleden afgespeeld, waarschijnlijk rond 1240 er is sprake van een tijd verdichting, want bijvoorbeeld de 7 jaren worden niet besproken. De vertelde tijd was 14 jaar en de duur van het lezen van dit verhaal was 3 lesuren (klassiekaal)

ruimte:
het verhaal speelt zich af in- en om een klooster (naam onbekend) en in een stad (zonder naam, en vlak bij het klooster).

Beoordeling:

ik vond dit een vrij irritant boekje, dat kwam mede doordat de taal heel erg ouderwets was en je dus na elk zinnetje moest nagaan of je het nog wel snapte. Door deze oude stijl las het boekje ook niet zo fijn. Ik vond het dus een saai boek, en er zaten ook geen spannende en emotionele stukjes tussen (dat versnelde het lezen dus ook niet.

Info over boek en schrijver:

Over de schrijverweet ik niets te vertellen, want ik weet de naam van de werkelijke schrijver niet, dus informatie daarover heb ik ook niet.
Vandaar dat dit stukje dus maar heel kort is
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen