Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 727 woorden.

Titel: See you in Timboektoe
Auteur: Carry Slee
Uitgeverij: Uitgeverij Prometheus
Jaar van uitgave: 2004
Plaats van uitgave: Amsterdam

Verklaring titel: See you in Timboektoe
Kars en Isa’s ouders hebben in Frankrijk een camping gekocht dat Timboektoe heet. In de zomer zouden ze naar Frankrijk verhuizen dus konden ze hun vrienden niet meer zien. Maar alle vrienden van Kars en Isa komen helpen met het opknappen van de camping en ze komen kamperen. En zo zien ze elkaar weer.

Informatie over Carry Slee:
Carry Slee is geboren op 1 juli 1949 in Amsterdam. Ze woont in Tongeren met Elles en haar hond Yara. Ze heeft ook twee kinderen, Nadja (27) en Masja (25). Carry heeft blauwe ogen en is 1.69 meter lang. Ze haat vervelen en discriminatie en ze is gek op brillen en schrijven. Ze schrijft boeken voor bijna alle leeftijden, maar de meeste kinder- en jeugdboeken. De man die ze het meest respecteert is Nelson Mandela.

samenvatting:
Kars en Isa’s ouders hebben een camping gekocht in Frankrijk waar ze samen met hun ouders en Oma waarschijnlijk deze zomer al naar toe gaan. Met Oma maken Isa en Kars een belofte: Als na een jaar camping Timboektoe niks is geworden gaan we terug. De vrienden van Kars en Isa komen ook helpen. Isa, Kars en Oma hebben plannen gemaakt en willen een disco op de camping. Ad en Hanna (de ouders van Isa en Kars) gaan daarmee akkoord. Niet alleen Kars en Isa zijn onderweg naar Timboektoe. Ook Nona, haar zusje Susan, haar vader en haar moeder gaan naar de camping. Brian, Edgar en hun moeder staan er al. Ook Jules is op de camping te vinden. Jules doet daar altijd klusjes wat hij bij de vorige eigenaar ook altijd deed. Jules’ vader is altijd dronken en verkoopt bijna alle spullen om van dat geld drank te kopen. Kars en Edgar komen achter Jules’ geheimen en helpen hem.
Iedereen heeft zin in de opening van de Disco. Ze delen flyers uit en hangen affiches op. Bij de opening is iedereen op de camping. De disco genaamd CU is een mega feest!

Eerste 15 regels van blz. 65:
Brian is net wakker als Nona voor zijn tent staat. Ze heeft Susan bij zich. Die wil zeker ook zwemmen, denkt hij.
‘wat ben je vroeg,’ zegt hij.
‘ik ben gevlucht,’ zegt Nona. Mijn vader en moeder hebben weer eens ruzie.’
‘Papa…mama boos…’ Susan moet weer huilen.
‘Wat is dat nou? Traantjes?’ Brians moeder tilt Susan op. ‘Jij hebt vast wel trek in een lekker broodje. Of hebben jullie al ontbeten?’
Susan schudt haar hoofd.
‘Dan gaan wij iets lekkers maken,’ zegt Brians moeder en ze neemt Susan mee de tent in.
‘Wat wil je op je stokbroodje?
‘Susan niet tokbrood,’ zegt het kleintje. ‘Susan bara.’
‘Wil jij een bara?’ vraagt moeder. ‘Ik heb ze wel, hoor. Met hete saus erop?’

Hoe is het tot deze situatie gekomen?:
Brian en Nona zouden gaan zwemmen maar de ouders van Nona en Susan hebben weer eens ruzie, wat vaak gebeurt.
Hun vader wil steeds alles zelf verbouwen maar dat duurt heel lang voor het af is en het is nooit goed gelukt. De moeder van Nona en Susan vind dat zo vervelend en wil bijna van haar man scheiden. Maar uiteindelijk komt het toch weer goed.

Een brief aan…
Beste Jules,
Jij hebt problemen met je vader. Hij drinkt en is bijna altijd dronken.
je hebt het heel moeilijk daarmee en schaamt je ervoor. Dat moet je niet doen. Het is niet jouw schuld dat hij drinkt, jij kan er niks aan doen. je moet je niet schamen voor wat een ander doet.
Probeer er eens met hem over te praten (als hij niet dronken is). En vraag eens wat hij zou vinden om af te kicken in een kliniek. En is het zo dat hij drinkt omdat zijn vrouw is overleden? misschien kun je daarover praten en kijken of er een andere manier is om het te verwerken.
Heel veel succes er mee.
groetjes Anne

Mijn mening over het boek:
See you in Timboektoe is een heel leuk boek. Het is grappig zielig en ook soms spannend. Het is vooral leuk omdat het gaat over kinderen rond mijn leeftijd, dus kan ik me alles beter voorstellen. het is ook best wel een verslavend boek, als je eenmaal leest wil je doorlezen. Dat is meestal met boeken van Carry Slee. Ik ben ook best wel tevreden over mijn verslag. En ik hoop mijn docent ook!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen