Boekverslag : Anoniem, - Beatrijs
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 276 woorden.

Het verhaal gaat over een non, een jonge vrouw die Beatrijs heet. Ze is verliefd op een jongeman en houdt het niet vol nog langer in haar klooster te verblijven vanwege de liefde waarvan ze vervult is.
Zo gaat ze ervan door met de jongeman die haar kleren geeft en nog veel meer moois. Samen leven ze 7 jaar lang van het geld dat de jongeman had meegenomen. Ze krijgen samen 2 kinderen. Dan is het geld op en verlaat de jongeman Beatrijs. Om aan geld te komen om haarzelf en de kinderen te verzorgen wordt ze prostituée. Zo leeft ze 7 jaar verder in zonde terwijl ze nog steeds tot Maria bidt.
Nu ging ze over tot bedelen en ging met haar 2 kinderen reizen door het land totdat ze toevallig weer bij haar oude klooster kwam. Ze slaapt die nacht bij een weduwe, en in die nacht krijgt ze een visioen te horen waarin werd gezegd dat ze terug moest gaan naar het klooster; alles zou zijn als na bij haar vertrek 14 jaar geleden. Ze kan dit echter niet geloven en wil nog een keer dit visoen horen als geloofd ze het niet. Pas bij de derde keer dat deze stem zich tot haar richt geloofd ze het en gaat ze naar het klooster. Maria zelf heeft 14 jaar gezorgd voor al het werk dat nu Beatrijs weer kan gaan doen. Niemand weet dat ze is weggeweest.
Terug als non komt er nu een abt langs waarbij ze zal gaan biechten. Na deze biecht is ze verlost van haar kwellende zonden en leefde ze verder als een vrome non.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen