Boekverslag : Thea Beckman - Het Gulden Vlies Van Thule
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 552 woorden.

Schrijver : Thea Beckman

Titel : Het Gulden Vlies van Thule

Dit boek is het 3e deel van de trilogie over Thule en het vervolg op de boeken: Kinderen van moeder aarde en Het helse

paradijs.

Uitgeverij : Lemniscaat Rotterdam

Aantal bladzijden : 319Samenvatting:

Dit boek is het 3e deel van de trilogie over Thule. Thule is Groenland over zo’n 3000 jaar. Na ‘De Grote Kernramp’ is al het ijs gesmolten en heeft het een heerlijk klimaat.

De Badeners uit Europa ofwel Het Badeense Rijk, hebben een paar kustplaatsen veroverd. Elvira, een Badense, lijkt het handig om Thuleens te leren. Als haar vader niet terugkeert van een expeditie gaat ze hem te zoeken.

Omdat zij een meisje is mag zij met de Konega een soort koningin van Thule praten. Zij hoort dat haar vader is omgekomen in de wildernis. Elvira is verliefd geworden op Thule en wil dat Thule weer van de Thulenen wordt.

Zij is niet de enige, ook drie zussen hebben hetzelfde doel. Samen lukt het de Badeners terug te krijgen naar hun rijk. Elvira is verliefd geworden op een Thuleen, Tjalf. Zij mag in Thule blijven wonen.Fictie of non-fictie?

Fictie omdat het in de toekomst afspeelt.Realistisch of niet?

Ja, het is wel realistisch. Maar toch weet je ook wel dat het niet echt kan wat er gebeurt in het boek. Het is zo geschreven of je door een raampje in de toekomst kijkt. Het lijkt net of het echt zou kunnen gebeuren. Misschien is dat ook wel zo!Het andere doel van de schrijver:

Ik denk dat Thea Beckman wil laten zien dat er meer is dan een mannenmaatschappij. Dat mannen echt niet altijd het juiste pad kiezen en echt niet beter zijn dan vrouwen.

De eerste druk van dit boek was in 1989. Toen was de vrouwen-emancipatie nog niet zo ver als nu. Thea Beckman laat dat in haar boek zien door de “slechte” Badeners met een mannenmaatschappij tegenover de “goede” Thulenen met een vrouwenmaatschappij te zetten. Zij laat de vrouwen zonder wapens, maar met slimme trucjes, winnen van de Badeners met al hun geweren en kannonnen die al zoveel gebieden hadden veroverd.Wat mijn mening is over dit boek.

Mooi:

Ik vind het een mooi boek omdat de Thulenen zijn zoals ik graag zou zien. Zonder wapens en alleen vechten als het nodig is. Het is ook mooi omdat je helemaal met Elvira (de hoofdpersoon) kan meeleven. Als ze de wildernis ingaat om haar vader te zoeken bijvoorbeeld, wordt duidelijk wat Elvira gevoeld zou hebben op dat moment. Dat is erg knap geschreven.Spannend:

Ik vind het ook een spannend boek omdat Elvira allerlei spannende dingen meemaakt en je heel lang niet weet wat er gaat gebeuren . Het blijft spannend tot op het laatst. Je weet bijvoorbeeld niet of Elvira uit de wildernis zou terugkeren. Ook een voorbeeld is dat je vanaf bijna het begin van het boek weet dat Elvira Thule terug wil “geven” aan de Thulenen, maar dat je pas op het laatst weet dat het haar lukt.Langdradig:

Soms is het wel een beetje langdradig. Er worden heel veel details in het boek beschreven. Dat is wel nodig anders begrijp je het verhaal niet, maar het is soms ook wel een beetje vervelend. Bijvoorbeeld als ze de wildernis in gaat wordt er helemaal beschreven wat ze meeneemt en waar ze heen gaat.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen