Boekverslag : Anke De Vries - Het Geheim Van Mories Besjoer
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 409 woorden.

3 SamenvattingMories Besjoer is een man die oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Hij gaat met vijf kinderen om: Brigit, Daan, Suzy, Freddie en Hein. Brigit had een hele oude Franse krant gevonden in het huis van Mories, er stond een grote foto in, waar Mories werd vast gehouden door twee mannen, de kop is: drame a tascon, deux morts! Ze weet dat drame, drama betekent en deux betekent twee in het Frans. Ze weet niet wat morts betekent. Brigit vraagt later aan Mories:"wat betekent morts?" "dat betekent doden, lijken." zegt hij. Alles schiet door Brigit's gedachten: "heeft Mories twee moorden gepleegd?"

Na een paar dagen is Mories aan het glazen wassen (hij is glazenwasser). Even later hoorde hij twee keer gegil, hij zet zijn ladder neer tegen een raam waar het gegil vandaan kwam. Hij zag net een man wegrennen en er lag een meisje met een bloedend hoofd op bed. Zo snel Mories kon, maakte hij het raam open, en sprong naar binnen. Hij pakte van wanhoop een kandelaar beet die op het bed lag. Daarna belde hij de ambulance. De ambulance kwam de straat in samen met enkele politie auto's. Mories werd aangehouden en moest naar het politiebureau. "Zou het echt waar, zijn wat er in de krant staat? Heeft Mories echt dat meisje geslagen?" gaat het door het hoofd van de vijf kinderen.

Uiteindelijk bleek dat het meisje een andere man had gezien die haar sloeg, dus was Mories vrij! Maar de politie was er wel achter gekomen dat zijn naam Mories Besjoer niet zijn echte naam was! Zijn echte naam was Maurice Trocard, maar dat kon de vijf kinderen niks schelen! Tineke, het meisje die volgens de politie werd geslagen door Maurice werd een goede vriendin van de kinderen en Maurice kreeg een relatie met Helga Verboom, de moeder van Tineke.

Op een dag zag Tineke de man weer die haar had geslagen met de kandelaar. Freddie ging achter de man aan en eindigde op een gegeven moment in een straat. Met zijn allen, maar zonder Tineke en Helga pakten ze de dader en even later op de dag moesten Tineke en Helga en Maurice nog op het politiebureau komen en de dader ging de gevangenis in door de getuigenis van Tineke.

De volgende dag vertelde Maurice zijn verhaal, dat ook in de krant stond. Zijn vrouw en kind waren, door een bosbrand overleden. Daarom was hij weggegaan uit Frankrijk en hij trouwt later nog met Helga Verboom.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen