Boekverslag : Ellen Tijsinger - Kaper Op De Vlucht
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 679 woorden.

De titel: Kaper op de vlucht

De auteur: Ellen Tijsinger

De uitgever: Van Goor

Het jaar van de eerste uitgave: 1997Samenvatting van het boek:

Het boek gaat over Gino. Gino is een jongen van 15 jaar. Hij woont in een dorp op Sicilië met zijn ouders, zijn broer Mario van 18 en zijn zusje Camilla van 10 jaar. Vier jaar geleden waren ze vanuit Amsterdam naar Italië, zijn vaders geboorteland verhuist. Na vier jaar voelde Gino zich nog steeds niet thuis in Italië, want hij had niet echt vrienden. Alleen Leonardo. Maar die was niet te vertrouwen. Camilla was het mooiste meisje van het dorp. Jongens van haar leeftijd en oudere gingen achter haar aan. Gino beschermde haar altijd tegen de bende van Andy Ariotti. Camilla en Gino vertelden dit soort dingen aan hun ouders maar die deden er niks aan. Ze waren altijd bezig met hun baan. Mario studeerde in Florence en Gino zat op het Guiseppe Mengani.

Op een dag stal Gino het spaargeld van zijn moeder en kocht in vliegticket naar Amsterdam. Alleen Camilla wist ervan. Hij ging naar opa en oma. Toen hij er was, waren opa en oma verrast. Ze wilden niet dat Gino zomaar naar Amsterdam kwam zonder dat zijn ouders het wisten. Daarom kocht opa een vliegticket. Over een week moest Gino weer terug. Opa wilde dat hij voor Kerst thuis was. Gino probeerde zich in te schrijven op een school. Maar dat lukte niet. De school wilden opa spreken. In de kelder van opa en oma gingen Gino en opa vaak knutselen en andere dingen doen. Hij zag er een potje met geel spul in zitten. Opa zei: ‘Niet schudden, anders vliegen we de lucht in.’ Gino pakte het potje en stopte het in zijn koffer. Hij kreeg een horloge met allemaal stoere knopjes van opa. Gino wilde helemaal niet terug naar Italië. Hij besloot om het vliegtuig te kapen. Hij zei dat er een bom aan boord was en hij de bom kon laten ontploffen door zijn horloge die op zijn hartslag werkt. Gino eiste een miljoen euro in 10 verschillende valuta, voedsel en voldoende brandstof om naar Amerika te gaan. Maar ze kregen geen toestemming om daar heen te gaan. Ze gingen naar Afrika maar eigenlijk kregen ze ook geen toestemming om te landen. Omdat ook na een lange tijd de brandstof weer opraakte zijn ze gedwongen om in de Sahara te landen op een oude vliegtuigbaan. De passagiers waren erg bang.

In de vliegtuig zat een meisje dat Mariëtte heet. Ze was de dochter van de piloot. Gino vond haar aardig en vertelde een beetje over zichzelf. Mariëtte probeerde de vertrouwen van Gino te winnen. Dat lukte wel een beetje. Gino vond dat ze van die mooie blauwe ogen had.

Er was een storing en er kon geen contact met het buitenwereld gemaakt worden. Gino vluchtte weg van de vliegtuig met passagiers, omdat hij zich een buitenstaander voelde.

Hij kwam in een dorp. Daar vluchtte hij ook weg. Gino kwam in een stad aan. Hij werd beschuldigd van het stelen van een kameel en moest een cel in met iemand die niet aardig voor hem is. Na een paar dagen kwamen ze erachter dat Gino een paar keer op de voorpagina heeft gestaan van de krant. Ze haalden er een Italiaanse ambassadeur bij. Gino werd terug gebracht naar Italië. Zijn ouders en Camilla waren blij om hem te zien.Over Ellen Tijsinger:

Ellen Tijsinger werd in 1947 te Utrecht geboren. In 1970 trouwde ze en kreeg een dochter en een zoon. Ze houdt ervan om in een oude spijkerbroek en een slobbertrui door het bos of in de duinen te zwerven.

Daar en in haar dromen worden haar boeken geboren.

Op school vond ze het nooit leuk, je moest veel en mocht weinig. Dus ging ze achterin de klas zitten en schreef verhaaltjes.

Ze besloot lerares te worden in een leuk vak. Een aantal jaren heeft ze les gegeven op de havo en het Atheneum. Later gaf ze bij het MBO les in de kinderpsychologie. Ook schreef ze artikelen voor Club, Ouders van Nu en Psychologie.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen