Boekverslag : Carry Slee - Lover Of Loser: Your Choice
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 712 woorden.

De hoofdpersoon:

Eva: Eva heeft het moeilijk in huis ze heeft problemen met haar stiefvader Willem. Verder kan ze heel goed dingen ontwerpen voor op T-shirts. En wil later mode ontwerpster worden. In haar vrije tijd kijkt ze graag naar films of gaat iets leuks met haar vriend(in)en doen.Problemen van de hoofdpersonen:

Eva: Dat ze lastiggevallen wordt door haar stiefvader. Ja, want in elk verhaal gaat in elk verhaal de gevangenis in. En ze is verliefd op Mees door een misverstand denkt Mees dat Eva Julia heet. Ja, want ze krijgen verkering.Veranderen de hoofdpersonen:

Nee, ze blijven hetzelfde.Andere belangrijke personen:

Julia: zij is de beste vriendin van Eva.

Mees: Mees werkt in een printshop in de stad.

Sem: hij is de beste vriend van Mees.

Sara: zij is de vriendin van Max, Max is een goede vriend van Jesse en dat is het (ex)vriendje van Julia.

Willem: hij is de stiefvader van Eva.

De Moeder van Eva: zij is de moeder van Eva.

Max: hij is een goede vriend van Jesse en dat is het (ex)vriendje van Sara.

Jesse: hij is het (ex)vriendje van Julia.

Roos: zij is de echte dochter van Willem.

Sharon: zij komt later bij de band Good Vibes zingen.

Sophie: zij hoort ook bij de groep die telkens in het park is later ook vriendin van Eva.

Simon: hij is de eigenaar van de printshop.

Brett: hij is de drummer van Good Vibes.Waar speelt het zich af:

Het verhaal speelt zich af in een stad. In deze stad komen ze bij de printshop, coffeeshop en het park.De tijd waar het verhaal zich in afspeelt:

Het verhaal speelt zich af in de tijd dat er mobieltjes zijn dus nu.Het verhaal:

Eva vindt het leuk om t-shirts te maken ze is zo in haar gedachten als Willem binnenkomt. Ineens staat hij achter haar en hij masseert haar schouders. Als hij weg is doet Eva snel de deur op slot en belt Julia op. Als ze het aan Julia vertelt zegt Julia dat, dat gewoon vaderlijke gevoelens zijn dat haar vader dat bij haar ook doet. Maar Eva vindt het maar niks. Dan besluit ze contact te zoeken met Roos (de echte dochter van Willem). Als Roos vertelt hoe Willem is schrikt ze heel erg. Ik had wel gelijk denkt ze Willem is een viezerd. Als ze dat aan haar moeder vertelt gelooft ze het niet en zegt ze dat Roos aandacht nodig heeft. Als ze ‘s avonds thuis komt doet Willem heel normaal. Maar als hij voor het eten haar wil misbruiken rent Eva de kamer uit naar haar kamer. Ze gaat door het raam naar buiten en loopt weg. Dan komt ze in het park waar ze Ricardo tegen komt hij vraagt of hij naast haar mag staan. Eva antwoordt niet. Als ze later hoort dat het een loverboy is ze blij dat ze er niet op ingegaan was. Ineens komt Sem voor haar staan en roept Mees vindt Julia leuk, Mees vindt Julia leuk. Mees heet hij dus maar waarom staat die vriend dan tegen haar te roepen dat hij Julia leuk vindt? Ineens snapt ze het, niet zo maar een Julia maar haar vriendin! Verdrietig rent ze weg. Als ze weer in de printshop is, is Julia mee, en wordt het misverstand opgelost. Dan bedenken Eva, Mees en Roos een oplossing om Willem aan te pakken. En komt alles weer goed.Eigen mening:

Ik vind het een super leuk en bijzonder boek want je kunt kiezen wat je leest (vandaar ‘your choice’)en jongens en meisjes kunnen het lezen. Maar het is ook zielig voor Roos dat Willem haar heeft misbruikt. En voor Eva dat haar moeder haar niet gelooft en ook dat ze wordt misbruikt.De brief:

Beste Eva,Ik ben Kirsty 12 jaar. Ik zit in de 1ste.

We moesten voor school een brief schrijven naar de hoofdpersoon van een boek. Van het boek lover of loser your choice ben jij dat. Ik vind het heel erg wat jij hebt meegemaakt. Ik vond het ook heel knap dat je naar Roos gemaild had. Dat Willem ontkende is echt gemeen. Het plan van Mees jou en Roos was wel goed bedacht. Volgens mij is Mees een hele aardige jongen. Ik vraag me steeds af wat voor muziek de van Mees speelt. Dus wat voor muziek speelt de band van Mees? Jij lijkt me trouwens ook een super aardig meisje.Groetjes Kirsty.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen