Boekverslag : Carry Slee - 100% Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1544 woorden.

Onderdeel A:

Titel: 100% Timboektoe

Schrijfster Carry Slee.Onderdeel B:

Carry Slee werd geboren op 1 juli 1949 in Amsterdam. Ze heeft 2 dochters en woont nu in Bergen.

Ze volgde een opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht. Na het behalen van het diploma werkte ze als dramadocent op een school in Utrecht. Samen met haar leerlingen verzon ze verhaaltjes. Daar ging ze thuis zelf mee door. Op een bepaald moment begon ze die verhaaltjes op te schrijven. Ze debuteerde in 1988 in de Bobo en in 1989 verscheen haar eerste boek, dat Rik en Roosje heette. Ze gaf haar baan in het onderwijs op en ging alleen nog maar schrijven. In 17 jaar tijd heeft ze circa 60 boeken geschreven. Ze ontving van de Kinderjury en Jonge Jury 14 prijzen; dat is een record.

Carry Slee is een van de succesvolste schrijvers van kinder- en jeugdboeken in Nederland. Behalve onder haar eigen naam schrijft Carry Slee poëtische boeken onder het pseudoniem Sofie Mileau.

Haar is lievelingseten couscous is, en ze houdt van wandelen en lezen (gek hè).

Vroeger was ze vaak op school heel erg stout, waardoor ze vaak de gang op werd gestuurd.

Er zijn al meer dan 3 miljoen boeken van haar verkocht.

Carry Slee schrijft boeken die voor kinderen heel herkenbaar zijn. Ze spelen zich af op school of in het gezin. In haar boeken voor de allerjongsten spelen belangrijke gebeurtenissen in een gezin, dieren en de seizoenen een grote rol. Haar boeken voor oudere kinderen gaan vaak over een groepje vrienden op school die thuis en op school allemaal zo hun eigen problemen hebben. De boeken voor de oudste kinderen gaan over serieuze onderwerpen als pesten, zelfmoord, drugs, zinloos geweld en racisme. Haar boeken lezen makkelijk: ze zijn niet te dik en de verhalen zijn spannend en grappig tegelijk.

Enkele andere boeken in dezelfde reeks zijn:

See you in Timboektoe (2004)

Timboektoe rules! (2005)

100% Timboektoe is het tweede boek in de Timboektoe-serie.Onderdeel C:

Isa en Kars gaan in Frankrijk wonen omdat hun ouders daar een camping hebben gekocht.

Hun ouders heten Ad en Hanna en zijn echte workaholics.

De camping heeft als naam “Timboektoe”.

Isa en Kars hebben al hun vrienden uitgenodigd om de zomervakantie op de camping door te brengen. Ze organiseren voor hen een gezellig discofeest.

Isa heeft verkering met Justin, en Annabel, een vriendin van Isa, heeft een oogje op Kars.

Stef en Romeo zijn vrienden van Kars, en verder zijn er nog Brian, die later archeoloog wil worden, Edgar, Nona en Sharon en nog meer vrienden.Het feest was echt super. Maar de volgende dag horen Kars en Isa van hun vader dat het geld dat op het discofeest verdiend is, uit het kantoortje gestolen is.

Iemand van hen moet het gestolen hebben omdat de deur niet geforceerd is en dus moet iemand van hen met de sleutel zijn binnengekomen.

Kars en Isa beloven elkaar dat ze hun mond zullen houden over de diefstal, maar als ze iets verdachts zien zullen ze het elkaar melden.Brian heeft een muurschildering gevonden in een grot, en Sharon die op Brian is, gaat de grotschildering natekenen. Sharon kan erg goed tekenen.

Brian wil weten of de muurschildering al bekend is, en hij gaat naar de stad om in het archief te zoeken, maar hij kan niets vinden dat er op lijkt. Er zijn wel 200 van dit soort schilderingen bekend.

Sharon voelt zich niet lekker omdat ze last heeft van heimwee. Ze wil naar huis terug en kan meerijden met de tante van Brian.

Kars denkt dat ze naar huis wil omdat ze het geld van het discofeest heeft gestolen, maar Isa vindt dit gewoon stom. Als Sharon en Annabel de camping hebben verlaten gaat Kars hun tent doorzoeken. Maar de meiden komen terug terwijl Kars nog in de tent is. Kars weet zich nog net op tijd in het slaapvertrek te verstoppen.

Hij vindt Sharon’s dagboek en leest dat ze echt heimwee heeft en blut is en het geld dus niet gestolen heeft. Kars voelt zich stom, maar wie zou dan de dader kunnen zijn?Op de camping worden kano’s afgeleverd en gaan ze met z’n allen roeien. Romeo koopt opeens een nieuwe filmcamera. Hoe komt hij aan al dat geld?

Isa en Kars denken nu dat Romeo het geld gestolen heeft.

Kars gaat naar Romeo toe en beschuldigt hem van het jatten van het geld. Romeo ontkent dit en gaat samen met Stef, die het voor Romeo opneemt, weg van de camping.

Nu zij er niet meer zijn is het niet meer zo leuk op de camping.Jules is van huis weggelopen omdat zijn vader alcoholist werd nadat zijn vrouw was overleden. Hij verblijft ook op de camping. Hij hoort Kars en Isa praten over dat er geld gestolen is en dat iemand met een sleutel het gedaan moet hebben. Jules heeft ook een sleutel van het huisje waar het geld in lag. Die heeft hij ooit van Pierre, een vorige bewoner, gekregen.

Dan bedenkt Jules opeens dat zijn vader een keer had gevraagd waar die sleutel van was en hij vraagt zich ook af wat zijn vader op het discofeest moest. Hij zal toch niet….?

Jules gaat naar zijn vaders huis. Hij kan er de sleutel niet vinden en Jules laat zijn hond Frodo aan geld ruiken en Frodo vindt de envelop met het geld van het discofeest. Nu wil Jules het geld terug geven zonder dat iemand er iets van merkt en hij hoopt dat het weer goed komt tussen Romeo en Kars. Hij legt het geld op de eettafel neer bij Ad.

Ad vindt het niet lang daarna. Romeo kon het dus niet gedaan hebben.

De oma van Kars en Isa haalt Romeo weer op en Kars schaamt zich heel erg. De jongens zijn snel weer vrienden.

Maar nu weten ze nog niet wie het wel gedaan heeft.Justin, Axel, Madelon en Isa hebben met elkaar bij de rivier afgesproken om passoa te drinken. Ze worden dronken, behalve Isa, die weg gaat. Axel fokt Justin zo op dat hij met Madelon gaat zoenen.

Als Isa erachter komt dat Justin met Madelon heeft gezoend is hun verkering uit. Justin heeft er spijt van en geeft als cadeau hun cd-single aan haar. Maar zij denkt dat hij het terug geeft om van haar af te wezen.Ad wil de politie erbij halen als de dader zich niet voor 4 uur meldt. Jules besluit de schuld op zich te nemen omdat hij bang is dat er anders wat met zijn vader gaat gebeuren.

Alleen Nona en Brian denken dat Jules het niet gedaan heeft, alle anderen hebben geen goed woord over voor Jules, en vinden dat hij weg moet.Ondertussen is iedereen bezig met het organiseren van een barbecuefeest. Dit feest wordt gehouden op een prachtig eilandje. Eerst moeten ze een groot vlot bouwen voor de overtocht. Ze weten zelfs een motor voor het vlot te krijgen, en het werkt ook nog!Kars weet met een smoe Annabel de rivier op te lokken en heeft een groot spandoek gemaakt met daarop: ANNABEL IK WIL VERKERING MET JE!

Jammer voor Kars dat Annabel niet alleen gekomen is.

De anderen hebben er veel lol om.Jules vertelt aan oma uiteindelijk het echte verhaal. Ze willen dat Jules’ vader stopt met drinken. De anderen weten nu ook dat Jules het geld niet gestolen, maar zijn vader.

De diefstal van het geld wordt vergeten en iedereen gaat verder met de voorbereidingen van het feest.

Jules gaat nog bij zijn vader langs en ziet dat de auto helemaal kapot is. Zijn vader heeft een bushokje kapot gereden. Hij is bang dat zijn vader opgesloten moet worden maar gelukkig heeft niemand hem herkent en er is ook niemand gewond geraakt. Uiteindelijk besluit zijn vader naar een afkickkliniek te gaan, want hij wil ook niet langer zo verder leven.De muurschildering die Brian heeft ontdekt is echt! Er komt een archeoloog kijken.Ze gaan met z’n allen naar de stad om reclame te maken voor het barbecuefeest. Romeo en Stef moeten zorgen dat er meisjes komen en Madelon jongens. Ze delen flyers uit.

Op de avond van het feest denkt iedereen dat er alleen maar meisjes komen, maar gelukkig komen er later toch nog heel veel jongens.

Het wordt een superfeest met een fantastische sfeer.

Als de barbecueparty helemaal los is, zegt Kylian door de microfoon dat ze Justin en Isa weer willen zien dansen. Kylian heeft hun single opgezet en het komt weer helemaal goed tussen Isa en Justin. Het was een echt super feest!Onderdeel D:

Mening.

Ik vond het een heel leuk boek om te lezen. Het speelt in deze tijd en Carry Slee kan echt heel boeiend schrijven. Het is net alsof je er zelf bij bent.

Carry Slee schrijft heel spannend over liefde, zoenen, maar ook over homo’s.

Ik vind het ook een realistisch boek, want het kan best wel gebeuren dat je ouders een camping beginnen in Frankrijk en dat je daar naar toe verhuist.

Na een stukje gelezen te hebben, schreef ik steeds een korte samenvatting. Dat maakte het veel gemakkelijker om het boekenverslag te maken.

De belangrijkste gebeurtenis in het boek , is de diefstal van het discofeest geld.

Er gebeurt erg veel in het boek en vooral hoe Isa en Kars en hun vrienden met elkaar omgaan, vond ik heel leuk om te lezen.

Soms hadden ze ruzie; dan weer waren ze vrienden en uiteindelijk kwam alles goed.

Dus: eind goed, al goed.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen