Boekverslag : Nevil Shute - On The Beach
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 436 woorden.

Samenvatting:

Er is op de wereld een kernoorlog geweest. De mensen die niet gedood zijn door de bommen zelf, worden gedood door de radioactiviteit. Alleen in Zuid-Australië zijn er nog levende mensen eigenlijk. Daar woont Peter Holmes met zijn vrouw Mary. Hij heeft een paar maanden geen werk gehad, maar mag nu op een onderzeeër gaan werken. Hij gaat meteen een kijkje nemen de onderzeeër. Daar ontmoet hij Dwight Towers, die hij uitnodigt om naar huis te komen. Peter vraagt Moira Davidson om te komen, dat is een vrouw die dichtbij woont. Zo leren Moira en Dwight elkaar kennen. Peter gaat dus samen met Dwight en John Osborne(een wetenschapper) en de bemanning op weg naar allerlei plaatsen om de radioactiviteit te onderzoeken. Ze komen erachter dat de radioactiviteit snel hun kant op komt. Wanneer ze terugkomen dringt Moira er bij Peter op aan dat hij Dwight weer uitnodigt. Dat doet hij uiteindelijk wel. Dwight denkt nog veel aan zijn familie, maar bedenkt zich niet dat die waarschijnlijk al dood is. Peter krijgt pilletjes van een dokter waarmee hij zelfmoord kan plegen als de radioactiviteit hen heeft bereikt. Mary wil dat niet omdat ze dan ook hun baby Jennifer moeten vermoorden. Er zit een papiertje bij dat het neppillen zijn. Op de volgende reis van Dwight springt de kok overboord, die liever bij zijn eigen familie wil sterven dan in Australië.

Eenmaal thuisgekomen komt de radioactiviteit steeds dichterbij. Voordat het bij hun is wordt er nog een race gehouden. John Osborne heeft een Ferrari en rijdt mee. In die race verongelukken 3 mensen. De radioactiviteit nadert en niemand doet meer zijn werk of laat nog iemand betalen, iedereen gaat binnen een paar dagen dood. Dan, als iedereen ziek word, gebruiken Peter en Mary toch de tabletjes. Dwight mag de onderzeeër laten zinken en als die op zee is neemt Moira het pilletje ook in.My own opinion:

I enjoyed the book, because it was a nice book. But all people were killed by the bombs and radioactivity, so it was a bit sad. It was not an exciting book, but it was nice to read it. There were really much people killed. All people knew that they were going to die. I think i shouldn’t like to know that should die in about two weeks. Most of the people didn’t accept that they would die because of a war of other people (Quote: “Why did this all happen to us?” She asked ,”Was it because Russia and China began to fight?”). There was not much action in the book, so people who like that coulld better not read the book.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen