Boekverslag : J.k. Rowling - Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban / Harry Potter En De Gevangene Van Azkaban
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 518 woorden.

A. Algemene informatie

De schrijfster van het boek is: J.K. Rowling.

De titel van het boek is: Harry Potter en de gevangene van Azkaban.

Uitgever: De Harmonie

Plaats/Jaar uitgave: December 2001.

Eerste druk: februari 2000B. Beschrijving van de inhoud

Hoofdpersonen:


-Harry Potter; Hij houdt wel van avontuur, is erg daadkrachtig, helpt mensen. Heeft schijt aan de regels soms, als hij denkt dat hij het goede moet doen. Kent goed de schoolhoofden etc.

-Hermelien Griffel; Zij is een erg slim meisje, durft veel. Probeert zoveel mogelijk de regels op te volgen. Is goede vrienden met Ron en Harry.

-Ron Wemel; Eveneens daadkrachtig. Niet de slimste van de 3. Helpt Harry. Kan heel goed Toverschaken. Soms een schijter, maar gaat altijd door.Bijrollen:

-Hagrid; Grote man. Erg aardig en weet veel van Zweinstijn. Is opzichter op het terrein van Zweinstijn.

-Perkamentus; Hoofd van Zweinstijn. Erg aardig en daadkrachtig.

-Leraren; Het zijn er teveel om op te noemen, maar stuk voor stuk eigenaardige, maar soms ook aardige mensen.

-Draco Mafidus; Een zoon van een rijke vader. Erg irritant kind.Het speelt zich af op Zweinstijn, en in Londen.Het probleem in het boek is dat Harry anders is, hij heeft namelijk een aanval van Voldemort verweerd.Het verhaal begint met: ,,Harry Potter was in veel opzichten een vreemde jongen. Ten eerste was de zomervakantie zijn minst favoriete tijd van het jaar en ten tweede wilde hij dolgraag huiswerk maken, maar was hij dat gedwongen stiekem te doen, in het holst van de nacht…’’.Het loopt af met: ,,Harry grijnsde breed bij het zien van oom Hermans ontstelde gezicht en liep naar de uitgang van het station, terwijl Hedwigs kooi rammelde op het karretje. Deze zomer zou wel is heel wat beter kunnen worden als de vorige.’’De titel slaat op: Het schooljaar dat Harry Potter dit jaar weer gaat beleven.B* Samenvatting

Voordat Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinstijn

begint kan beginnen, moet hij de zomer doorbrengen bij zijn oom en tante en vervelende neefje Dirk. Door een magisch ongelukje komt hij ’s avonds laat opeens op straat te staan. Dan blijkt Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Voldemort, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het op Harry gemunt. Er volgt een enerverend schooljaar, met allerlei avonturen en nieuwe vakken zoals Dreuzelkunde, en zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbal wedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben. Hij komt van alles aan de weet, zoals dat Sirius Zwarts zij ouders heeft verraden en dat Sirius Zwarts tevens zijn peetvader is. Hij gaat met Sirius schrijven en spreekt hem af en toe door op een plek af te spreken, of wanneer Sirius door de haard komt. Ook beleeft hij weer veel lol met Hermelien en Ron.C Mijn mening

-Ik vind het verhaal spannend, omdat ik de film ook heb gezien en dan weet je al een beetje hoe het verhaal is, maar je kunt je eigen fantasieën erin mee laten spelen.

-Ik vind het verhaal grappig, want soms zaten er erg grappige stukjes in.

-Ik vind het boek meeslepend, want er zitten allerlei intriges in, en je kan zo uren doorlezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen