Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 783 woorden.

(boek verslag uit het nederlandsboek; Nieuw Nederlands)2. Carry Slee, See you in timboektoe, Uitgeverij Prometheus, 2004

3. Familieroman4. Isa en Kars zijn broer en zus en samen met hun ouders wonen ze in Nederland totdat hun ouders het idee krijgen om een camping te kopen in Frankrijk.

Aan het begin van de zomer verhuizen ze en die zomer gebeurt er veel.

In de zomervakantie komen al hun goede vrienden en Isa’s vriendje op vakantie op de camping van Isa en Kars.

Ook de camping wordt helemaal opgeknapt en er komt een disco.

Er zijn veel problemen op de camping, Vooral met Jules een jongen die er zich erg voor schaamt dat zijn vader verslaafd is aan de drank.

Het is ook erg leuk op de camping van Isa en Kars en iedereen heeft er er erg naar zijn zin.

Op het laatst wordt er een disco gehouden op de camping en is alles weer goed.5. De hoofdpersonen zijn Isa, Kars, Nona, Jules en Oma en de belangrijkste bijpersonen zijn: Annabel, Sharon, Brian, Justin, Edgar, Stef en Romeo.Isa: Isa is een meisje van 13 jaar dat gaat verhuizen naar Frankrijk omdat haar ouders daar een camping beginnen. Samen met haar broer, oma, vrienden en ouders beleefd ze allemaal spannende avonturen in Frankrijk.Nona: Nona haar ouders staan op het punt te gaan scheiden. Toch gaan ze nog een keer samen op vakantie en wel naar de camping van Isa en Kars. In die vakantie haalt Nona haar ouders over om toch bij elkaar te blijven. Samen met haar vrienden op de camping beleefd ze allerlei spannende avondturen.Brian: Brian en Nona hebben elke vakantie een weddenschap: wie kan de andere het meest foppen. Meestal wint Brian maar dat is deze vakantie omgekeerd. Samen met Isa, Nona en Jules beleefd ook hij allerlei avonturen.Jules: Jules heeft het veel erger thuis dan de andere. Zijn moeder is jong overleden en zijn vader is aan de drank hier schaamt hij zich erg voor.

Vaak komt hij er thuis niet in en slaapt dan buiten in een grot samen met zijn hond Frodo.Oma: Oma is erg aardig en ze staat altijd klaar voor de kinderen en ze verhuist mee naar Frankrijk.

Ze helpt hen met alles en hoort eigenlijk een beetje bij de groep.6. Het grootste deel van het verhaal speelt zich af in Frankrijk op de camping.

Veel dingen kom je niet over het land te weten behalve dat het erg toeristisch is en dat de mensen er Frans praten maar dat weten de meeste mensen wel dus.7. Het verhaal speelt zich in de zomer af en gewoon in deze tijd.

Er is geen sprake van tijdversnelling of tijdvertraging.

Het wordt in een chronologische volgorde verteld en er zijn geen flashbacks.8. Het verhaal begint met een inleiding want er word verteld dat ze gaan verhuizen en wat hun plannen zijn met de camping en als ze op de camping zijn begint het verhaal eigenlijk pas echt.9. Het belangrijkste probleem is het probleem van Jules.

Dat zijn vader verslaafd is aan de drank sinds zijn moeder gestorven is en hij zich daar erg voor schaamt.

Het boek heeft wel een goede afloop want iedereen steunt Jules op het einde als ze erachter zijn dat zijn vader verslaafd was aan de drank.

Het boek heeft wel een gesloten einde maar je kan er wel gewoon een verhaal achteraan verzinnen en er zijn ook vervolgen op het boek.

Het is wel realistisch en het valt goed te lezen.10. Het vertellersperspectief.11. De camping komt Timboektoe te heten en de disco van de camping komt CU te heten en het verhaal werkt zich eigenlijk naar de disco toe dus de titel is van ik zie je daar op de camping en in de discotheek.12. het thema is dat het gaat over tieners met veel problemen in bijvoorbeeld de liefde of een jongen die word mishandeld door zijn vader.

Dan ontdekt hij dat hij echte vrienden heeft die er voor hem zijn en samen slaan ze er zich doorheen.13. Ik heb het boek gelezen omdat Carry Slee meestal wel leuke boeken schrijft en ik dacht dat dit ook wel een leuk boek zou zijn en ik wel van die verhalen houdt van als ze bijvoorbeeld gaan verhuizen naar het buitenland want vroeger las ik heel veel en las ik meestal ook van dit soort boeken, nu lees ik regelmatig nog wel eens.

De opbouw van het verhaal is wel leuk en verrassend want als je denkt: Oh, nu gaat dit gebeuren gebeurt iets heel anders.

Ik voelde me toen ik het boek las wel meelevend en ik vond het een erg leuk boek want het gaat ook over kinderen van mijn leeftijd enz.

Het boek was niet echt voorspelbaar want het was erg verassend en er gebeurde dingen die ik niet verwacht had.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen