Boekverslag : Tom Lanoye - Alles Moet Weg
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 532 woorden.

Samenvatting:

Na een slecht examen ziet Tony het niet meer zitten. En het gezeur van zijn ouders is hij ook zat, want zijn ouders zijn allebei advocaten.

En zijn ouders willen dat Tony net zoveel examens gaat halen in die richting waar hun ook op zijn gegaan. En dat wil Tony dus helemaal niet. Tony gaat na het examen van school af. Hij denkt op een slimmere en makkelijkere manier zijn geld te verdienen. Hij ‘leent’ een paar waardevolle spullen van zijn ouders om te verkopen. Van dat geld van die verkochte spullen koopt Tony een bestelbus: Een Fort Transit. Met die Fort Transit scheurt hij heel Vlaanderen door.Om te proberen om iets te verkopen. Wat hij probeert te verkopen is niet echt duidelijk maar in ieder geval verkoopt hij heel veel verschillende dingen.Tony’s beste vriend is Soo en tegen hem zegt hij dat het heel goed gaat met zijn verkoopstunt. Maar eigenlijks verkoopt hij alleen maar folders en andere goedkope dingen. Maar als dat na een tijdje niet genoeg opbrengt moet hij grote en betere dingen verkopen wat meer opbrengt.Hij komt in contact met een paar bedrijven. Maar wanneer hij allemaal leugens verzint moet hij snel vluchten. Hij komt ook in contact met allemaal verschillende boeren maar die hebben ook allemaal geen zin in zijn mooie praatjes en lachen hem allemaal uit. En hij gaat weer op de vlucht.Tijdens die vlucht komt hij iemand tegen genaamd Andreeke.

Andreeke dwingt hem om iets met zijn transit te vervoeren. Want hij moet snel een paar spullen uit Andreeke’s huis vandaan halen en in het kanaal gooien voordat de politie er achter komt. En hij is verplicht om mee te helpen.Als alles in het kanaal is gegooid gaan Tony en Andreeke wat drinken in een café. Als ze in het café zijn verteld Andreeke dat hij binnenkort een café overneemt van een vriend en dat hij zeker eens moet komen kijken.

Ondertussen beleefd hij ook nog een mooie nacht met Raoul maar wil daar verder niks mee te maken hebben.Tony heeft nu beslist om geen illegale uitvoeringen te doen.

Maar nu alleen maar echte dingen verkopen zoals verzekeringen.

Met die verkoop ontmoet hij een oud vrouwtje die alleen een verzekering af wil sluiten als Tony haar rondleid door haar geboorte stad Doel. Als Tony dit gedaan heeft en haar handtekening heeft gekregen en een verzekering met haar wil afsluiten. Blijkt dat haar zoon al het werk met het geld doet en dit dus een val was om een oud vrouwtje haar droom waar te maken. Nu hij ziet dat dit plan mislukt is ziet hij ook in dat het grote plan om snel rijk te worden ook niet lukt. Uit angst durft hij niet meer naar huis dus hij gaat maar naar terug naar het café van Andreeke. Toen hij daar was bleek het café failliet te zijn gegaan, want het café had voor de overname al meer dan 2 miljoen Franken schuld. Omdat Andreeke de bank de schuld geeft van de schulden gaat hij samen met Tony de bank overvallen. Maar dat loopt helemaal fout en Andreeke word doodgeschoten. Uiteindelijk schrijft Tony Soo een brief dat hij in Nederland een nieuw leven wil beginnen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen