Boekverslag : Carry Slee - Lover Of Loser: Your Choice
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 838 woorden.

Het boek kan je vanuit twee verschillende verhalen lezen. Een positief en een negatief verhaal. Ik heb ze beide gelezen maar doe verslag over het negatieve verhaal.

1. Titel: Lover of Loser

Auteur: Carry Slee

Jaar van uitgave: 20062. Ja, ik heb nog een boek van Carry Slee gelezen: Spijt.3. Ik zie op de kaft een meisje en een jongen. De jongen staat op de kop. Ze hebben beiden een wit shirt aan. De titel van het boek staat in het midden.3a. Eva:

Ongeveer 15/16 jaar oud

Meisje

- verliefd

- creatief

- bang

Mees:

Ongeveer 16/17 jaar oud

Jongen

- verliefd

- bezorgd

- moedig

3b. Julia, vriend van Eva

Eva’s moeder

Willem, vriend van Eva’s moeder

Ricardo, loverboy

Sem, vriend van Mees4. Het boek gaat over Eva en Mees. Zij zijn de hoofdpersonen.

Eva heeft problemen met haar moeders vriend Willem. Hij heeft nogal losse handjes en zit heel vaak aan Eva als haar moeder niet in de buurt is. Ze is verliefd op Mees, ze kent hem van de fotoshop. Eva denkt dat hij verliefd is op Julia (haar vriendin). Ook ontmoet ze Ricardo, een loverboy. Dan loopt het fout.

Mees is verliefd op Eva (hij denkt dat ze Julia heet). Hij komt haar altijd tegen in de fotoshop waar hij werkt maar durft haar nooit aan te spreken. Mees ziet dat Eva met een loverboy aan het praten is en maakt zich dan erge zorgen over haar.5. Nee, Carry Slee zet mij met dit boek niet aan het denken.6. Liefdesverhaal, avontuurlijk, realistisch.7. Ik vond het verhaal niet ingewikkeld geschreven. Ik vond het wel heel zielig voor Eva omdat Willem haar aanrandde en Eva’s moeder geloofde Eva niet. Ik vond het niet erg leerzaam want ik weet wel dat je nooit met loverboys moet meegaan.8. De titel van het boek is lover of loser. Op een bepaald moment kan je zelf kiezen voor wie Eva kiest: Mees of Ricardo. De “lover(boy)” is Ricardo en de “loser” is Mees denk ik. Al komt hij in het boek niet over als loser!9. Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Dat valt overal aan te merken.10. Ik vind dat Carry Slee goed schrijft. Ik snap alles en al haar boeken zijn makkelijk te lezen, voor alle leeftijden.11. Het verhaal is in hij/zij-perspectief geschreven. Een voorbeeld van Eva:

Ze is zo ingespannen bezig dat ze niet merkt dat haar stiefvader binnenkomt. ‘Dat ziet er stoer uit!’ Hij buigt zich over haar heen. Eva schrikt.

Voorbeeld van Mees:

Mees zet de volumeknop van zijn cd-speler voluit. Daarna pakt hij zijn gitaar en speelt voor de vierde keer zijn lievelingsnummer mee. ‘Ik heb het!’ roept hij blij als het nummer is afgelopen.12. Eva:

Eva woont samen met haar moeder en haar stiefvader Willem in een huis. Willem rand Eva aan als haar moeder niet thuis is. Eva’s moeder gelooft dat niet. Eva maakt altijd opdrukken op T-shirts voor iedereen. Die laat ze afdrukken in de fotoshop, daar werkt een jongen die Eva leuk vind: Mees. Ze denkt dat hij verliefd is op Julia, haar vriendin. Als Willem op een avond Eva weer aanrand loopt ze weg. Ze gaat naar het park en ziet daar Mees en zijn band spelen. Er is daar nog een jongen Ricardo. Hij doet zich heel aardig voor en Eva voelt zich veilig bij hem. Eva vertelt dat ze ontwerperster wil worden. Ricardo zegt dat hij haar naar Parijs kan brengen en dat ze dan ontwerpster kan worden, dat gelooft Eva. Ze gaat mee naar zijn flat en blijft daar een paar nachten slapen. Ricardo en Eva gaan samen winkelen, Ricardo zegt de volgende dag dat hij nog schuld had bij een vriend en dat nu moet afbetalen. Ze kunnen dus niet naar Parijs behalve als Eva meegaat en mannen dure drankjes laat kopen. Julia en Mees komen haar daar ophalen als Ricardo even weg is. Mees legt dan uit dat hij dacht dat ze Julia heet en alles komt goed.Mees:

Mees werkt in een fotoshop en daar komt elke zaterdag een meisje. Zijn vriend Sem vertelt dat ze Julia heet. Mees speelt in een band. Ze oefenen elke avond in het park. Op een dag komt Julia aanlopen. Ze ziet er erg verdrietig uit. Hij ziet dat ze gaat praten met Ricardo. Een paar dagen later hoort hij dat het een loverboy is. Hij gaat naar het park om de vrienden van Julia te ontmoeten omdat hij zag dat ze met skaters omging. Daar is Jesse, de vriend van Julia (Julia is de vriendin van Eva). Mees vraagt of ze een Julia kennen en hij wil weten waar ze is. Jesse word dan boos omdat hij denkt dat Julia vreemd gaat. Hij gaat dan skaten en valt heel erg hard. Hij moet naar het ziekenhuis. Als Julia dan aankomt vraagt ze wat er is gebeurd en Mees legt uit dat hij dacht dat Eva Julie heette en daarom Jesse nu gewond is. Hij vertelt ook dat hij Eva zag praten met Ricardo. Ze gaan samen op zoek naar Eva en vinden haar in Antwerpen. Mees legt ook alles uit aan Eva en dan gaan ze met elkaar.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen