Boekverslag : Carry Slee - Lover Of Loser: Your Choice
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1877 woorden.

Lover of loser: Your Choice

Schrijfster: Carry Slee

Illustraties van: Marlies Visser.Hoofdpersonen: Eva,Mees,Julia,Sem en Ricardo.Samenvatting:Eva is een meisje dat bij haar moeder en haar stief vader woont.

Ze kan heel goed ontwerpen vooral tekst en tekeningen op T-shirts

Die laadt ze zaterdags altijd afdrukken in een printshop en daar werkt Mees.

Daar is Eva heel erg verliefd op.

Eva’s moeder heeft het altijd heel erg druk, en daarom is Eva vaak alleen thuis met

Haar stiefvader, Willem. Eva mag Willem niet want hij is heel erg klef met haar.

Als Eva dat verteld aan Julia haar beste vriendin zegt Julia dat Willem Eva gewoon ziet als zijn dochter, want Willem heeft zelf een dochter Roos. Maar die mag hij niet zien van Roos z’n moeder, zijn vrouw eigelijk.

Mees speelt in een band samen met Sem en later komt Sharon erbij. Mees kan goed gitaar spelen, Sem ook, en Sharon zingt. Mees schrijft zelf teksten voor liedjes.

Mees en zijn vrienden komen altijd samen in het park om muziek te maken. Sem zegt tegen Mees dat hij weet hoe het meisje heet dat altijd in de printshop komt, Julia zegt hij,

Maar hij vergist zich want hij bedoeld Eva.

Als Eva Eindelijk een keer met haar moeder alleen thuis is zegt ze dat ze Willem altijd zo Klef vind doen.

Haar moeder heeft geen tijd voor die onzin en zegt dat ze zich niet zo moet aanstellen dat hij gewoon Eva ziet als zijn dochter. Eva Wordt boos en gaat naar haar kamer.

Ze pakt de T-shirts die ze moet laten afdrukken, want ze weet dat Mees er is op zaterdag. Mees heeft het Heel druk, hij ziet Eva niet binnenkomen.

Dan komt Mees zijn vriend, Sem binnen en die zegt:

Hè Mees, Is je grote liefde Julia al geweest?

Dat hoorde Eva, ze bedaalt en gaat weg. Nou denkt Eva Dat hij een vriendin heeft die Julia heet. Eva moet nog even naar de videotheek om een video uit te kiezen om te gaan kijken met haar vriendin Julia. Ze gaat naar de hangplek waar Julia meestal is met haar vriendje Jesse en nog paar vrienden.

Als ze daar is ziet ze Julia met een meisje staan dat ze niet kent. Eva fietst er naar toe, Sara is de vriendin van Max zegt Julia. Jesse en Max zijn weer goede vrienden daarom kent Julia Sara. Eva wil tegen Julia vertellen wat er in de printshop was gebeurd en van haar stiefvader Willem.

Julia zegt dat ze die dochter van Willem is moet mailen. De Dochter van Willem heet Roos. Maar Eva kent die Roos niet. Maar Max zit op dezelfde school als Roos. Dus Max geeft het e-mail adres van Roos aan Eva. Eva gaat naar huis en zegt tegen Julia tot straks. Maar Sara zegt dat ze niet na Eva toe kan gaan dat ze af hebben gesproken iets met z’n vieren te doen.

Mees is klaar met werken en gaat naar huis onderweg komt hij Jeroen tegen een vriend. Jeroen vraagt of hij dit weekend mee gaat naar zijn oom om te surfen. Maar Mees kan niet want hij moet optreden met zijn band.

Eva stuurt een e-mail naar Roos. Als Eva de volgende dag naar school gaat vragen er 5 jongens of ze prints voor op de T-shirts willen maken. Eva Begint er meteen aan en Julia zou haar helpen met maken van de T-shirts. Als Eva naar beneden gaat om drinken te halen vraagt Willem of ze thee wil. Ze gaat op de bank zitten en Willem gaat naast haar zitten hij doet alweer zo klef maar nou gaat hij ook aan haar zitten op plaatsen waar Eva dat niet wil. Ze begint te huilen en gaat snel naar boven ze doet haar kamerdeur op slot. Als Eva de volgende dag uit school komt ziet ze dat ze een e-mail terug heeft van Roos. Ze spreken af in een café. Eva wil dit aan Julia vertellen, maar die zegt dat ze geen zin meer heeft in elke zaterdag een film kijken. Dat deden ze elke zaterdag. Julia hangt de telefoon op. Eva is wel boos op haar vriendin. Eva gaat naar haar vriendin toe. Ze krijgen er ruzie over. Daarna gaat ze naar het café waar ze met Roos heeft afgesproken. Roos is er nog niet ze bedenkt ineens hoe ze Roos moet herkennen maar ze herkent haar dan toch aan het gezicht want Roos lijkt wel op Willem. Eva vraagt of Roos niet een keer met Willem wil afspreken, maar dat wil Roos niet. Eva Zegt: het is toch je papa? Eva zegt dat Willem Roos erg mist. Dat kan roos niet veel schelen want, Willem heeft Roos vroeger misbruikt. Eva schrikt ervan ze vindt het mega erg. Ze gaat naar de wc, En als ze terug komt is Roos weg.

Eva gaat naar huis ze ziet dat haar moeder niet thuis is maar Willem wel.

Willem vraagt of ze spaghetti wil, Ja,Dat lust ze wel.

Maar Willem wil er wel wat voor terug. Willem pakt haar vast en misbruikt haar ook.

Eva probeert zich los te rukken, Maar Willem is veel sterker. Eva geeft Willem een knietje, hij kramt van pijn in elkaar, hij laat haar los. Eva rent het huis uit en loopt te zwerven op straat.

Ze heeft al 3 keer haar handen gewassen bij een restaurant. Ze gaat naar haar moeder die werkt in een kapsalon, ze verteld wat Willem bij haar heeft gedaan. Maar Eva’s moeder gelooft het niet. Eva’s moeder zegt dat ze haar en Willem uit elkaar wil hebben.

Mees en zijn vrienden zitten in het park. Mees ziet dat er een meisje bij zit die hij nog nooit heeft gezien. Zij kan heel goed zingen, dus ze mag bij Good Vibes. Dat is de band van Sem en Mees. Er is ook een jongen in een leren jasje hij probeert alle meisjes daar uit maar niemand trapt erin. Behalve Eva die gaat wel een gesprek met hem aan. De jongen heet Ricardo. Hij zegt dat hij Eva kan maken tot modeontwerpster want dat wil ze worden. Eva heeft tot morgenochtend de tijd om na te denken of ze mee gaat met Ricardo naar Parijs om daar modeontwerpster te worden. Eva gaat naar huis en ze pakt haar tas in. De volgende ochtend klimt ze het huis uit en gaat op een bankje zitten. Ze probeert Ricardo heel vaak te bellen maar ze krijgt elke keer zijn voicemail. Mees wordt ook wakker en gaat naar het park om wat meer te weten over die Ricardo. Hij gaat naar Kareltje en Dave hun kennen Ricardo, Ze zien hem welles in de coffeeshop. Mees gaat erna toe en ziet Ricardo aan een tafeltje zitten. Mees gaat ook aan een tafeltje zitten en houd Ricardo in de gaten. Er komt een meisje binnen lopen ze gaat naar Ricardo, Ricardo vraagt of ze geld bij heeft. Daarna gaat het meisje weer naar buiten. Mees loopt haar achterna. Mees vraagt of hij iets mag vragen. Het meisje zegt Ja, maar je moet vooraf betalen. Mees kijkt haar heel vragend aan. Het meisje zegt je bent niet de eerste die hem smeert.

Pas nou krijgt Mees het door dat het meisje moet werken voor Ricardo, als hoer. Ze verteld dat je eerst veel kleren krijgt van hem en dan moet je in Breda werken als drink meisje, dan moetje mannen dure drankjes aan smeren, maar ze hadden iets in mijn drinken gedaan, toen ik wakker werd hebben veel mannen het met mij gedaan en daar wist ik niets meer van. Het meisje weet dat Ricardo een ander heeft en gaat naar huis.

Eva probeert nog een keer te bellen en dan word er op genomen. Ricardo gaat Eva ophalen. Mees ziet Ricardo uit de coffeeshop komen. Hij stapt in een zwarte BMW. Hij zegt tegen zichzelf die heb je niet zelf verdiend maar die meisjes allemaal.

Eva ziet de BMW aankomen en stapt bij Ricardo in. Ricardo slijmt heel erg bij Eva. Maar Eva denkt dat hij het allemaal meent. Ricardo neemt Eva mee naar Amsterdam om te gaan winkelen voor Eva. Ricardo koopt heel veel mooie kleren voor haar.

Mees moet werken in de printshop. Toen hij klaar was ging hij meteen door naar De Singel. Hij gaat naar Jesse. En vraagt hoe hij aan dat T-shirt komt, dat had hij van Julia gekregen. Hij vraagt of hij Julia’s telefoon nummer mag. Dat geeft Jesse niet. Mees zegt dat er een loverboy achter Julia aan zit. Jesse vraagt hoe hij dat weet. Mees had Julia(Eva) gistere in het park gezien, Met die Ricardo. Jesse zegt dat kan niet want Julia had gister huisarrest daarom kon ze niet naar mij toe. Jesse wordt heel boos. Marchel vraagt wat er is. Jesse zegt Julia bedriegt me. Mees wil Julia waarschuwen. Nou geeft Jesse het nummer wel. Julia belt net Jesse, hij reageert heel boos en maakt het uit. Julia komt naar Jesse. Die is aan het skateboarden. Hij is heel boos dat hij zo’n hoge sprong maakt en valt. Er moet een ambulance komen. Marchel zegt dat dit allemaal Julia’s schuld is. Hij zegt die jongen heeft jou gistere gezien in het park met een andere jongen. Mees schrikt. Hij ziet dat het Julia niet is uit de printshop. Mees zegt dat hij een andere Julia bedoelt, een meisje dat heel goed kan ontwerpen. Julia zegt dat is Eva. Julia weet nou ook dat er een loverboy achter Eva aanzit. Dus Mees en Julia gaan samen zoeken naar Eva.

Eva die de volgende ochtend wakker word stapt uit bed. Ricardo zegt tegen haar dat hij slecht nieuws heeft. Ricardo zegt dat hij blut is en niet naar Parijs kan. Eva zegt dat ze alles zou doen om 1000 euro bij elkaar te krijgen. Ricardo zegt dat hij wel iets weet om in een avond 1000 euro bij elkaar te krijgen, Drinkmeisje zegt hij. Dan moet je mannen dure drankjes aan smeren je hoeft er alleen maar mee te praten zegt Ricardo. De volgende ochtend vertrekken ze naar Breda. Onderweg gaan ze tanken. Eva blijft in de auto zitten. Ricardo’s telefoon gaat af. Eva Neemt op. Het meisje vraagt ga je soms ook naar Parijs, heb je ook allemaal mooie kleren van hem gekregen en ga je nou soms naar Breda? Eva snapt het niet. Hoe kan het meisje dat allemaal weten. Het meisje zegt dat Eva moet uitstappen. Ze legt snel uit dat Ricardo een loverboy is. Ricardo komt weer terug, Eva gaat nog even snel naar de wc, ze pakt haar tas en rent weg. Ze ziet een vrachtwagenchauffeur, ze vraagt of ze mee mag rijden. De vrachtwagenchauffeur moet naar Eindhoven. Eva gaat mee als ze maar weg is van Ricardo denkt ze. Eva ging met de trein terug. Als ze op het station is ziet ze buiten een zwarte BMW staan dat is Ricardo. Ze rent het centrum door snel naar het park. Mees en Sem zijn daar ook. Mees ziet Eva staan. Hij is zo blij dat hij Eva ziet en belt meteen Julia. Mees en Sem zitten gitaar te spelen Mees heeft nog nooit zo goed gitaar gespeeld. En Sharon zingt erbij. Julia en Jesse zijn er ook. Het is weer helemaal goed tussen Jesse en Julia. Mees loopt naar Eva toe, Ze praten wat, en daarna zoenen ze!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen