Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1250 woorden.

Gegevens

Titel : see you in timboektoe

Schrijver: Carry slee

Genre: drama

Uitgever: uitgeverij Prometheus

Jaartal: 2004Titel

De titel heeft de zelfde naam als de camping en van de disco(CU = see you in timboektoe). ik vind het wel een goed gekozen titel omdat het, het meeste afspeelt in de disco en op de camping.Voorkant boek.

Op de voorkant van het boek zie je een discobal en een mobiele telefoon. Je ziet op het scherm van de telefoon een foto dat Nona en Jules aan het zoenen zijn, in de disco. Dus het heeft wel wat met de inhoud van het boek te maken.Personen

Isa: Is 12/13, zusje van Kars, ze heeft een aardig karakter en schiet iedereen te hulp.Nona: Is 12/13, ze is verlegen en houd zich een beetje op de achtergrond.Jules: Is 12/13, is een Franse jongen, kan in sommige gevallen heel verlegen zijn, zondert zich af van de anderen vanwege zijn problemen.Kars: Is 14 jaar, broer van Isa, kan soms gemeen zijn tegen zijn zusje, vindt het leuk om mee te helpen bij het maken van de disco.Oma: Is de oma van Kars en Isa, is een gezellig vrouw die iedereen met problemen wil helpen.Brian: Is 12/13, wil later archeoloog worden, en wil altijd wel naar iemand luisteren als die gene een probleem heeft.Plaats

Het boek speelt zich in het begin af in Nederland. Daar krijgen Isa en Kars te horen dat hun ouders een camping in Frankrijk hebben gekocht. In de zomervakantie gaan ze daarheen. In Frankrijk speelt het verhaal zich het meest af op de camping maar ze gaan ook wel eens naar andere plekken. Zoals de grot of het dorpje. De omgeving waar de camping ligt is heel mooi want het ligt een dal aan een riviertje. Ook zijn er bergen en bossen. Het huis waar ze wonen op de camping heeft een rieten dak.Tijd

Het verhaal speelt zich in deze tijd af omdat ze veel gebruik maken van hun mobieltjes. Ook de naam van de camping en de disco is erg uit deze tijd. De camping heet: See you in Timboektoe en de naam van de disco is CU.

Het verhaal vindt allemaal in de zomervakantie plaats. Dus ongeveer 6 a 8 weken.

Het verhaal wordt chronologisch verteld. Alleen in het begin van het verhaal staat een flashback.Perspectief

Het perspectief is vanuit de verteller.Thema

Een thema is verhuizen, omdat ze naar frankrijk verhuizen.

Een ander thema is frankrijk, omdat ze daar heen zijn verhuisd en hun ouders een camping hebben gekocht.

Nog een ander thema is verliefdheid, omdat Isa smoorverliefd is op Justin en daarom niet wil verhuizen en omdat Nona verliefd is op Jules een Franse jongen die vlak bij de camping in een klein dorpje woont. Isa probeert Nona en Jules te koppelen en op het eind van het verhaal hebben de verkering gekregen in de disco.Beoordeling

Ik vond het een interessant boek, omdat het ging over mensen van mijn leeftijd en het een heel realistisch boek is.

Wat er in dit boek gebeurt, kan ook een van mijn klasgenoten gebeuren of met mij gebeuren.

Het was wel een makkelijk boek, omdat je er zo snel doorheen bent.

ik zou dit boek wel aanraden aan de meisjes uit me klas omdat het erg leuk is en als je moeite heb met lezen is dit wel een goed boek.Samenvatting

De ouders van Isa en Kars hebben een camping in Frankrijk gekocht. Isa en Kars balen daar behoorlijk van, nu moeten ze naar Frankrijk verhuizen! Hoe moet het met hun vrienden en met Justin, op wie Isa smoorverliefd is? Als ze de foto’s van de camping op de website bekijken, schrikken ze zich rot. Gaan ze in dat gat wonen? Uit protest noemen ze het Timboektoe.

Met hun vrienden verzinnen ze superplannen om daar te kunnen overleven. Ze willen dat er een disco komt. Als hun ouders terug komen uit Frankrijk leggen ze de plannen voor en tot hun grote verbazing vinden ze de plannen goed!Isa moet afscheid nemen van haar vrienden maar ze hebben afgesproken dat ze van de zomer naar haar camping gaan en dat vind Isa geweldig! Ook Justin komt van de zomer naar de camping.

Als ze vertrekken, vertrekt er nog een ander gezin naar de camping. Nona heeft er geen zin meer in om naar Frankrijk te gaan omdat haar ouders constant ruzie maken, maar aan de andere kant heeft ze toch ook wel weer zin want dan ziet ze Brian en Jules weer (vrienden die ze heeft ontmoet in Frankrijk).

Brian is een goede vriend van Nona en op Jules is ze verliefd. Jules woont in het dorp vlakbij de camping en is dus een fransman. Als Isa op de camping aankomt, wordt ze meteen goede vrienden met Nona en Brian. Er moet fLink geklust worden aan de disco en daar helpen ze allemaal aan mee.

Isa probeert Jules en Nona te koppelen, maar dat loopt niet zo goed. Jules heeft hele andere dingen aan zijn hoofd.

Zijn vader drinkt de hele dag en ligt hele dagen op de bank.

De deur zit telkens op slot als Jules naar binnen wil.

Daarom slaapt hij in een grot, samen met zijn hond Frodo.

De grot heeft hij samen met Nona en Brian ontdekt en niemand weet er vanaf.Nona en Isa zijn zulke goede vriendinnen dat Nona de grot aan Isa laat zien. Isa komt op het idee om verder de grot in te gaan en dan komen ze de slaapplek van Jules tegen. Ze denken dat er een zwerver slaapt, en gaan weer terug.Kars en Edgar (een vriend van Kars op de camping) komen op een dag met een verhaal dat ze een vreemde man bij een ravijn naar beneden zagen kijken, Jules vindt dit niet kloppen en rent meteen naar huis. Zijn vader hangt zoals gewoonlijk op de bank, en Jules vraagt waar Frodo is. Zijn vader weet het niet en zegt hem niet te hebben meegenomen naar zijn werk. Maar hij vertelt wel dat hij onderweg tegen een berg is opgereden en dat zijn hele lading uit zijn auto is gevallen in het ravijn.

Jules weet niet wat hij hoort en gaat Frodo zoeken.

Dan vraagt hij aan Kars en Edgar waar ze die man hebben gezien, ze leggen het uit maar vertrouwen het niet en gaan hem achterna.

Jules ziet dat Frodo beneden in het ravijn ligt en Kars en Edgar helpen mee om Frodo uit het ravijn te halen. Jules brengt hem naar de dierenarts. Hij is van plan, als Frodo weer beter is naar Pierre te gaan. De oude eigenaar van de camping.Als Frodo weer beter is. Jules wil weg gaan. Hij gaat liften en dan komen net Isa, Nona, Kars, Edgar en hun oma langsrijden. Ze stoppen en als hij wil instappen, ziet hij pas wie het zijn.

Hij rent de weg over en komt onder een auto. Daardoor komt hij in het ziekenhuis te liggen. Gelukkig komt alles goed en wil hij wel blijven. Omdat ze erachter zijn gekomen dat zijn vader drinkt mag hij op de camping slapen, en als de disco af is geven ze een groot feest. Ze delen folders uit en er komen veel mensen. Ondertussen zijn Annabel en Sharon, twee vriendinnen van Isa, ook naar de camping gekomen. Als Isa het bericht krijgt dat Justin niet op tijd kan komen voor de disco zorgen zij ervoor dat het toch lukt. Het wordt een heel groot feest! Nona en Jules krijgen verkering en Isa word verrast als er ineens een heel groot cadeau voor haar naar binnen word gebracht. Als Justin eruit springt, kan haar vakantie niet meer stuk.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen