Boekverslag : Jan Terlouw - Eigen Rechter
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 445 woorden.

Samenvatting
Justus vader is een tijd geleden betrokken geweest bij een fraude zaak. De rechter spreekt zijn vader vader vrij bij gebrek aan bewijs. Als Justus ouders op vakantie naar Texel gaan wordt er ingebroken Justus slaat de inbreker keihard op zijn scheen met een knuppel en deze breekt zijn been. Als Justus de man gaat opzoeken hoort hij dat hij een ex-collega van zijn vader is en dat er lang geleden wat gebeurt is en dat hij toen een belangrijke brief aan Justus vader had gestuurd die hij terug moest hebben. Na lang zeuren van Justus vertelt de man dat hij en de vader van Justus lang geleden samen bij de gemeente van Stoutendam hadden gewerkt en dat ze beide wisten dat een stuk grond voor huizen bestemt zou worden en dus veel geld waard zou worden. Ze kochten samen de grond op en verdienden veel geld maar hadden wel iets strafbaars gedaan.
Justus vindt dat zijn vader fout was en loopt weg van huis. Hij komt aan een baantje bij een sloopbedrijf waar hij samenwerkt met Bashir, een Somaliƫr. Hij regelt voor Bashir die illegaal is een verblijfsvergunning. Daarna gaat hij in een apotheek werken en raakt betrokken bij een euthanasiezaak Annette Nachtegaal een vrouw van veertig haar stervende vader aan morfine helpt tegen de pijn en de oude man hiermee zelfmoord pleegt. Na dit baantje gaat Justus naar een uitzendbureau en deze helpen hem aan een ochtend baantje zodat hij 's avonds naar de avondschool kan. Hij werkt hier voor de stichting Hulp bij Rampen oftewel HbR. Een aardige dikke man Dhr. Kozijnse is hier de eigenaar van maar deze is bijna altijd weg.
Hij raakt bevriend met Noortje. Zij is met haar gezin ooit flink te pakken genomen door Kozijnse eerst geloofd Justus dit niet maar na een tijdje wel. Hij ziet ook dat Konzijnse een gewiekste zaken man is en hij luistert naar Noortjes vader deze verteld dat hij vroeger een winkel voor tuinartikelen had en dat naast hem Kozijnse zat deze wilde zijn zaak uitbreiden en hoorde dat witte tuinmeubelen uit de mode zouden raken hij smeerde Noortjes vader, Van der Molen er een heel zootje van aan deze ging failliet en verkocht zijn huis zodat Kozijnse niet meer uit kon breiden maar het huis zat al meer dan een eeuw in de familie. Justus besloot er wat aan te gaan doen hij trommelde wat vrienden op en wist via een list met een viool het huis terug te krijgen. Niet geheel volgens de wet maar toch. Toen zag hij in dat zijn vader eigenlijk nog zo slecht nog niet was en besloot terug te gaan.


Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen