Boekverslag : R.l. Stine - Beach House / Het Verlaten Strandhuis
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 734 woorden.

Beach House

Titel: Het verlaten strandhuis

Auteur: R.L.Stine.

Uitgeverij: Kluitman.

Wat voor soort verhaal is het? HorrorverhaalWie zijn de Hoofdpersonen? Dave/Don en Michelle

Wie zijn de balangrijke bijpersonen? Susan, Stefan, Roy en Talina.Waar speelt het verhaal zich af? Het speelt zich af in de zomer vakantie met een verlaten strandhuis erbij.Wanneer speelt het verhaal zich af?

In de zomervakantie. ( elke keer speelt het zich af in een andere tijd maar wel in de zomervakantie)Vertel in het kort waar het verhaal over gaat?

Het boek bestaat uit zes delen en elk deel speelt zich af rond een andere tijd. Het speelt zich af tijdens in de zomervakantie bij het strand met een verlaten strandhuis erbij.Dave, Stefan, Roy en Michelle waren samen op vakantie op het strand. Michelle is een mooi meisje met lang blond haar en iedereen vond haar leuk zelfs haar klasgenoten Roy en Stefan. Maar Dave was de ware voor haar hij greep zijn kans. Dave is meer zo’n verlegen en stil jongetje dat een ernstige verleden heeft.Maar op een dag wilde de kwajongens Roy en Stefan iets flikken bij Dave ze vonden dat hij iets te stil was en vroegen hem om samen met de andere meiden (Michelle en Susan) samen het water in te gaan, dus besloten ze om zijn zwembroek af te pakken.Dave wordt kwaad omdat Stefan en Roy zijn zwembroek hebben afgepakt in het water, En Michelle en Susan lachten hem uit. Daarom nam hij wraak op hun alle vier en wil ze vermoorden. Hij vermoordt iedereen op gruwelijke wijze zoals bij Michelle. Hij zei tegen haar kom een eindje zwemmen en nam hij haar vervolgens diep in het water en zei: ”jullie hebben mij voor schut gezet en ik bleef wel 2 uur lang in het water” Michelle was namelijk zijn vriendin.

En hij sneed haar arm met zijn zakmes zodat de haaien haar zouden aanvallen. Maar Michelle overleefde het ze werd gered door twee vissers.Hoe wordt het later opgelost?

Drie jaar later toen iedereen weer op vakantie ging naar dezelfde plek kwam Michelle terug om wraak te nemen op Dave. Dave woonde inmiddels in het strandhuis want zijn moeder heeft hem op kleine leeftijd verlaten dus heeft hij geen schijn van kans om ergens anders te wonen, dus wist ze hem wel te vinden. Ze had het hele huis met benzine besmeurd. Toen ze naar binnen ging zag ze Dave en Talina.(de vriendin van Dave) Dave schrok toen hij haar zag en Michelle vertelde het hele verhaal aan Talina daardoor werd Dave boos en wou Michelle weer aanvallen maar toen schoot Michelle hem in zijn schouder, stak haar bloesje aan en gooide het op Dave.Talina vluchtte snel het huis uit toen ze zich realiseerde hoe gevaarlijk het was. Dave stond helemaal in brand en probeerde het met zijn handen uit te slaan maar op dat moment ontplofte het strandhuis met een oorverdovende klap. Michelle en Dave waren samen omgekomen in het verlaten strandhuis.Beschrijf de karakters van de bijpersonen en van de hoofdpersonen.

Michelle is een mooi langmeisje met land blond haar en houd van strandfeesten en uitgaan.Dave/Don is een verlegen en stil jongen die een ernstig verleden achter zich heeft schuilen, namelijk door zijn moeder verlaten en daarom kan hij ook niet tegen grapjes en is ook heel arrogant.Susan is de beste vriendin van Michelle in tegenstelling met Michelle is Susan niet zo erg knap, Ze houdt van kletsen, roddelen en om lol te trappen met haar vrienden en vriendinnen.Stefan is een kwajongen en houd er van om andere te pesten zoals hij bij Dave deed. Stefan ziet er groot en gespierd uit omdat hij deel maakt uit het baseball team.Roy is ook een kwajongen en houdt er ook van om andere te pesten. Hij is ook groot en gespierd en maakt deel uit het baseball team samen met Stefan.Talina is een doodnormaal meisje die graag optrekt me jongens zoal Dave.Oordeel

Mijn oordeel over dit boek is dat het een leuk boek is. Want ze beleefde al eerder allemaal de gekste dingen mee behalve dat van toen Dave doorgeslagen werd.Ik vind het ook ontroerend want Dave neemt Michelle diep het water in en snijd haar arm open met zijn zakmes en liet hij haar daar alleen achter.Tenslotte vind ik het ook spannend want de vrienden van Michelle wisten niet dat Dave erachter zat en dat hij een ernstig verleden had vandaar dat hij zo arrogant was.(Don Miller was zijn echte naam maar hij gebruikte Dave als schuilnaam)
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen