Boekverslag : Carry Slee - Pijnstillers
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 827 woorden.

InleidingHallo, dit is mijn 1e boekverslag van het 2e leerjaar.

Het boek heet “Pijnstillers” en de schrijfster heet Carry Slee.

Ik vind zelf Carry Slee een erg goede schrijfster en heb bijna al haar boeken gelezen. Dit boek “Pijnstillers” sprak me erg aan, omdat het gaat over een jongen die gescheiden ouders heeft, waarvan de moeder kanker heeft. Mij lijkt het een vreselijke situatie.

Ik heb ook 2 opdrachten gekozen die bij dit boek horen en verder hoop ik dat het weer een leuk verslag wordt.Hoofdstuk 1: Waar het boek over gaatHet boek gaat over een jongen, Casper, die heel goed kan keyboard-spelen. Hij heeft ook lessen bij een Pien, dat is zijn juffrouw. Alleen is er een probleem….zijn moeder blijkt kanker te hebben en daar heeft Casper het erg moeilijk mee.

Zijn tante Inge, die speciaal uit het buitenland is gekomen, komt op Casper en zijn moeder passen. Dan ontmoet hij Anouk, een meisje die ook keyboard lessen heeft bij Pien. Eerst vindt hij haar maar een dom mens, maar later verandert dat. Dan komt hij erachter dat zijn vader, (die gescheiden is van zijn moeder), vlakbij hem woont. Hij wil hem eerst niet gaan opzoeken en wil er 100% voor zijn moeder zijn, maar Anouk spoort hem aan hem toch naar zijn vader toe te gaan. Het blijkt dat Casper en zijn vader goed met elkaar kunnen opschieten. Alleen zijn moeder wordt alsmaar zieker.

Anouk komt hem steeds vaker opzoeken om hem te steunen.

Ook bij z’n vader kan hij altijd terecht.

Zijn moeder blijft vechten tegen de kanker en volgt een soort dieet die ervoor zorgt dat het proces verminderd.

Maar toch gaan er veel dingen mis…Hoofdstuk 2: Mijn eigen opdrachtenDeze keer heb ik gekozen voor de opdrachten 8 en 11.

Opdracht 8 heb ik gekozen omdat ik vind dat Carry Slee erg leuke boeken schrijft. Het spreekt me ook altijd aan, want het gaat bij haar altijd over iets wat echt gebeurt kan zijn.

Daarom zou ik haar wel een prijs willen geven voor die boeken.

Opdracht 11 heb ik gekozen omdat ze wel meer boeken heeft die over dit onderwerp gaan, (het heeft allemaal wel een beetje met elkaar te maken). Dus dat was makkelijk om een ander boek voor te kiezen die daar wel wat mee te maken heeft. Ik zeg nog niet welk boek het wordt, dat komt straks wel!Opdracht 8:Ik zou graag de prijs voor “beste schrijf(st)er van het jaar” willen geven aan….;

Carry Slee.

De redenen daarvoor zijn omdat ze geweldige boeken schrijft en het allemaal zo ongelofelijk realistisch is.

De dingen die zij in al haar boeken verwerkt, hebben allemaal met het leven te maken. Veel tieners zien zichzelf hierin terug.

Het gaat bijvoorbeeld over je moeder met kanker, of jij aan de drugs. Tieners kennen de problemen en weten niet wat ze ermee moeten doen. Dat zie je in de boeken terug en dat vind ik zelf heel mooi.

Ook zie je dat in de boeken er altijd wel een soort van lichtpuntje is aan die lange lijdensweg.

Er komt vaak een onverwacht persoon opduiken die veel troost kan geven. Ik denk dat het ook zo is in het echte leven.

Er zal altijd iemand zijn, daar voor jou, om jou te helpen als je diep in de problemen zit.

Dat vind ik zo mooi aan de boeken.

Carry, je hebt deze prijs dubbel en dwars verdiend!!!Opdracht 11:De 2 boeken die ik met elkaar heb vergeleken zijn de boeken, ‘Pijnstillers’ en ‘Achtste groepers huilen niet’.

Het heeft allebei met kanker te maken en over het verlies van een zeer dierbaar iemand.

In ‘Pijnstillers’ gaat het over een moeder die erachter komt dat ze kanker heeft en in ‘Achtste groepers huilen niet’, gaat het over een meisje dat leukemie heeft.

Het is altijd vreselijk om te horen dat je kanker hebt, en dat is allemaal verwerkt in deze 2 boeken.

In beide boeken proberen mensen troost te zoeken, bij de één op een andere manier dan bij de ander, maar toch zoeken ze beide troost.

Uit de boeken kun je ook opmaken dat het idee dat je kanker hebt al verschrikkelijk genoeg is. Het idee dat je uiteindelijk zal sterven, komt in beide boeken voor. Maar de mensen die in de boeken kanker hebben, vinden hun weg uiteindelijk wel en proberen er mee te leven, voor zolang het leven er voor hun nog is.

De mensen in de boeken worden sterker, ze kunnen er mee leven, wat nodig is in dit soort gevallen. Ze proberen zich in te houden voor de anderen. Dat vind ik best wel knap dat mensen er mee om kunnen gaan, dat ze kanker hebben. In beide boeken zoeken de naaste mensen steun bij anderen. En die steun hebben ze hard nodig.SlotDit was mijn boekverslag over “Pijnstillers”.

Ik vond het een heel mooi boek, omdat het gewoon knap is om zoiets te kunnen verzinnen en te schrijven.

Ook vond ik het wel een erg zielig boek.

Want het is natuurlijk vreselijk dat je kanker krijgt.

Ik hoop wel dat het een mooi boekverslag is om te lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen