Boekverslag : Carry Slee - Lover Of Loser: Your Choice
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 2571 woorden.

B Eerste persoonlijke reactieIk heb het boek gekozen, omdat ik heel veel boeken van Carry Slee gelezen heb en dat is een nieuwe boek en ik vond het interessant om te lezen. Ik vond ook leuk aan deze boek dat ik zelf mocht bepalen hoe het verhaal af zal lopen.Mijn eerste indruk was ’oh dat wordt een spannend boek’ . Het verhaal begon meteen heel spannend. Het begon zo: Eva zat achter de computer een ontwerp te maken toen haar stiefvader de kamer binnen kwam zonder te kloppen. Hij streelde haar wang terwijl Eva heel bang is voor haar stiefvader. Ze kon niets zeggen of bewegen het leek of ze versteend was. Ze was blij dat ze haar moeder hoorde roepen naar Willem (stiefvader). Ze was opgelucht toen hij haar kamer verliet en ze stond meteen op om de deur op slot te doen zodat hij niet meer naar binnen kon.

Dat was het begin van het verhaal en dat vond ik best spannend en daardoor vond ik het leuk om verder te lezen hoe het af zou lopen. Gelukkig kon ik zelf kiezen hoe het afloopt.C Samenvatting van de inhoudEva zit een ontwerp te maken achter de computer, want dat kan ze goed. Dat begon in de vriendenkring en daarna wilden er meer mensen het ook hebben. Het was prachtig en dat kon Eva erg goed. Ze zat er rustig aan te werken toe haar stiefvader haar kamer binnen kwam om te vragen hoe het gaat. Ze was doodsbang voor hem. Ze vond hem een engerd. Ze kon maar steeds niet begrijpen wat haar moeder in hem zag.

Eva ging altijd op een Zaterdag naar de printsop om de ontwerpen te drukken op de t -shirts. Ze was verliefd op een jongen die daar werkte. Hij was ook verliefd op haar maar dat wisten ze niet van elkaar. De vrienden van Mees (de jongen uit de printshop) wisten al een tijdje dat hij verliefd was op die Eva, maar wat ze niet wiste is hoe ze eigenlijk heet. Op een dag kwam Sem (de vriend van Mees en ze waren een band) bij Mees en zei ik weet hoe ze heet en Mees deed alsof hij niet wist waar Sem het over had. Dus hij vroeg wie? Sem zei: die ene meisje op wie je heel verliefd op bent. Ze kom elke Zaterdag in de printshop. Mees vroeg: hoe kom je aan haar naam? Sem zei: oh een onderzoekje gedaan. Dat had je niet gedacht hè? Mees: ja zeg nou maar eerst hoe ze heet. Sem: ze heet Julia.

Mees was heel blij dat hij eindelijk weet hoe ze heet.

Het is Zaterdag en Mees kan niet wachten tot ze komt. Het was heel druk en toen hij achter de kassa ging staan zag hij haat naar binnen lopen. Hij vond haar prachtig.

Mees en Sem willen later bekend worden en in een band spelen. Ze hoeven er niet lang naar een zangeres te zoeken als er een meisje in hun tent begint te zingen. Ze heet Sharon en kan prachtig zingen ze past ook heel goed bij hen in de band. Nu zijn ze met zijn drieën en vormen een goede band ze kunne zo beroemd worden.

Mees kan zich maar niet concentreren hij zit met zijn gedachten bij Eva.

Ze liep de afgelopen Zaterdag de printshop uit en keek niet eens naar Mees.

En nu staat ze ineens in de tent waar ze nooit eerder kwam. Er kom t een jongen naast haar staan in een leren jasje. Hij vraagt of hij naast haar mag staan. Eva zegt: natuurlijk. Ze heeft ruzie thuis met haar stiefvader Willem. Dezelfde dag heeft ze nog zijn eigen dochter(Roos) ontmoet. Die heeft Eva verschrikkelijke dingen verteld dat de namelijk misbruikt is door haar vader. Ze vonden het allebei zo erg dat ze moesten huilen. En toen Eva dat aan haar moeder probeerde te vertellen was haar moeder woedend op haar. Ze dacht dat ze het bedacht heeft om hun uit elkaar te halen. Dus Eva is maar naar huis gegaan en deed alsof er niets aan de hand was en niets was gebeurd vandaag. Toen ze de kamer in kwam zei ze ‘hoi ik ben thuis’. Willem ging er op in hij zei: ‘ik heb je lievelings gerecht gemaakt!’. Eva dacht: zie je nou wel ma had gelijk hij is geen engerd en ik hoef helemaal niet bang voor hem te zijn. Toen vroeg ze hem of hij spaghetti gemaakt heeft. Willem zei: ja met pasta. Eva die was verbaasd dat hij wist wat haar lievelings gerecht is en zei ze :’lekker’. toen kwam Willem naar haar toen en pakte haar bij haar middel stevig vast deed zijn gulp open daarna pakte hij haar hand en deed het in zijn broek. Eva die wist niet wat ze moest doen zich los maken lukt haar toch niet hij is veel te sterk. Eva schopte hem in zijn kruis hij liet haar los van de pijn. Ze rende snel naar boven en deed de deur op slot. Er werd op de deur geklopt maar ze was bang en zei : ‘ik vertel het aan mama’. Ze liep zeg uit het raam en kaak om zich heen zodat hij haar niet gaat volgen. Zo kwam ze bij de tent. En nou vraagt er iemand of die naast haar mag staan ja natuurlijk mag dat denkt Eva. Erger zou het niet kunnen na wat er gebeurt is.

Ze gaat op de vraag in er ontstaat een gesprek. De jongen heet Ricardo en hij vind het vervelend dat ze ruzie thuis heeft en geeft haar €100,- cash om een hotelkamer te huren voor één nacht zodat ze niet naar huis hoeft. Ze weigert om het aan te nemen maar Ricardo propt het in haat hand en geeft haar zijn kaartje, want hij heeft haat over een bekende modeontwerper vertel die hij kent en in Parijs woont. Eva is in geïnteresseerd en wilt met Ricardo morgen ochtend mee naar Parijs. Ze gaat buiten op het gras zitten. Mees kan maar niet ophouden met kijken naar haar.

Eva gaat naar huis en hoort haar moeder de trap oplopen. Ze doet de deur van de slot en komt haar moeder tegen. De moeder is woedend dat Eva zo ineens weg was en ruzie had met Willem gemaakt. Eva heeft alles verteld en haar moeder werd nog bozer op haar. Ze denkt namelijk dat Eva hun uit elkaar wilt halen en hem af wilt pikken. Eva besluit om met Ricardo mee te gaan zo dat haar droom uitkomt om een modeontwerpster te worden. Ze doet haar kamer op slot zodat er niemand naar binnen kan. Ze gaat op haar bed zitten maar dan bedenkt ze dat ze haar tas nog in moet pakken voor morgen. Als ze niets meer hoort gaat ze heel snel naar de badkamer.

Midden in de nacht kan Eva nog niet slapen. Ze wordt wakker als haar wekker om 7.00uur ‘s ochtends gaat. Ze staat met schrik op en gaat meteen verder met haar tas in te pakken.

Mees is achter gekomen dat Ricardo een loverboy is en wilt Eva waarschuwen voordat het te laat is.

Eva zit in het park op de bankje waar ze meestal rustig van wordt. Ze wacht tot half negen en dan belt ze Ricardo op om te zeggen dat ze mee gaat. Ne enige tijd halt Ricardo haar op in het park. Ze rijden de grote weg op en Eva vraagt waar ze naar toe gaan Ricardo zegt: we gaat naar: Amsterdam kleding voor je kopen. Je kan zo niet naar Parijs je lijkt wel een schoolmeisje. Eva was blij om dat te horen maar tegelijk dacht ze waarom hij zoiets voor haar doet terwijl hij haar helemaal niet kent. Ricardo zegt: je hoeft niet bang te zijn ik heb twee jongere zusjes en jij bent ook mijn kleinere zusje. Zo raakt ze in aanraking met een loverboy.Ik kon kiezen tussen de afloop: ze gaat op de vraag in of ze negeert het jongen in de leren jasje.

En ik heb natuurlijk gekozen dat ze op de vraag in gaat dat vond ik leuk om te lezen.1 de belangrijkste gebeurtenissen waren:

-Dat ze uit haar eigen huis is weggerend door Willem (stiefvader).

-De ontmoeting met Roos (dochter van Willem).

-De ontmoeting met Ricardo.

-Mees ontdenkt dat Ricardo een loverboy is.2 de hoofdpersonen zijn:

Eva: haar probleem is dat ze in aanraking komt met een loverboy.

Mees: zijn probleem is dat hij Eva niet uit zijn hoofd kan zetten en haar wilt redden van die loverboy.3 Eva probeert niets er tegen te doen, want ze weet niet dat hij een loverboy is. Het lukt haar we te ontsnappen van hem als er een telefoon overgaat en Ricardo niet in de auto zit, hij is namelijk gaan afrekenen voor de tank.

Mees lost het heel goed op. Het lukt hem niet om Eva te redden want dat deed al iemand anders die belde. Mees was alleen heel blij om Eva te zien toen ze weer in het park was. Ze kregen kort daarna verkering en iedereen kreeg zijn zin.4 Eva wordt slimmer en komt achter dat ze toch zonder diploma geen toekomst heeft dus geen modeontwerpster kan worden.

Mees ontdekt hoe iemand verliefd kan worden.5 de belangrijkste personen zijn:

Ricardo: de loverboy met wie Eva in aanraking komt

Julia: beste vriendin van Eva

Sem: beste vriend en ook een band vriend van Mees

Sara: heeft geen echte vrienden en probeert Julia van Eva af te pikken.6 Julia is de beste vriendin van Eva, maar ze liet zich meeslepen door Sara. Daardoor kregen Eva en Julia ruzie.

Ricardo probeerde heel lief tegen Eva te zijn zodat ze niks merk dat hij een loverboy is.

Sem is de vriend van Mees en die hebben bijna geen ruzies en begrijpen elkaar.7 de gebeurtenissen spelen zich in Nederland af ook in Breda (klein stukje)8 de gebeurtenissen spelen zich sinds kort geleden. Ik schat in 2005.9 het verhaal is niet chronologisch en ook geen flashbacks. Tijdsprongen zaten er ook niet in wel plaatssprongen.D Bespreking van een verhaalaspectIk kies voor tijd. Dat doe ik, omdat ik vind dat er een moderne verhaal is en dat het in elk gezin kan gebeuren. Er worden ook moderne woorden gebruikt in het verhaal zoals: chic, euro’s en nog veel meer.

Ik vind dat dat soort verhalen heel boeiend zijn want je leert er wat van. Tenminste ik heb er wel wat van geleerd.E Leeservaringen beschrijvenIk vond het leuk om aan iemand te kunnen vertellen over het boek die ik gelezen heb en raad hem aan om zeker één keer te lezen.Het onderwerp van het verhaal vond in heel interessant om te lezen. Het is een boeiend onderwerp, omdat het meer kanten heeft en je leert er zeker iets van. Persoonlijk ben ik we aan het denken gezet, omdat het mij ook kan overkomen het kan elke meisje overkomen. In het verhaal worden er weinig meningen gegeven en als er wel mening was was ik daar wel mee eens. Ik ben ook niet anders gaan denken over loverboys, want heb er al genoeg over gehoord maar niet gelezen dat is de eerste boek over loverboys die ik gelezen heb. Er zijn verschrikkelijk veel gebeurtenissen in het verhaal en het was al spannend in het begin van het boek om het verder te lezen. Iedereen krijgt evenveel aandacht daardoor wordt het ook moeilijk om afscheid te nemen van het boek als je iets anders moet doen. Er zij veel gebeurtenissen om ze allemaal te omschrijven.

Gelukkig zijn de gebeurtenissen niet herkenbaar voor mij maar het is wel heel waarschijnlijk dat dat zou kunnen gebeuren. Het verhaal heeft veel zijden en is onvoorspelbaar en origineel bedacht. Er staan eigenlijk geen gebeurtenissen die ik ooit mee zou willen maken alles wat leuk was heb ik wel eens meegemaakt.

Het voelt alsof je met het hoofdpersoon mee leeft of dat je het zelf bent.

Maar het hoofdpersoon zijn wil ik liever niet. Held probeerde Mees te spelen het is hem aardig gelukt jammer dat ik geen jongen ben en geen gitaar kan spelen.

Het is logisch dat het iemand over kan komen en de gebeurtenissen lijken wel echt. Er zitten wel dialogen in dat vind ik meestal irritant maar in dit boek vond ik het juist leuk om te lezen waar ze het over hadden. Het wordt niet te vlot verteld als dat wel gebeurd is het boek niet meer boeiend en er gebeurt meer, maar je kan dan niet met de personen meeleven in dit boek wel. Het verhaal is niet vlot en ook niet ingewikkeld. Als je in het midden van het boek begint is het dan natuurlijk ingewikkeld om het te lezen maar ik vond het makkelijk.

Ik raad het boek aan om die te gaan lezen zodat je meer leert en om te kunnen voorkomen dat het jou overkomt.G Informatie over de auteur of regisseurHoe is Carry Slee schrijfster geworden?

Carry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Ze zette haar knuffels in een kring om zich heen en las voor uit eigen werk. Op de lagere school had ze een schrift waarin ze korte verhalen en gedichten noteerde.Docent drama - Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht. In 1975 slaagde ze voor deze opleiding. Ze werd dramadocent in het middelbaar onderwijs. Haar schrijverskwaliteiten kwamen toen goed van pas, want samen met haar leerlingen bedacht ze verhaallijnen waar ze vervolgens compleet uitgewerkte toneelstukken van maakte. De toneelstukken werden, vaak met groot succes, opgevoerd door de leerlingen.Keetje Karnemelk - Carry Slee heeft twee dochters, Nadja (1979) en Masja (1981) die haar grootste inspiratiebron vormen. Toen haar dochters nog jong waren, bedacht Carry verhalen voor hen waarin 'Keetje Karnemelk' de hoofdrol speelde. Nadja en Masja vonden de verhalen zo leuk dat Carry Slee besloot ze naar het tijdschrift Bobo te sturen. Daarin werden ze gepubliceerd.

Gestimuleerd door het succes van 'Keetje Karnemelk' stortte Carry Slee zich op een boek over de belevenissen van de tweeling Rik en Roosje. Ze bood het manuscript aan bij een uitgeverij, waar het in 1989 in boekvorm verscheen. Hiermee begon een succesvolle carriХre. Inmiddels is Carry Slee fulltime auteur en verschenen er al meer dan 50 boeken van haar hand.Ook moeilijke onderwerpen - Carry Slee schrijft voor kinderen van alle leeftijden. Soms zijn haar boeken gebaseerd op dingen die echt gebeurd zijn; in andere gevallen zijn de verhalen verzonnen. Carry Slee schrijft klare taal, die kinderen aanspreekt. De situaties die ze beschrijft, zijn heel herkenbaar en de personages zijn zo goed uitgewerkt dat de lezer zich makkelijk kan identificeren. Haar boeken zijn altijd spannend en zo geschreven dat je ze ineen keer uit wilt lezen.

In haar boeken schuwt Carry Slee moeilijke onderwerpen als homoseksualiteit, pesten en scheiden niet. Door haar humoristische en luchtige stijl worden haar boeken echter nooit te zwaar. Ze schrijft eerlijk over het feit dat ouders twijfelen en niet altijd op iedere vraag een antwoord weten. Zo probeert zij kinderen aan te sporen om problemen op een creatieve en fantasierijke manier het hoofd te bieden.

Boeken voor volwassenen - Carry Slee heeft inmiddels ook drie prachtige romans geschreven voor volwassenen. Moederkruid, Dochter van Eva en De toegift.

Naam: Carry Slee

Geboren: 1 juli 1949 in Amsterdam

Geliefde: Elles

Kinderen: Nadja en Masja

Woont in: Tongeren

Lengte: 1.69 m.

Kleur ogen: blauw

Broers/zussen: 1 zus

Is gek op: schrijven

Haat: vervelen

Fijnste man: Nelson Mandela
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen