Boekverslag : Dirk Bracke - Het Engelenhuis
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 503 woorden.

Technische fiche :

 Titel : Het engelenhuis

 Auteur : Dirk Bracke

 Uitgeverij : Davidsfonds/Infodok

 Jaar uitgave : 2003

 ISBN-nummer : 90-5908-061-0

 Aantal bladzijden : 225Recensie :

Bo is een meisje van 14 jaar.

Bij haar thuis hebben ze het niet zo breed en daarom kan Bo geen dure kleren dragen maar moet ze haar kleren in de Wibra kopen.

Als ze op een dag met een vriendin gaat eten, vertelt haar vriendin haar dat ze rijke mannen vergezelt en daar geld mee verdient.

Bo wil dit ook wel proberen en zo ontvlucht ze haar marginale thuissituatie.

De eerste afspraakjes zijn fantastisch, ze vergezelt de mannen naar chique feestjes, eet oesters en proeft voor het eerst in haar leven champagne.

Maar het duurt niet lang voor Bo met de mannen naar bed gaat voor nog meer geld.

Opdat haar ouders niet zouden te weten komen waar Bo het geld vandaan haalt, vertelt ze aan haar ouders dat ze een baan heeft in een hotel, waar ze de kamers poetst.

Maar mooie liedjes duren niet lang en als ze op een dag met een man in een hotelkamer is valt de politie binnen en wordt ze naar de gesloten instelling in Beernem gestuurd.In de instelling leert Bo de junkie Steffie en het lesbische meisje Yasmien kennen. Ze worden vriendinnen en proberen samen te vechten tegen de harde realiteit van de instelling. Hoewel Bo in de instelling zit, wil ze niets anders dan terug zijn bij Tony, haar pooier, en geld verdienen. Wanneer Bo uit de instelling is ontslagen gaat ze meteen terug naar Tony, zonder iets tegen haar ouders te zeggen.

Tony zoekt voor haar een penthouse waar ze samen met hem gaat wonen.

Als ze op een dag Steffie tegenkomt en haar meeneemt naar haar penthouse, valt de politie onverwachts binnen. Ze wordt meteen weer teruggestuurd naar Beernem.

Tijdens een uitstapje naar de boekenbeurs weten Steffie en Bo te ontsnappen.

Ze vluchten meteen naar Tony en ook Steffie sluit zich aan bij het escortbureau.

Als Tony hun vertelt dat ze een smak geld kunnen verdienen met een feestje, zijn ze heel opgetogen. Maar wanneer ze eenmaal bij het kasteel waar het feestje doorgaat aankomen, blijkt het een seksfeest te zijn. Bo wil meteen weg en probeert te ontsnappen via het raam. Daar wacht de politie hen op en voor de derde keer gaat ze naar Beernem. Toch blijft Bo dromen van het geld ...Mening :

Ik vond het een zeer mooi boek. Ten eerste vind ik Dirk Bracke een zeer goede schrijver, ik heb al vele boeken van hem gelezen.

Ten tweede vind ik dat in zijn boeken soms wel dingen staan beschreven die onze leeftijd typeren, bijvoorbeeld dromen van geld.

Het boek was heel vlot leesbaar en een echte aanrader.Extra:

Dirk Bracke schreef dit boek naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de instelling. Hij deed grondige research voor dit boek en voerde urenlange gesprekken met meisjes als Bo, Steffie en Yasmien in de instelling. Het boek werd een onverbloemd verslag van drie meisjes die elk op hun manier hun marginale situatie trachten te ontvluchten.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen