Boekverslag : Carry Slee - Lover Of Loser: Your Choice
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 2150 woorden.

Primaire gegevens

De Titel van het boek is Lover of Loser, en het is geschreven door Carry Slee.

Het is in 2006 uitgegeven door Carry Slee en Pimento.

Het boek heeft 255 bladzijden.Vragen

Hoe ziet het boek eruit?


Ik zou dit boek wel hebben gekozen, omdat ik de omslag er wel leuk uit vind zien. Je ziet dat het over mensen van mijn leeftijd gaat, en dat spreekt mij aan. Het is niet te druk, en dat valt mij ook op.

Ik zou dit boek ook hebben gekozen als ik alleen naar de titel kijk, ik vind het een leuke titel omdat Lover of Loser wel leuk kLinkt, en het zegt ook wel wat over het boek. Bijvoorbeeld dat het niet zo ouderwets is geschreven.Waar gaat het boek over?

De personen in het boek:

Eva: dit is de hoofdpersoon uit het boek

Julia: de vriendin van Eva

Jesse: de vriend van Julia

Willem: de nieuwe vriend van Eva haar moeder

Roos: dochter van Willem

Mees: de andere hoofdpersoon

Sem: de vriend van Mees en hij drumt in de band van Mees

Sharon: ze zingt in de band van Mees

Ricardo: hij is een loverboy, en Eva wordt verliefd op hemDe hoofdpersonen:

Eva: Eva is een heel lief meisje, ze houdt heel erg van het ontwerpen van T-shirts, daarom moet ze ook voor veel op school T-shirts ontwerpen. Eva is enigskind, en haar moeder heeft een nieuwe vriend; Willem. Willem vindt ze maar eng omdat ze denkt dat hij haar wil misbruiken.Mees: Dit is de twee hoofdpersoon. Mees werkt in een printshop waar Eva altijd haar T-shirts laar afdrukken. Mees houdt heel erg van gitaarspelen, daarom richt hij met zijn vriend een band op.Het probleem

Het probleem bij Eva is dat Willem haar seksueel heeft misbruikt, en ze weet niet waar ze naar toe moet als ze ruzie heeft met haar vriendin.

Het probleem bij Mees is dat Eva is meegegaan met een loverboy; Ricardo, en dat hij haar maar niet kan bereiken.

De eerste belangrijke gebeurtenis vind ik dat Eva bij Willem naar binnen gaat, voor bewijs dat hij haar seksueel heeft misbruikt. En de twee belangrijke gebeurtenis is dat Mees en Julia, Eva gaan bevrijden uit de auto van Ricardo, die voor een prostitutiehuis staat.Onderwerp

Het onderwerp van het verhaal is dat Eva is misbruikt door Willem en dat ze daardoor met een loverboy in aanraking komt.Plaats

In het boek wordt niet duidelijk beschreven waar het verhaal zich precies afspeelt, maar je kunt wel merken dat het zich in Nederland afspeelt, want het is een Nederlandse cultuur, en het verhaal heeft niks met andere landen te maken.Waarheidsgetrouwheid

Ja, dit verhaal zou wel echt gebeurd kunnen zijn, dat kun je uit het verhaal afleiden, want het gaat over het dagelijkse leven, en het zijn gewone mensen die in het boek voorkomen.Hoe is het boek geschreven?

Ik vond het verhaal makkelijk leesbaar, er stonden geen moeilijke woorden in, en de zinsopbouw vond ik fijn, omdat je het heel snel kon lezen en niet een paar keer een stukje over moest lezen voor je het begreep. Ik vond de opbouw van het verhaal ook goed, want in het begin van het boek maak je eigenlijk eerst kennis met de personen, en dan wordt het pas echt spannend, je had goed door hoe het verhaal ging.Ik zou geen stukje willen overslaan! Het is echt een heel leuk boek, en je leest er heel vloeiend doorheen. Ik heb niet één keer gedacht dat ik wilde stoppen met het boek.

Het leuke aan dit boek is dat je op een gegeven moment een eigen keuze mag maken, bijv. Neemt ze het belangrijke telefoontje wel op of niet? Je kunt allebei de keuzes lezen, en dan merk je hoeveel verschil er dan in de twee verhalen zit.Hoe vond je het boek?

Ik vond dit boek heel leuk om te lezen. Ik kon me heel goed identificeren in de hoofdpersonen, want er werd goed beschreven wat ze dachten en hoe ze zich voelden. Ik vond dit boek heel spannend, omdat je niet weet hoe het verder gaat, en daarom wil je gauw verder lezen. Ik vond dit boek ook heel ontroerend, omdat Eva zich heel eenzaam voelde, en dat haar moeder haar niet wilde geloven. Ook laat dit boek me helemaal meeleven, het is zo echt beschreven, en je leest ook wat hun gevoelens zijn.Samenvatting

Eva is een meisje van 15 jaar, ze houdt van T-shirt ontwerpen, en dat doet ze ook voor veel mensen. Ze wil later ook modeontwerpster worden. Elke zaterdag gaat ze naar de printshop om haar T-shirt af te laten drukken, maar daar werkt Mees ook, waar ze verliefd op is. Mees is ook verliefd op Eva, maar ze weten helemaal niets van elkaar. Mees denkt dat Eva, Julia heet, omdat Jesse (de vriend van Julia) dat heeft gezegd. Mees is heel goed in elektrische gitaar spelen. Als hij zich rot voelt, of juist heel blij maakt hij een nieuw nummer. Samen met zijn vriend Sem speelt hij het dan in Good Vibes, een tent in het park. Mees zijn vader vind het allemaal maar onzin, en vindt dat Mees zich meer met school bezig moet houden, en dat je niks met muziek kan bereiken.

Eva voelt zich heel ongemakkelijk bij Willem, Willem is de nieuwe vriend van Eva haar moeder. Hij raakt haar altijd aan, en daar krijg Eva de rillingen van. Maar haar vriendin Julia vindt dat ze zich aanstelt, en zegt dat vaders dat altijd doen, en dat het juist lief is. Willem heeft ook nog een andere dochter, Roos. Hij zegt dat hij Roos niet meer mag zien van haar moeder. En dat hij daarom zo lief tegen Eva doet. Eva wil daarom contact met Roos opnemen, daarom stuurt ze haar een mailtje. Een week later krijgt ze een mailtje terug, Roos schrijft dat ze schrok van het mailtje, maar dat ze wel een afspraak wil maken. De volgende dag zit Eva in het café waar ze hebben afgesproken, Eva vertelt Roos dat ze denkt dat Willem haar erg mist, en of Roos misschien weer contact met Willem wil opnemen. Maar Roos wordt boos, want ze wil dat helemaal niet, en Eva moet zich nergens mee bemoeien. Eva zegt dat Willem haar erg mist, en dat hij haar soms knuffelt, en dat ze dan denkt dat het eigenlijk voor Roos bestemd is. Als Roos dat hoort wordt ze lijkbleek en begint te huilen. Eerst wil ze het niet zeggen, maar later vertelt ze aan Eva dat zij vroeger ook bang is geweest. Dat Willem haar seksueel misbruikt heeft, en ook jaren lang. Als Eva terug van de wc komt, ziet ze dat Roos weg is. Dan gaat ze naar Julia om alles te vertellen, daar komt ze erachter dat Julia tegen haar gelogen heeft, toen ze niet op de filmclub van hun tweeën kwam. Ze zei toen dat ze hoofdpijn had, maar ze was gewoon met haar nieuwe vriendin, Sara aan het Snookeren. Eva wordt heel kwaad op Julia, en zegt dat ze kan stikken. Dan gaat Eva naar haar moeder, om alles over Willem te vertellen, maar haar moeder gelooft haar niet, en zegt dat het alleen maar jaloezie van Roos is, dat ze het leven van Willem wil kapotmaken. Eva moet van haar moeder aardig tegen Willem doen. Dan gaat ze naar huis, waar ze samen met Willem moet eten. Maar Willem wil haar seksueel misbruiken, daarom rent Eva naar boven, en vlucht uit haar raam naar buiten. Ze weet niet waar ze naartoe moet, want ze heeft ruzie met haar beste vriendin, en haar moeder gelooft haar toch niet. Dan gaat ze naar het park, waar een jongen haar vraagt om bij haar te gaan staan.Keuzes

Keuze 1: Eva gaat op de vraag van de jongen met het leren jasje in.

Eva is blij dat Ricardo aandacht aan haar wil besteden. Hij vraagt wat er aan de hand is, en Eva vertelt dat ze thuis ruzie heeft. Ricardo is heel aardig voor haar, en hij vertelt dat hij een vriend heeft in Parijs die modeontwerper is, en dat hij nog een jong talent nodig heeft. Ricardo zou de volgende dag naar Parijs gaan, en dan zou Eva wel mee mogen. Eva denkt er nog even over na, en gaat uiteindelijk mee. Mees die verderop in Good Vibes speelt, ziet wat er gebeurd, en wil Eva waarschuwen. Eerst gaan ze kleren voor Eva kopen, dan gaan ze naar het huis van Ricardo waar ze overnachten.

Mees en Julia zijn er inmiddels achter dat Eva met de loverboy is meegegaan, ze proberen haar de hele tijd te bellen, maar Eva heeft haar mobiel uitstaan.

Als Eva wakker wordt in het huis van Ricardo, zegt hij dat hij grote schulden heeft en dat hij daarom niet meer naar Parijs kan. Eva voelt zich schuldig omdat ze alles van hem gekregen heeft. Ricardo zegt dat zij hem kan terugbetalen door als drinkmeisje te werken in Breda. Ze moet mannen dure drankjes laten kopen. Maar dat moet ze niet, ze moet daar in de prostitutie werken. Als ze onderweg zijn, en Ricardo moet betalen bij het tankstation, gaat zijn mobiel. Het is Maritza, een meisje die Ricardo lastigvalt thuis. Ricardo heeft gezegd dat ze aan de drugs verslaaft is.Keuze 1: Eva neemt de telefoon op.

Eva neemt de telefoon op. Maritza vraagt of ze ook naar Parijs gaat. En of ze ook danseres wil worden, en dat Ricardo een danser kent in Parijs. En of ze ook naar Breda moet, om als dienstmeisje te werken. Eva snapt er niks van. Maritza vertelt dat Ricardo een loverboy is. Dan komt Ricardo weer, en Eva moet zogenaamd naar de wc. Achter het benzinestation lift ze met een vrachtwagenchauffeur mee, en gaat daarna met de trein naar huis.

Mees en Sem hebben ook een zangeres in hun band gekregen; Sharon. Als ze weer in Good Vibes spelen komt er een man op hun af. Hij wil een afspraak maken in zijn studio.

Opeens ziet Julia Eva aankomen, en het is helemaal weer goed tussen Eva en Julia.

En Eva en Mees krijgen ook verkering.Keuze 2: Eva laat de telefoon gaan.

Eva neemt de telefoon niet op. Die Maritza spoort toch niet. Mees en Julia hebben bij een vorige vriendin die in de prostitutie zit, gevraagd waar Eva nu zou kunnen zitten. Ze geeft het adres van Breda, waar Eva heen gaat. Als ze eraan komen moeten ze eerst nog wachten tot Ricardo en Eva komen. Dan opeens zien ze een BMW aankomen. Ricardo gaat eerst naar binnen, en Eva blijft zitten. Zo snel als ze kunnen halen ze Eva uit de auto, en rennen ze weg. Met de trein gaan ze weer terug. Ze gaat eerst naar haar moeder toe, die heeft Willem weggestuurd, omdat hij een andere vriendin had. Maar ze gelooft nog steeds niet wat er met Eva is gebeurd, maar Eva is allang blij dat Willem uit huis is.Keuze 2: Eva negeert de jongen met het leren jasje.

In zo’n type heeft Eva helemaal geen zin in, daarom gaat ze ergens anders staan. Verderop hoort ze iemand zeggen dat Ricardo een loverboy is. Dan komt Sem voor haar staan, en roept: “Mees is op Julia!” Eva snapt het, en denkt dat hij Julia, haar vriendin bedoelt. Ze wordt boos op Julia, en zegt dat ze niks meer van haar hoeft. Haar moeder wil niet meer naar Eva luisteren, maar ze schreeuwt dat Eva gewoon zelf op Willem verliefd is, en dat ze hun relatie kapot wil maken. Eva stuurt Roos weer een mailtje, en vertelt wat Willem bij haar gedaan heeft. Ze krijgt ook weer een mailtje terug, en ze spreken weer af. Samen willen ze Willem gaan aangeven.

Als Eva weer in de printshop is, komt Mees erachter dat Eva helemaal niet Julia heet.

Eva begrijpt nu dat het in het park niet over Julia ging, maar over haar. Dan gaat ze naar Julia om het goed te maken.

Samen met Mees verzint Eva hoe ze Willem kan aangeven. Hun plan is dat Eva naar binnen loopt met een videorecorder onder haar trui. Het plan is gelukt, en samen met Roos gaat ze ermee naar de politie. Thuis laat ze het bandje aan haar moeder horen, en gelukkig gelooft haar moeder haar nu wel.Over Carry Slee

Carry Slee werd geboren in 1949 in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze met verhalen bezig. Toen ze nog niet kon schrijven, bedacht ze al verhaaltjes voor haar knuffeldieren. Die zette ze dan in een kring om haar en vertelde een zelfverzonnen verhaal.

Carry Slee schrijft boeken voor kinderen van alle leeftijden, ook schrijft ze voor volwassenen. Ze schrijft meestal boeken die echt gebeurd zijn, maar waar ze een eigen draai aan geeft. De situaties die ze beschrijft zijn heel herkenbaar. Ze schrijft bijvoorbeeld over homoseksualiteit, pesten en scheiden. De personages zijn altijd zo goed beschreven dat de lezer zich makkelijk kan identificeren. Haar boeken zijn altijd spannend en zo geschreven dat je ze ineen keer uit wilt lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen