Boekverslag : Carry Slee - Lover Of Loser: Your Choice
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1055 woorden.

Boekbespreking lover of loser your choiceHoofdpersoon: het meeste gaat over Eva.Eva: Eva heeft het moeilijk thuis. Ze word aangerand door haar stiefvader Willem en haar moeder gelooft haar niet. Ze is erg goed in t-shirts ontwerpen en gaat elke zaterdag naar de printshop waar een leuke jongen werkt.Mees: Mees werkt in de printshop. Hij houd veel van gitaar spelen en probeert elke avond naar ‘’good vibes’’ te gaan in het park. Dat is een hutje in het park waar mensen muziek kunnen spelen.Ze zijn beide ongeveer 16 jaar.Medepersonen:Julia: zij is de beste vriendin van Eva.

Sem: hij is de beste vriend van Mees.

Willem: hij is de stiefvader van Eva.

Roos: zij is de echte dochter van Willem

de moeder van Eva: zij is de moeder van Eva.

Jesse: is het vriendje (later ex-vriendje) van Julia.

Max: hij is een goede vriend van Jesse en hij heeft met Sara.

Sara: zij is de vriendin (later ex-vriendin) van Max

Ricardo: hij is een loverboy en zijn volgende slachtoffer word Eva.

Charles: hij is de nepvriend van Ricardo in Parijs.

Maritza: zij is een meisje dat ook door Ricardo is gebruikt.

Sharon: zij komt later bij de band ‘’good vibes’’ zingen.

Dave: hij is altijd in het park, gebruikt drugs en is de beste vriend van Kareltje.

Kareltje: hij is altijd in het park, gebruikt drugs en is de beste vriend van Dave.

Jeroen: hij is de beste vriend van Mees.

Mohammed: hij is ook een vriend van Mees.

Sophie: zij hoort bij de groep die in het park is, en later een vriendin van Eva.

Anouk: zij is een vriendin van Eva.

Nathalie: zij is ook een vriendin van Eva en de beste vriendin van Anouk.

Appie: hij is de baas van een cafe waar de band good vibes een keer mag spelen.

Simon: hij is de eigenaar van de printshop.

Brett: hij is de drummer van ‘’good vibes’’.

Guy: hij is een jongen die bij Ricardo in huis woont.

Michel: hij is een goede vriend van Jesse.Samenvatting van het verhaalEva is bang voor haar stiefvader Willem, die haar probeert aan te randen. ’s Avonds is ze bezig met haar grote hobby, T-shirts ontwerpen. Dan komt Willem binnen en hij masseert haar schouders hij gaat steeds verder naar beneden, en dan geeft ze een gil en stuurt hem haar kamer uit. Ze draait de deur op slot en belt haar vriendin Julia. Zij zegt dat hij dat doet om zijn vaderlijke gevoelens kwijt te kunnen, omdat dat niet meer bij zijn echte dochter Roos kan. Omdat Eva niet gewend is om een vader te hebben.

Ze laat het erbij en hangt op. Ze gaat verder met haar T-shirt ontwerp voor Julia. Zij wil het als cadeau geven aan haar vriend Jesse. Die zaterdag laat Eva haar ontwerp afdrukken in de printshop, waar een leuke jongen werkt.Als Mees naar zijn vriend Sem gaat, zegt Sem dat hij weet hoe dat leuke meisje die elke zaterdag in de printshop komt, Julia heet. Hij heeft het van zijn broertje die bij Jesse in de klas zit. Jesse zei dat hij het shirt van Julia had.Als Eva terug van school komt is haar moeder weg en heeft Willem spaghetti gekookt. Haar lievelings eten. Maar dan moet ze haar hand op zijn kruis leggen ze wil het niet en voelt zich heel vies. Ze pakt haar fiets en fietst naar het park waar mensen muziek aan het spelen zijn. Mees is er ook. Ze staat huilend bij een boom in het park en Sem zegt tegen Mees; jonge, loop er naar toe en troost haar, je weet haar naam toch!! Dan roept hij haar naam. Eva denkt; hij heeft dus al een vriendin, Julia, heb ik weer hoor. Op dat moment komt er een jongen aan in een zwart leren jack. Hij heet Ricardo. Hij troost haar en ze is blij dat er iemand is die haar begrijpt. Hij vraagt of hij bij haar mag staan. Ze vind het goed en vertelt hem haar verhaal wat Willem allemaal bij haar doet. Ze krijgt 100 euro voor een overnachting zodat ze niet terug naar huis hoeft. Mees ziet dat ze geld krijgt en denkt gelijk dat de jongen in het leren jasje een loverboy is. Hij krijgt gelijk. Verder in het verhaal word Ricardo haar vriend, hij zegt dat hij een jongen in parijs kent die in de mode-industrie werkt en nog iemand zoekt. Dat lijkt Eva wel wat en gaat erop in. Ricardo belt Charles en de over 2 dagen kunnen ze er terecht. Eva gaat via de boom naar haar slaapkamerraam en pakt haar spullen. Ze slaapt 1 nachtje bij Ricardo en dan ontmoet ze Maritza, ze zit in de prostitutie en Maritza waarschuwt Eva voor Ricardo, dat hij een loverboy is. Eva gelooft het niet en negeert Maritza. De volgende dag gaat ze met Ricardo naar Amsterdam waar ze nieuwe kleren krijgt. Als ze thuis komen moet Ricardo haar iets vervelends vertellen. Hij heeft geen geld meer om naar Parijs te komen omdat hij 1000 euro voor Eva heeft uitgegeven. Ze moet het terug verdienen in Breda. Daar kun je in 1 dag 1000 euro verdienen. Ze moet alleen maar mannen drank aanpraten in een café. Als ze onderweg naar Breda zijn gaat Ricardo een broodje halen bij een tankstation en als hij weg is belt Maritza. Ze neemt de telefoon op. Maritza waarschuwt Eva dat Ricardo een loverboy is. En dat Breda een hoerencafé is. Ze wil net weglopen als Ricardo weer komt, ze zegt dat ze even naar de wc moet en vlucht weg. Ze neemt de 1e trein naar haar woonplaats. Ondertussen is de band ‘’good vibes’’ opgericht. En hebben Sem en Julia verkering. Iedereen maakt zich zorgen om Eva en als ze terug komt krijgt ze met Mees.Titelverklaring:

Ik vind dat de titel goed bij het boek past, want je kunt er zelf het verhaal kiezen. Je krijgt steeds een vraag bijvoorbeeld als de telefoon gaat; ze neemt de telefoon op, ga verder op blz. 81 of ze laat de telefoon gaan, ga naar blz. 56.Het verhaal speelt zich af in de woonplaats en als je een andere keuze maakt speelt het zich af in Breda.Het verhaal duurt ongeveer 2 weken. Er zitten geen flashbacks in.Mijn mening:

Ik vind het een leuk boek. Je kunt er ook van leren want wat de kenmerken van een loverboy zijn en wat hij met je kan doen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen