Boekverslag : Erich Segal - Love Story
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1487 woorden.

Inhoud:

Hoofdgedachte:

Het boek gaat over Oliver Barett en Jennifer Cavelleri (Jenny), die verliefd worden. Maar omdat ze allebei een totaal verschillende achtergrond hebben (hij is rijk en zij is arm), keurt de vader van Oliver de relatie af.Hoofdpersoon:

Wie zijn de hoofdpersonen:

Oliver Barett: (Oliver Barett IV): Leert Jenny kennen in het Radcliffe bibliotheek en wordt verliefd. Hij kan normaal elk meisje krijgen wie hij maar wil, maar bij Jenny gaat het niet zo gemakkelijk. Daardoor vind hij haar juist nog interessanter. Hij is 20 jaar, zijn vader is rijk en hij studeert rechten. Ook speelt hij ijshockey. Hij heeft geen goede band met zijn vader en noemt zijn vader ook ‘Stoneyface’. Omdat zijn vader geen emotie in zijn gezicht laat zien. In het verhaal is hij de ikpersoon. Hij verteld wat hij vroeger heeft meegemaakt.Jennifer Cavilleri: Wordt ook wel Jenny genoemd, is van Italiaanse afkomst, ze heeft alleen haar vader nog (haar moeder is overleden door een auto-ongeluk), ze wordt niet snel verliefd en ze is arm. Ze houd van muziek maken en muziekles geven. Ze heeft leukemie.Hoe zien ze eruit:

Oliver: Oliver is een blanke jongen die bijna elk meisje kan krijgen.

Jennifer: Jenny is een mooi meisje, dat van Italiaanse afkomst is. Haar vader is een Italiaan.Wat is het belangrijkste probleem van de hoofdpersoon:

Er zijn eigenlijk 2 problemen in het verhaal. Het eerste probleem is dat de vader van Oliver de relatie van Oliver en Jenny niet goed keurt en daardoor krijgen Oliver en zijn vader ruzie. Het tweede probleem is dat Jenny erg ziek blijkt te zijn. Ze heeft leukemie.Wordt het probleem opgelost? Hoe?

Het eerste probleem wordt wel opgelost. Aan het einde van het verhaal sterft Jenny. Als ze net gestorven is en Oliver een luchtje wil scheppen, ziet hij zijn vader staan. Hij loopt naar hem toe en zijn vader zegt sorry. Dan huilt Oliver in de armen van zijn vader. Zo komt alles weer goed tussen hen.

Het tweede probleem kan niet worden opgelost. Jenny is te ziek om nog beter te worden en aan het einde van het verhaal overlijd ze in de armen van Oliver.De andere personen:Wie zijn de andere personen:

Phil Cavirelli: Dit is de vader van Jenny. Hij is altijd vrolijk en erg hartelijk, maar hij is ook eenzaam. Zijn vrouw (de moeder van Jenny) is al vroeg gestorven. Phil is bakker.Oliver barett III: Dit is de vader van Oliver. Hij doet alles voor geld en het lijkt dat hij meer om geld geeft dan om zijn zoon. Hij is tegen de relatie van Oliver en Jenny, omdat ze arm is. Hij wil dat zijn zoon met iemand trouwt die hetzelfde is als hijAlison Forbes ‘Tipsy’ Barett: Dit is de moeder van Oliver.Welke relatie hebben die andere personen met de hoofdpersonen:

Phil Cavirelli: heeft een erg goede band met zijn dochter. Hij kan het ook erg goed met Oliver vinden. Hij keurt de relatie van Oliver en Jenny goed. Oliver kan het zich eerst niet voorstellen dat ze zo’n goede band met je vader kan hebben, omdat hij zelf zo’n slechte band met zijn vader heeft.Oliver Barett III: Hij heeft geen goede relatie met zijn zoon, het gaat hem alleen maar om geld en Oliver en hij hebben ook erg vaak ruzie. In het verhaal krijgen Oliver en hij zo’n erge ruzie dat ze elkaar 3 jaar lang niet zien.Plaats:

Waar speelt het verhaal zich af:

Het verhaal speelt zich af in Cambridge. Jenny woont samen met haar vader in Briggs Hall en Oliver woont bij zijn rijke ouders in huis. Later in het verhaal, als Oliver en Jenny getrouwd zijn, verhuizen ze naar New York, omdat Oliver daar een baan heeft aangeboden gekregen bij Jones and Marsh. Dit is een advocaten bedrijf.Tijd:

Wanneer speelt het verhaal zich af:

Het verhaal over Oliver en Jenny speelt zich af in de jaren 60. Maar in het begin van het boek lees je dat Oliver nu (in deze tijd) zijn verhaal van vroeger verteld.Hoe lang duurt het verhaal:

Het verhaal duurt ongeveer 4 jaar. Dat weet je doordat je in het verhaal leest dan Oliver, na de ruzie met zijn vader, zijn vader 3 jaar lang niet meer spreekt. En omdat er ook nog een verhaal voor de ruzie en na de ruzie is, denk ik dat het ongeveer 4 jaar duurt.Verhaalsoort:Wat voor soort verhaal is het boek:

Het verhaal is een roman en een drama.Samenvatting:

Vertel waar het verhaal over gaat:

De ‘love story’ begint allemaal als Oliver een boek wil lenen, in het Radcliffe College bibliotheek, waar Jennifer (Jenny) werkt. Jenny helpt hem een boek te vinden. Omdat Oliver haar meteen al leuk vind, vraagt haar of ze naar zijn ijshockey wedstrijd tegen Dartmouth komt kijken. Dat doet ze. Na de wedstrijd wacht Jenny buiten op Oliver. Als Oliver naar buiten komt zoenen ze. Later de avond als ze allebei weer thuis zijn, bellen ze en zegt Oliver over de telefoon dat hij verliefd op haar is. Maar Jenny is niet zo snel verliefd, dus ze zegt niet hetzelfde terug.Oliver en Jenny hebben afgesproken in Briggs Hall waar zij woont. Als Oliver daar naartoe gaat, is Jenny aan het bellen. Ze zegt tegen ene Phil dat ze van hem houd. Oliver hoort dat en wordt jaloers. Maar het blijkt haar vader te zijn, dus hij had zich voor niks zorgen gemaakt.Ze gaan al een tijdje met elkaar om en besluiten met elkaar naar bed te gaan. Ze hebben vanaf nu verkering.

Na een concert loopt Jenny naar Oliver toe en verteld hem dat ze de kans heeft om muziek te gaan studeren in Parijs. Maar dat vind Oliver niet leuk en vraagt haar ten huwelijk. Jenny zegt ja!

Jenny wil graag de ouders van Oliver ontmoeten. Ze gaan er heen om te eten. Onder het eten is iedereen gespannen en na het eten krijgen Oliver en zijn vader erge ruzie omdat zijn vader vindt dat Jenny niet goed genoeg voor hem is, omdat ze arm is.

Zijn vader zegt ook dat hij eerst rechten moet gaan studeren voordat hij gaat trouwen. Als hij dat niet doet dan krijgt Oliver geen geld meer van zijn vader.

Oliver gaat boos weg.Oliver gaat nu de vader van Jenny ontmoeten, maar is erg zenuwachtig. Hij is bang dat het net zo gaat als bij zijn ouders. Maar dat blijkt erg mee te vallen. Mr. Cavilleri is erg aardig tegen hem, en Oliver mag hem zelfs gewoon Phil noemen. Hij is erg opgelucht.Als Oliver en Jenny hun diploma hebben gaan ze trouwen. Ze houden het klein en alleen de vader van Jenny is er en een paar goede vrienden. Op hun huwelijksreis gaan ze werken zodat ze geld hebben.

Na 3 jaar studeren haalt Oliver zijn rechtendiploma. Terwijl Jenny kinderen muziekles geeft.

Dan krijgen Oliver en Jenny een uitnodiging van Oliver’s vader omdat die 60 jaar is geworden. Jenny vind dat ze moeten gaan, maar Oliver weigert. Jenny besluit Oliver’s vader op te bellen om te zeggen dat ze niet komen. Maar zelfs dan weigert Oliver met zijn vader te praten. Aan het eind van het gesprek zegt Jenny tegen Oliver’s vader dat Oliver erg veel van hem houdt. Nadat ze dat heeft gezegd wordt Oliver erg boos en ze krijgen ruzie. Jenny loopt weg.

Als Oliver haar gaat zoeken kan hij haar niet vinden en als hij dan aan het einde van de dag weer thuis komt, zit Jenny op de stoep. Voordat Oliver kan zeggen dat het hem spijt zegt Jenny: ‘Liefde betekent dat je nooit sorry hoeft te zeggen’.Ze hebben het gehad over kinderen en hebben besloten dat ze kinderen willen. Ze proberen het keer op keer, maar het lukt Oliver en Jenny niet op zwanger te worden. Ze beginnen zich zorgen te maken en besluiten zich te laten testen.Oliver en Jenny laten zich allebei testen. Met Oliver blijkt niks mis te zijn maar hij krijgt wel te horen dat Jenny ernstig ziek is. Ze heeft leukemie. Oliver schrikt hier erg van, maar wil de tijd die ze nog hebben samen doorbrengen.De kosten van het ziekenhuis zijn erg hoog en dat kan Oliver niet betalen. Daarom zet hij zijn trots opzij en gaat naar zijn vader voor geld. Zijn vader leent hem 5000 dollar, zonder te weten waar het voor bedoelt is.Op een dag voelt Jenny zich zo slecht dat ze tegen Oliver zegt dat ze naar het ziekenhuis moet. Hij brengt haar er heen. Het gaat steeds slechter met Jenny, dus komt Phil bij Oliver en Jenny in huis wonen, zodat hij dichter bij het ziekenhuis is.Jenny sterft in Oliver’s armen. En daarna gaat hij het slechte nieuws vertellen aan Jenny’s vader. Ze zijn er allebei kapot van.

Oliver besluit een luchtje te scheppen en gaat naar buiten. Als hij buiten komt staat zijn vader daar. Hij loopt naar hem toe en verteld dat Jenny overleden is. Zijn vader zegt sorry, en Oliver zegt: ‘Liefde betekent dat je nooit sorry hoeft te zeggen’. En Oliver begint te huilen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen