Boekverslag : Veronica Hazelhoff - Elmo
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 835 woorden.

Titel

ElmoSamenvatting

    Het was snikheet deze dag . Toen Vera voor haar huis op het muurtje zat kwam er een leuke jongen langs(Elmo), die na een kort praatje naast haar zat. Even later gingen ze bij Elmo thuis cola met ijs drinken. Vera was benieuwd naar Elmo en zijn moeder, die in het ex-huis van de fam. Maassens wonen.

In dat huis lagen veel voorwerpen die aan country deden denken: CD's van Dolly Parton, Spijkerbroeken en geruite blouse enz. Tijdens haar eerste bezoek bij Elmo thuis begon Vera hem steeds interessanter en steeds vreemder te vinden. Net als Elmo doet zijn moeder ook af en toe heel vreemd, maar daar ergert zij zich niet zoveel aan.

Tijdens dat bezoekje werd Vera ingewijd met muziek van: Tanya, Wynonna, Reba, Karien, Garth, Randy en Lyle. Vera werd uitgenodigd om mee te gaan naar een Countryclub en Vera nodigde Elmo en zijn moeder uit om de volgende dag een kop koffie te komen drinken bij haar thuis.

   De volgende dag was Elmo's eerste schooldag en Vera wilde hem helpen en op zijn gemak stellen. Elmo en ook Vera werden ondervraagd over Elmo en Bijna niemand is er ook maar iets duidelijker van geworden. In het park gingen ze een ijsje eten en praatte ze weer over ditjes en datjes. Onder andere over Martin, de nieuwe vriend van zijn moeder.

Die avond kwamen Elmo en Jolene op de koffie en iedereen stelde zich aan iedereen voor. Het was een leuke avond en Vera was veel te weten gekomen over Elmo's verleden, over Wildflower en over Bill (Elmo's vader).

   De dag na het bezoek van Elmo en Jolene verkoos Elmo Vera's gezelschap voor dat van andere kinderen, waar Vera erg blij mee was. Plotseling kwam Jolene terug van een repetitie maar ze had niet gerepeteerd, ze was weggegaan omdat ze haar nieuwe band zo jong vond maar ook omdat ze bang was om weer op de planken te staan en een flop worden. Even later kwam Martin ook die aardig boos was op Jolene. Ze hadden een hevige ruzie en toen Vera wegging was ze er niet helemaal zeker van of Jolene's optreden bij de coutryclub noch wel doorging.

   Elmo was die dag niet op school maar zoals Vera na een tijdje ontdekte met zijn moeder me naar de repetitie, dus ging Vera maar weer naar huis toe waar zij haar ruzie met haar oma via de telefoon heeft bijgelegd. 's Avonds ging ze met als smoes een paar lege casettebandjes om liedjes over te nemen weer naar Elmo's huis en kwam erachter dat de dure nieuwe geluidsinstalatie geleend werd van die Martin. Ze kreeg een paar CD's mee die ze thuis over ging nemen. Toen ze in bed lag luisterde ze naar de bandjes.

    Zaterdagochtend kreeg Vera een brief van Ginie, haar beste vriendin die een jaar geleden naar België verhuisde dankzij haar vader. Vera zou pas een brief terugschijven als zij meer wist te vertellen over Elmo en Jolene. Toen het zover was dat ze naar het optreden gingen kreeg Jolene nog meer plankenkoorts maar uiteindelijk zong ze de steren van de hemel, onderandere door de steun van Elmo en Vera. Op die avond werd Vera echt opgenomen in de coutrywereld, Want er kwam op een gegeven moment een man\cowboy naar haar toe die vroeg of ze mee wilde dansen toen Jolene aan het zingen was. Haar avond kon niet meer stuk en ze kreeg ook nog colortips van Martin (colortips=metalen plaatjes op de hoekjes van je kraag.) op dat feest leerde Vera Kees en Bebbie kennen, goede kennissen van Jolene en Elmo's Vader. Sindsdien heeft Vera niet veel meer over Elmo en zijn verleden opgedaan maar toen ze meegevraagd werd naar een festival in België kwam er daar in België snel veel verandering in. Want daar waren veel mensen die Het verleden van Elmo wel wilde delen en Elmo's vader was daar ook aanwezig met een nieuwe vriendin een nieuwe groep en een nieuwe bus. Elmo en Jolene wisten niet dat Bill er ook was en toen ze hem zagen raakte Jolene zowat in een schok en Elmo was even heel kwaad op Vera die niets gezecht had over dat ze de vorige avond samen met Greet (bandlid) bij de bus van Wildflower geweest waren. De dag na Jolene's optrede zijn ze naar huis gegaan,Elmo ook, want die wou misschien met zijn vader mee in plaats van met zijn moeder.

    Thuis leek alles rustig te gaan. Jolene had de zwaar versierde Jeep van Martin geleend en was daar flink mee aan het toenen en toen ze een keer 's nachts ging rijden kreeg ze een zwaar ongeluk en was toen dood. Vera wilde het eerst niet geloven maar daarna wou ze naar Elmo maar die wilde niets meer met haar te maken hebben.

   1½ jaar later kwamer weer kontact tussen hen en liet Elmo weten dat als hij er weer aan toe was hij weer contact op zou nemen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen