Boekverslag : J.k. Rowling - Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban / Harry Potter En De Gevangene Van Azkaban
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 343 woorden.

Samenvatting

Aan het begin is Harry Potter bij de Duffelingen (dit zijn de onaardige oom en tante van Harry) waar hij zich heel erg verveeld. Op een dag komt tante Margot die er een sport van maakt om Harry te beledigen. Tijdens het bezoek van Margot wordt Harry zo boos dat hij Margot opblaast. Omdat hij weet dat z’n oom en tante heel boos zijn vlucht hij en komt hij terecht op een bus die de “Collectebus” heet. Daarmee gaat hij naar Londen naar de Wegisweg.

Hij blijft er tot aan het eind van de zomervakantie en gaat daarna samen met Ron en Hermelien terug naar school. Daar aangekomen doet Harry een verschrikkelijke ontdekking, een ontsnapte moordenaar: Sirius Zwarts genaamd, is op zoek naar hem en het ziet ernaar uit dat hij hem wil vermoorden.

Omdat Zwarts is ontsnapt, zweven er veel Dementors langs en bij de school. Iedere keer als Harry dicht bij ze in de buurt komt, hoort hij zijn moeder schreeuwen, vlak voor dat Voldemort haar vermoorde. Harry heeft erg veel last, want hij valt er ook bij flauw.

Natuurlijk heeft Harry ook nog de gewone lessen. Hagrid is aangesteld als leraar van Verzorging van Fabeldieren. Hij laat hen een Hiepogrief zien, ze leren hoe ze ermee moeten omgaan, maar Malfidus (de etter van de school) doet het verkeerd en de Hiepogrief grijpt hem. Omdat zijn vader veel invloed heeft op het Ministerie, wordt Scheurbek (de Hiepogrief) ter dood veroordeeld.

Na een heldhaftig avontuur komt Harry er ook achter dat Sirius zijn peetvader is, en helemaal geen moordneigingen heeft en zich nooit heeft aangesloten aan de Duistere Zijde. Harry ontdekt ook dat Peter Pippeling verantwoordelijk is voor de dood van Harry’s ouders, hij heeft ze verlinkt aan Voldemort. Pippeling ontsnapt, voordat Harry en zijn vrienden hem kunnen grijpen.

Terug op school moeten ze Sirius en Scheurbek zien te redden van hun ondergang. Ze besluiten Scheurbek los te maken, voordat hij onthoofd wordt, en redden Sirius met de Hiepogrief. Ze vertrekken naar een afgelegen plek, waar het Ministerie Sirius niet te pakken krijgt.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen