Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 882 woorden.

See you In Timboektoe

Carry SleeSchrijverCarry Slee werd in 1949 geboren in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was ze veel met verhalen en boeken bezig. Na de middelbare school ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht. In 1975 slaagde ze voor deze opleiding.

Ze werd dramadocent in het middelbaar onderwijs. Carry Slee heeft twee dochters, Nadja (1980) en Masja (1983) die haar grootste inspiratiebron vormen. Carry Slee schrijft boeken voor volwassenen en kinderen. Ze gaan over allemaal verschillende onderwerpen. Over liefde, verdriet, drank, uitgaan, drugs, school en nog veel meer.

De meeste mensen zijn erg tevreden over haar boeken. Ze bevatten makkelijk taal gebruik en ze zijn altijd spannend. Ze heeft meer dan 50 boeken geschreven een aantal daar van zijn: Afblijven, Spijt, Ridder Schijtebroek en AfblijvenHoofdpersonenIsa: Isa is een meisje van 12 jaar ze gaat net naar de brugklas. Ze heeft een vriendje Justin en haar beste vriendin is Annabel. Isa heeft een broer Kars. Isa vindt hem een vervelend. Ze is erg behulpzaamKars: Kars is de broer van Isa. Kars plaagt Isa graag met haar relatie met Justin. Hij is ongeveer 14 jaar en zit in de 3de . Annabel is verliefd op hem, maar hij vindt meisjes niet leuk.

Kars is een beetje brutaal.Nona: Nona is de vriendin van Isa. Nona is erg verlegen en durft niet veel tegen Isa te zeggen. Nona is verliefd op Jules.Jules: Jules is verliefd op Nona. Hij werkt op een camping. Hij is altijd aardig tegen iedereen. Zijn moeder is overleden toen hij nog erg jong was.Zijn vader heeft een drankprobleem, daarom kan hij niet goed opschieten met zijn vader.Brian: Brian is een vriend van Nona, ze kennen elkaar een aantal jaar. Brian probeert Nona en Jules te koppelen. Brian is een aardige jongen met humor. Hij helpt veel met de camping.Oma: Oma is heel behulpzaam en aardig. Ze betekent veel voor de andere personen in het verhaal. Als er problemen zijn probeert zij die op te lossen.SamenvattingIsa hoort van haar ouders dat ze een camping in Frankrijk gaan kopen. In het begin vindt ze het maar, niks maar later als ze er met haar ouders over heeft gepraat vindt ze het wel leuk.

Ze heeft met oma afgesproken dat als ze het na een jaar niks vindt ze met haar mee terug mag.

Isa, Kars en oma gaan alvast een plan bedenken om de camping leuker te maken. Ze willen er een disco in maar ze denken dat hun ouders dat geen goed idee vinden.

Isa moet het nog aan haar vriendinnen vertellen. Isa vindt dat erg moeilijk om te vertellen, maar ze vertelt het toch. Annabel en Justin mogen van hun ouders elke vakantie naar de camping komen.

Isa, Kars en oma gaan naar Frankrijk. Isa vindt het raar dat Justin en Annabel haar niet komen uitzwaaien. Ze zijn net de hoek om als Justin en Annabel midden op de straat staan met spandoeken. Op de spandoeken staat; Isa we zullen je missen.

Isa stapt uit neemt afscheid en ze gaan veder.

De rit verloopt niet zo goed. Ze verdwalen 3 keer, maar gelukkig zijn ze goed aangekomen.

Isa stapt uit en zoekt meteen haar kamer op. Als ze er is vertellen haar ouders dat dit hun kamer niet is. Isa en Kars slapen vannacht buiten in een tent.

Er wordt nog aan hun kamers gebouwd.

Nona en Jules kommen zich voorstellen. Hanna de moeder van Isa en Kars vraagt of ze komen eten. Tijdens het eten verteld Jules alles over het park. Waar je de lekkerste friet kunt halen en welke kinderen op school aardig zijn en welke niet.

Jules en Nona zijn de disco aan het verven. Na een tijdje kijken ze elkaar diep in de ogen aan. Jules vraagt of Nona een date met haar wil hebben. Nona twijfelt geen moment en ze zegt meteen ja. Ze spreken af om half 2.

Als het half 2 is zit Nona daar op de plek waar ze hebben afgesproken. Jules is al een uur te laat. Hij heeft haar hart gebroken en ze vindt hem een eikel.

Nona zit een tijdje te denken als Isa opeens aan komt lopen. Ze vraagt wat er allemaal aan de hand is. Noa vertelt het hele verhaal. Nona verteld dat ze graag wilde met Jules.

Isa zegt dat er een leuke Italiaanse jongen is. Nona kan niet met de jongen zoenen want ze is nog steeds er verliefd op Jules.MeningIk vond het best een leuk boek, ik had alleen meer verwacht van de schrijver. Het verhaal was niet spannend en dat is meestal wel in boeken van Carry Slee dus het viel me best tegen. Misschien omdat het een serie is, want dit boek is het eerste deel van een serie en dat heeft Carry Slee bijna nooit.

Het onderwerp vond ik wel leuk. Het gaat over emigreren en een camping die er als een gat uitziet verbouwen tot iets moois. Ook over vriendschap en liefde.

Wat betreft de hoofdpersonen vind ik het leuk gedaan. Je hebt het idee dat Isa de hoofdpersoon is maar er word ook superveel over de andere personen verteld. Daarom was het makkelijk iets over de hoofdpersonen te vertellen.

Ik vind boeken sowieso leuk als de hoofdpersonen leeftijdsgenoten zijn. Dan kan ik me ook veel beter inleven in het boek, en boeit het me ook meer.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen