Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1305 woorden.

A. Gegevens:Vraag 1: 26 maart 2006

Vraag 2: See you in Timboektoe

Vraag 3: Carry Slee

Vraag 4: Het genre is avontuur/romanB. InhoudVraag 5: De gebeurtenissen zijn heel erg verschillend, want het gaat over meerdere personen. Iedereen heeft wel een probleem. Isa heeft een probleem omdat ze naar Frankrijk (Dordogne) gaat verhuizen en ze dan al haar vrienden moet missen. Nona heeft een probleem omdat haar ouders steeds ruzie maken. Ook is ze verliefd op Jules. Jules heeft ook een groot probleem omdat zijn vader niet van de drank af kan blijven. Hij is verliefd op Nona.

Bij Isa en Nona komt het allemaal wel goed omdat Isa’s vriendinnen de hele vakantie bij haar zijn en Nona’s ouders maken geen ruzie meer. Ook krijgen Nona en Jules verkering met elkaar. Het probleem van Jules wordt niet beter want zijn vader blijft aan de drank. Hoe dat afloopt kun je in de 2 vervolg boeken lezen.Vraag 6: Het boek heeft niet echt 1 thema vind ik want er gebeuren spannende dingen, bijvoorbeeld in de grot. Maar er komt ook liefde in voor. Ook komen er verschillende problemen voor. Dus ik weet niet goed welk thema het boek dan precies heeft.Vraag 7:

Isa: ze is ongeveer 13 jaar en ze heeft een aardig karakter en schiet iedereen te hulp.

Bijvoorbeeld bij haar nieuwe vriendin Nona, die helpt ze met haar problemen. Ook trekt het haar erg aan dat Jules vader alcoholist is. Ze heeft twee goede vriendinnen, Annabel en Sharon. Ook heeft ze een heel lief vriendje Justin. Zij wonen in Nederland en kwamen in de zomervakantie naar Isa toe. Ook trekt ze veel op met Nona en Brian. Doordat haar ouders het heel druk hebben heeft ze een goede band met haar oma, die ook mee is verhuist naar Frankrijk. Er is een klein beetje sprake van karakterontwikkeling want door de problemen is ze veel volwassener geworden. Want bij het begin behandelde Kars haar nog als zijn kleine zusje maar op het eind betrekt hij haar er ook helemaal bij en beschouwt haar als een gewoon meisje van 13 jaar.

Nona: zij staat elk jaar met haar ouders en zusje op de camping. Ze is een verlegen meisje van ongeveer 13 jaar. Ze houdt zich een beetje op de achtergrond. Dat zie je vooral als ze sommige problemen niet durft te vertellen tegen haar vriendin Isa. Nona is ook nog eens smoorverliefd op Jules. Dat durft ze niet te vertellen aan hem maar op het laatst wel.

Jules: hij is een hele spontane jongen van ongeveer 14 jaar oud. Hij is verliefd op Nona en heeft problemen thuis, want zijn vader heeft drank problemen omdat hij zijn vrouw mist die gestorven is. Gelukkig heeft hij zijn hond Frodo nog. Gelukkig helpt iedereen van de camping hem.

Kars: hij is de broer van Isa. Hij is 15 jaar. Kars maakt het leuker op de camping. Ze maken een disco en ze knappen de camping op die eerst heel vervallen en oud was. Hij bedenkt ook allemaal leuke dingen die ervoor zorgen dat er veel jongeren komen. Hij is goed bevriend met Edgar. Ook zijn vrienden uit Nederland komen bij hem op de camping. Hij heeft ook de naam van de disco bedacht, CU.

Annabel, een vriendin van Isa is verliefd op hem. Later in het boek blijkt dat hij haar ook wel ziet zitten.

Oma: zij heeft voor alles wel een oplossing. Ook helpt ze Jules om zijn problemen op te lossen.Vraag 8: Het boek speelt zich in het begin af in Nederland. Daar krijgen Isa en Kars te horen dat hun ouders een camping in Frankrijk hebben gekocht. In de zomervakantie gaan ze daarheen. In Frankrijk speelt het verhaal zich het meest af op de camping maar ze gaan ook weleens naar andere plekken. Zoals de grot of het dorpje. De omgeving waar de camping ligt is heel mooi want het ligt een dal aan een riviertje. Ook zijn er bergen en bossen. Het huis waar ze wonen op de camping heeft een rieten dak.Vraag 9: Het verhaal speelt zich in deze tijd af omdat ze veel gebruik maken van hun mobieltjes. Ook de naam van de camping en de disco is erg uit deze tijd. De camping heet: See you in Timboektoe en de naam van de disco is CU.

Het verhaal vindt allemaal in de zomervakantie plaats. Dus ongeveer 6 à 8 weken.

Het verhaal wordt chronologisch verteld.

De enige flashback in het verhaal is bij het begin:

Isa is zonder te ontbijten naar school gegaan. Ze kon geen hap door haar keel krijgen. Vanochtend werd ze al wakker met een naar gevoel in haar maag. Het is ook zo spannend! Haar ouders zijn in Frankrijk. Toen ze gister avond belden voelde Isa dat er iets was. Haar vader deed zo geheimzinnig. Hij wilde eerst niks zeggen, maar Isa bleef aandringen. ‘Ik hang niet op voor je hebt verteld wat er is,’ zei ze. En toen moest haar vader het wel zeggen:’We hebben een camping op het oog in Dordogne en misschien gaan we die wel kopen.Vraag 10: Het verhaal begint met een herinnering. Dit stukje is hetzelfde als hierboven maar het is de enige flashback.

Isa is zonder te ontbijten naar school gegaan. Ze kon geen hap door haar keel krijgen. Vanochtend werd ze al wekker met een naar gevoel in haar maag. Het is ook zo spannend! Haar ouders zijn in Frankrijk. Toen ze gisteravond belden voelde Isa dat er iets was. Haar vader deed zo geheimzinnig. Hij wilde eerst niks zeggen, maar Isa bleef aandringen. ‘Ik hang niet op voor je hebt verteld wat er is,’ zei ze. En toen moest haar vader het wel zeggen:’We hebben een camping op het oog in Dordogne en misschien gaan we die wel kopen.Vraag 11: Er is niet echt een belangrijk probleem maar als ik moet kiezen vind ik het probleem van Jules toch wel het ergst. Ik hoop ook dat zijn vader van de verslaving af kan komen want ik vind het heel zielig voor Jules.

Het boek heeft voor iedereen wel een goede afloop omdat het een te gekke zomer is geworden ondanks dat ze de camping niet zagen zitten.

Het boek heeft een open einde want er zijn nog 2 vervolgboeken.Vraag 12: Je ziet het boek door een hij/zij- figuur. Er wordt veel verteld en niet zoveel echt gepraat.

Annabel en Sharon zwaaien naar haar. Isa zwaait terug. Ze probeert vrolijk te kijken. Het is niet haar bedoeling om de avond voor de anderen te verpesten met haar rothumeur. Met haar vader had ze vandaag ook ruzie. ‘De wereld bestaat niet alleen uit Justin, hoor,’ zei hij. Dat vindt ze altijd zo irritant van haar vader. Alsof hij nooit verliefd is geweest.Vraag 13: De betekenis van de titel is de naam van de disco en de naam van de camping samen waar het hele verhaal zich afspeelt. CU = See you in Timboektoe.C. Beoordeling:Vraag 14: Ik vind het boek erg goed omdat je de hele tijd blijft door lezen, als het even saai begint te worden komt er weer een spannend stukje. Het verhaal is gemakkelijk geschreven dat vind ik heel goed, daardoor kan je met een lekker tempo door lezen. Het boek vind ik ook droevig omdat er stukjes zijn dat Isa afscheid neemt of dat er iets is met Jules. Met Jules kan je goed meeleven omdat alles goed word beschreven wat hij voelt. Het boek wordt heel fijn verteld, dat vind ik zeker een pluspunt want als je iets niet snapt van het verhaal wordt het altijd uitgelegd. Het verhaal is ook vrolijk bijvoorbeeld als Justin opeens komt of dat het weer goed komt met Jules. Je zou denken dat het een best kinderachtig boek is maar dat valt heel erg mee. Het kan ook nog heel goed voor kinderen van mijn leeftijd.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen