Boekverslag : Carry Slee - See You In Timboektoe
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 533 woorden.

27-01-2006

Titel: See you in Timboektoe

Auteur: Carry Slee

Genre: JeugdromanDe ouders van Isa en Kars kopen in Frankrijk een camping, maar het is nu niet bepaald een droomcamping. Er moet nog heel veel gebeuren. Isa en Kars maken met hun vrienden plannen hoe hun droomcamping eruit moet komen te zien. Maar of hun ouders het een goed idee vinden? Gelukkig zijn hun ouders ook enthousiast over hun plannen. Als ze in Frankrijk zijn beginnen samen met hun vrienden verbouwen, schilderen en promoten van hun camping. De camping komt Timboektoe te heten, omdat Isa en Kars vinden dat het veel te ver van de bewoonde wereld af ligt.

In de tussen tijd zijn druk bezig de disco af te krijgen voor het openingsfeest. Isa ziet het niet meer zitten, want haar Nederlands vriendje Justin komt een dag te laat aan en daardoor zou hij het openingsfeest missen. Maar de vriendinnen van Isa zorgen ervoor dat hij wel op tijd is.

Tijdens het openingsfeest wordt de disco gedoopt doopt tot CU (see you). En het discofeest kan niet meer stuk.Hoofdpersonen:

• Isa is de dochter van de eigenaren van de camping. Ze is verliefd op Justin en vindt het heel moeilijk afscheid van hem te nemen.

• Kars de broer van Isa maakt met zijn vrienden de disco tot een succes.Bijpersonen:

• De ouders van Isa en Kars, zij runnen de camping.

• De oma van Isa en Kars, zij gaat ook mee naar Frankrijk om eten te koken voor de gasten.

• Jules heeft problemen thuis, want zijn vader drinkt teveel. Hij slaapt in een grot. Hij wil naar Marseille, maar ze kunnen hem tegenhouden en hij komt om camping wonen.

• De vrienden van Isa en Kars die komen helpen de camping tot een succes te maken.

• Justin het vriendje van Isa hij komt ook naar de camping.

• Nona, een gast, is verliefd op Jules en wil hem helpen. Tijdens het discofeest maken ze bekend dat ze verkering hebben.

• Françiose en Desiree de twee grootste pestkoppen van de hele camping.Plaats:

Het verhaal speelt zich af in de Dordogne.( Frankrijk) De camping ligt aan een riviertje.Tijd:

Het verhaal speelt zich af in deze tijd, want ze sms´en de hele dag. Er zijn 182 bladzijdes en er is geen sprake van een tijdversnelling of vertraging. Ook zijn er geen flashbacks. Het verhaal speelt zich af in een deel van de zomervakantie.Begin:

Het begin van het verhaal is bij de eigenlijke gebeurtenissen, want het begint nog in Nederland en daarna gaan ze pas naar Frankrijk.Probleem en afloop:

Er zijn verschillende problemen. Iedereen heeft zijn eigen probleem, maar alle problemen worden wel opgelost.

Het hoofdprobleem is dat ze bang zijn de disco niet op tijd af te krijgen, maar ook dat lukt ze. En er komt een knallend feest.

Het boek heeft een gesloten eind, maar toch zou je deel twee niet snappen als je dit niet gelezen hebt.

Het is een heel realistisch verhaal het zou iedereen zo kunnen gebeuren.Perspectief:

Het boek wordt helemaal door een alwetende verteller verteld.Titel:

Ze hopen allemaal dat er veel mensen naar de camping Timboektoe komen vandaar See you in Timboektoe.Beoordeling:

Ik vond het een heel leuk boek, want ik kon me goed in de personen inleven. Het was een heel makkelijk te lezen boek. Ik kan het iedereen aanraden ook te lezen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen