Boekverslag : Charles Dickens - A Christmas Carol
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 720 woorden.

Titel: A Christmas Carol

Schrijver: Charles DickensKeuzeverantwoording:

Omdat ik het een leuk verhaal vind en het verhaal al een keer gelezen hadGoed boek of niet?

Ik vind het een goed boek omdat je wel veel van het boek kan leren en omdat het ook makkelijk is om het te lezen. Ik vind het ook een interessant verhaal omdat het over het liefhebben gaat en over het samen leven van iedereen. En natuurlijk een leuk boek omdat het een leuk verhaal is met een betekenis.Genre:

Ik heb eigenlijk geen idee tot welke genre het hoort.Belangrijkste gebeurtenis:

De avond dat de 3 geesten langskomen bij scrooge is het belangrijkste want daar is de draai van het verhaal en daarna loopt alles goed af.Hoofdpersoon:

De hoofdpersoon in dit verhaal is Ebenezer Scrooge. Hij is een oude vieze vrek die er echt alles aan doet om maar zo weinig mogelijk geld kwijt te raken. Hij doet helemaal geen verwarming aan en zorgt dat hij met alles zo lang mogelijk doet. Door hem heeft Bob Cratchit het arm en kan hij zijn familie weinig of geen eten geven en het zoontje van Bob heeft een probleem met zijn been en er is weinig kans dat hij het over leeft als scrooge zo door gaat.

De hoofdpersoon die heeft een eigen bedrijfje en wilt daar zoveel mogelijk winst mee draaien ten kosten van alles en iedereen. Hij verwaarloost zijn hulpje door hem zo weinig mogelijk te betalen en zo heeft de familie van Bob zijn hulpje geen eten. Op een avond komen er 3 geesten langs die hem het verleden het heden en de toekomst laat zien. Met name door de toekomst is hij zeer geschokt en gaat daar wat aan doen door zeer gul te worden en iedereen te helpen.Is er sprake van een karakterverandering?

Ja hij veranderd want na die geesten veranderd zijn hele leven.Bijpersonen

Bob Cratchit: een zeer arme man die woont met een grote familie in 1 huis en moet alleen aan het geld komen voor die grote familie hij heeft ook een zoontje genaamd tim die last heeft van zijn been en misschien dood gaat aan die ziekte.

Tim: Een jongetje dat ziek is en de zoon is van Bob Cratchit.

Scrooge is een baas van een bedrijf en heeft heel erg veel geld daardoor zijn er veel mensen die bij hem geld proberen te halen tijdens kerst.

En Bob Cratchit die werkt voor scrooge en dat waren eigenlijk de belangrijkste figuren.Plaats:

Het speelt zich af in de stad dat merk je aan het aantal mensen wat langs de deur komt voor geld of andere dingen voor de kerst.Tijd:

Het speelt zich eigenlijk elke kerst weer af want in het boek merk je niet precies de omgeving waar het afspeelt maar je merkt dat wel als je de film ziet. Bij de film speelt het zich af rond 1850.De kerstgedachte: Dus dat kerst draait om liefde en niet om 50 euro onder de kerstboom.Meningsverandering:

Nee ik ben niet anders gaan denken over kerst. Ik ben me wel beter gaan indenken hoe het vroeger geweest moet zijn tijdens de kerst en hoe gezellig het toen op straat was en dat de arme mensen zich toen ook gelukkig voelde en dat iedereen blij was met het gene wat hij had.Toen Scrooge de volgende ochtend wakker werd liep hij naar buiten en zei tegen een jongetje dat hij de grootste kalkoen moest kopen en naar Bob brengen en dat dat jongetje het wisselgeld mocht houden zodat hij meteen meerdere mensen blij had gemaakt.

Ik bewonder Bob dat hij toch nog vriendelijk blijft tegen scrooge en gelukkig is met het gene dat hij heeft maar aan de andere kant verafschuw ik hem ook omdat hij thuis bij zijn familie wel weer kwaad spreekt over scrooge terwijl dat natuurlijk wel een beetje terecht is.

En ik verafschuw scrooge omdat hij zo een gier is maar later bewonder ik het wel weer dat hij zo vrijgevig wordt tegen andere mensen.Terugblik:

Er zitten een aantal terug blikken in het verhaal maar dat is maar op 1plaats als hij droomt en die geest van het verleden komt langs. Daar ziet hij dus wat er in het verleden is gebeurt maar je weet daar vrij weinig van omdat scrooge dat helemaal niet wilt zien.Makkelijk te begrijpen?

Ik vind het makkelijk om te begrijpen want het is zo geschreven dat het voor kinderen ook goed te begrijpen is.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen