Boekverslag : Else Van Erkel - Op Zoek Naar Joshua
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 754 woorden.

titel : Op zoek naar Joshuaauteur : Else van Erkelgenre : avonturen en echt gebeurd verhaalsamenvatting van het boek :

Het boek gaat over Katalijn, ze voelt zich de laatste tijd erg alleen : haar vriend (Daniël) is een paar maanden geleden overleden bij een auto ongeluk. Daarom neemt haar vader (Nick) haar onverwachts mee naar Sidney in Australië. Maar al snel blijkt dat Nick nog een goede reden heeft om daar heen te gaan : hij heeft waarschijnlijk een zoon in Sydney. Samen gaan ze naar hem op zoek maar toen ze eindelijk de moeder (Sheila) te pakken krijgen zei ze dat haar zoon (Joshua) op rondreis is in Nieuw-Zeeland. Dus besluiten Katalijn en Nick ook naar Nieuw-zeeland te gaan. Daar aangekomen besluiten Katalijn en Nick een vulkaan te beklimmen, ze worden begeleid door de gids Ray. Toen ze weer naar beneden gingen lopen struikelde Nick en brak z`n been. Katalijn besluit de zoektocht naar Joshua door te zetten en word vergezelt door Ray (de gids) . Samen gaan ze verder en er ontstaat een liefde tussen hun. Maar Katalijn is nog niet over Daniël heen en durft zich niet te laten gaan. Uiteindelijk na een hele rondreis door heel Nieuw-Zeeland vinden ze Joshua en gaan koffie drinken samen met Nick en Sheila.Personen :

Hoofdpersoon : Katalijn

Bijpersonen : Nick Sheila Ray en JoshuaKarakterbeschrijving van Katalijn :

Katalijn vond het heel moeilijk toen Daniël dood ging. Ze voelde zich alleen en wenste dat ze een zus of broer had. Toen Ray met haar wilde zoenen kon ze het niet want ze zag steeds dat lieve gezicht van Daniël voor zich.

Uiterlijk van Katalijn :

Ze heeft halflang blond haar en groene ogen. In het boek wordt duidelijk gemaakt dat ze erg aantrekkelijk is.

Ontwikkeling van Katalijn in het verhaal :

In het begin gaat ze naar Australië zonder vriendje en zonder broer of zus en ze komt terug met een vriendje (Ray) en een broer (Joshua). En ze ging in Nieuw-Zeeland zoeken naar Joshua maar in haar hoofd was ze eigenlijk op zoek naar Daniël, ze was nog niet over hem heen. Ze wou ook niet geloven dat hij dood was. Maar Ray heeft haar geholpen om over hem heen te komen. Nu kan ze zeggen dat hij dood is.Plaatsbeschrijving :

In het begin zijn ze in Amsterdam en daarna gaan ze naar een hotel in Sydney waar ze over tientallen terrasjes uitkijken. Als ze daarna naar Nieuw-Zeeland gaan zijn er veel verschillende landschappen. Op het Noordereiland is alles erg mooi met woestijnsteppe en een warme zon. Zodra ze verder naar het zuiden gaan wordt het veel tropischer. Als ze nog verder naar het zuiden gaan wordt het heel koud met hele mooie gletsjers.Tijd :

Het is een modern boek, in het boek wordt niet echt een jaartal genoemd. Het verhaal wordt in chronologische volgorde verteld. Er zitten ook flashbacks in het verhaal. Ze droomt over Daniël : dan droomt ze altijd hetzelfde, de dag waarop ze elkaar hebben ontmoet. Het boek begint met een inleiding in de vorm van een flashback.

Vertel tijd : 2 weken

Vertelde tijd : 140 bladzijdeBegin :

Het verhaal begint met dat ze in het vliegtuig zitten naar Australië. Daarna denkt ze terug aan 2 maanden geleden, dan krijg je dus een soort inleiding in de vorm van een flashback.Probleem :

Katalijn en Nick gaan naar Australië om Nick z`n zoon te vinden maar die blijkt in Nieuw-Zeeland een rondreis aan het maken is. Dus Katalijn en Nick gaan daar ook heen en dan breekt Nick z`n been dus moet Katalijn alleen verder.

Afloop :

Er is een Happy End want op het einde vindt Katalijn haar broer. En er is een open eind omdat het nog lang niet afgelopen is : Joshua en Ray komen nog langs.

Perspectief :

Het is in het vertellers-perspectief want je kan alle gebeurtenissen, alle gedachten en alle gevoelens en alle gedachten van alle personen lezen.De betekenis van de titel :

Het boek heet `` Op zoek naar Joshua `` en ze zijn op zoek naar Joshua dus het heeft een letterlijke betekenis.Wat vond ik er zelf van :

Ik vond dit een heel mooi boek want het verhaal is echt gebeurd. En het was leuk om te lezen, ik kon er maar niet mee stoppen. Het was heel echt en. ... ... ... ... ... ... ja, het valt moeilijk uit te leggen. Je moet het gewoon lezen.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen