Boekverslag : Charles Dickens - A Tale Of Two Cities
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 370 woorden.

De samenvatting:

Een man genaamd Marquis Evremonde heeft haast en door zijn haast rijdt hij een kind dood. De vader van het kind was heel erg kwaad en heeft toen Marquis vermoord in z’n slaap. Daardoor werd hij opgehangen, maar de mensen vonden dat niet leuk waardoor een revolutie kwam en een nieuwe wet: De hele familie Marquis moest vermoord worden. Charles Darnay was een neef van de Marquis….Het onderwerp:

Het is een avonturiers boek. Ik vind dat de schrijver die onderwerp op goede manier heeft uitgewerkt want in het boek maak je van alles mee.

Mijn mening over dit onderwerp is wel veranderd want er waren hele saaie stukjes bij die ik niet verwacht in een avonturiers boek.De gebeurtenissen:

De gebeurtenissen in het boek zouden in deze tijd niet meer kunnen gebeuren, maar ik denk wel dat ze in de 18e eeuw wel zouden kunnen voorkomen. Er is geen moment in het boek wat me doet denken aan me eigen leven, want het boek speelt zich in de 18e af.

Er is wel een gebeurtenis die bepaalde gevoelens bij me opriep dat was het stukje waar Mr. Sydney Carton in plaats van Charles onder de guillotine wilt. (Ze lijken veel op elkaar) Dat vond ik heel moedig van hem. Dat hij dood wilt gaan voor een vriend. Het boek blijft niet van het begin tot het einde boeien, want pas op het eind van het boek begreep ik het verhaal, want het was nogal moeilijk in elkaar gezet dus ik vond het begin heel saai.De personen:

Van de hoofdpersonen kom je het meeste te weten want het verhaal draait om hun. Met Lucie Manette kun je het meeste meeleven vooral in het begin in de rechtszaal was ze heel verdrietig dat ze moest getuigen. Charles Darney doet me denken aan me vader om die ook altijd zo rustig is.Keuze opdracht:Een andere titel!

ik zou voor de titel: A Friend In Need gekozen hebben want al die dingen die ze gedaan hebben en ook die opoffering van Sydney Carton is een echte vriendendaad. Je zou het niet zomaar doen voor een wild vreemde. Mr. Defarge heeft Dr. Manette opgevangen toen hij net uit de gevangenis was en dat doe je ook alleen voor vrienden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen