Boekverslag : Charles Dickens - A Christmas Carol
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 753 woorden.

Titel: The Muppets, A Christmas Carol

Auteur: Charles DickensBeschrijving geesten:

Ghost of Christmas Past:

Deze geest ziet er uit als een elfje en is zeer lief en heeft een lieve stem.

Deze geest wordt gespeeld door Karen PrellGhost of Christmas Present:

Deze geest ziet er uit als een uit de kluiten gewassen kabauter met een rode baard en is zeer praats tegen scrooge maar is ook zeer vergeet achtig.

Deze geest wordt gespeeld door Jerry NelsonGhost of Christmas Yet to Come:

Deze geest is een zeer stil en eng figuur, hij heeft een zwart doek om zich heen en je zou zeggen dat hij de dood vertegenwoordigt.

Deze geest wordt gespeeld door Robert TygnerSamenvatting:

James Maury Henson werd geboren in Greenville, Mississippi, op 24 september 1936. Reeds op de high school had hij een poppenspelersclub. Toen Jim Henson van de kunstacademie kwam maakte hij een handpop van een oude groene jas en twee ping-pong ballen. In het kinderprogramma "Sam and Friends" trad hij met deze pop, "Kermit the Frog" op. Via optredens in de Johnny Carson show kreeg de pop een dusdanige populariteit dat het de basis werd voor een nieuw begrip in het poppenspel: "The Muppet". Een combinatie van "Marionet" en "Puppet". Ondertussen studeerde hij podiumkunsten aan de Universiteit van Maryland. In 1969 kreeg hij veel succes door de introductie van het CTW-project Sesame Street. Zijn bedrijf heet Henson Associations (HA!), waar ook zijn naaste medewerker Frank Oz werkt. De poppen worden gemaakt in de onderafdeling "The Creature Workshop", die gespecialiseerd is in de nieuwste poppentechniek Animatronics. De resultaten die Henson wist te bereiken leidden ertoe dat deze techniek ook door speelfilm makers werd overgenomen. Sinds 1990 samenwerking met Walt Disney Co. Er werd zelfs gesproken over een fusie (men zei dat Miss Piggy trouwde met Mickey Mouse), door de dood van Henson is dat niet door gegaan, maar de samenwerking is wel doorgegaan (in films en themaparken). Jim Henson stierf op 16-5-1990 aan een longontsteking.The Muppets:

Hij kreeg een TV programma onder de naam "The Muppet show" dat liep van 1976 tot 1980. In elke aflevering kwam minstens 1 beroemdheid. In het begin vroegen ze een stel vrienden, later boden de sterren zich aan. Henson dacht later aan het maken van speelfilms met de Muppets. Niemand wilde dit echter aan. Uiteindelijk kwam hij bij de exentrieke Lew Grade die geen contract sloot maar Henson de hand schudde. Later kwam ook een tekenfilmserie: "Muppet Babies". Vanaf 1984 verschijnen video's in the "Muppet video series".Biografie:

Charles John Huffham Dickens(7 februari 1812 – 9 juni 1870)

Charles Dickens werd geboren in landpoort een plaatsje Engeland. Zijn ouders waren John Dickens en Elizabeth Barrow. Toen hij tien was, verhuisde de familie naar Londen. Door financiële moeilijkheden van zijn vader (hij werd wegens schulden in de gevangenis gezet) moest Charles enkele keren zijn school verlaten om te gaan werken en geld te verdienen. Zo belandde hij op twaalfjarige leeftijd in een schoensmeerfabriek waar hij 10 uur per dag moest werken. Toen hij 15 was, kwam hij te werken op een advocatenkantoor. Hij leerde zichzelf stenografie en werd na enige tijd kamerverslaggever voor de Morning Chronicle (1835). In die tijd ontstond uit zijn journalistieke werk zijn eerste literaire werk in de vorm van beschrijvingen van het Londense leven en het buitenleven. Deze werden later gebundeld onder de titel 'Sketches by Boz' (1836-1837). 'Boz' was de bijnaam van zijn jongere broer Moses, die altijd verkouden was. Grote bekendheid kwam met The Pickwick Papers (The posthumous papers of the Pickwick Club), dat vanaf 1836 in maandelijkse afleveringen verscheen. Na het succes hiervan verschenen snel achtereen Oliver Twist (1837-1838), Nicholas Nickleby (1838-1839), The old curiosity shop (1841) en Barnaby Rudge (1841). In veel gevallen stelde hij sociale misstanden aan de kaak, maar dat ging nooit ten koste van een goede verhaalopbouw en sterke karaktertekening. Ook humor maakt een belangrijk deel uit van zijn vertelstijl.In 1842 reisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij onder andere pleitte voor de afschaffing van de slavernij. In 1843 verscheen de eerste en beroemdste van zijn kerstvertellingen: A Christmas Carol in Prose, nog steeds een vaak en graag verteld en verfilmd verhaal dat ieder jaar in de kersttijd in diverse vormen opduikt. Ook in de jaren daarna verschijnen hartverwarmende kerstvertellingen (The Chimes, The cricket on the hearth, The Battle of Life en The haunted Man).Zijn beroemdste romans zijn ongetwijfeld David Copperfield (1849-1850, grotendeels autobiografisch), Great expectations (1860-1861), Oliver Twist en Nicholas Nickleby.Dickens overleed in 1870 (hij was toen bezig aan 'The Mystery of Edwin Drood') en werd begraven in de Poets' Corner in Westminster Abbey, Londen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen