Boekverslag : Carry Slee - Verdriet Met Mayonaise
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1044 woorden.

Zakelijke gegevens:

Titel: Verdriet met mayonaise

Schrijfster: Carry Slee

Aantal bladzijdes: 124

Uitgeverij: Van holkema & Warendorf

Jaar van uitgave: 2003

Druk: 18e

Bijzonder: bekroond door de Nederlandse KinderjurySamenvatting:

De telefoon gaat, het is haar vader die voor de zoveelste keer niet mee eet. Hij moet weer eens overwerken. Nu kan ze nog wel even naar de boekenwinkel voor haar vriendin Annemiek, want die is morgen jarig. Als ze een boek heeft uitgezocht loopt ze de winkel uit. Hé is dat haar vaders auto? Dat is mooi, dan kan ze meerijden. Dan schrikt ze, haar vader zit niet alleen in de auto. Hij zit met een vreemde vrouw te zoenen! Leentje rent weg en vergeet dat het een drukke straat is, ze wordt bijna overreden!

De volgende dag is Annemiek jarig, ze heeft een walkman gekregen. Als ze op school zijn zegt Annemiek dat ze helmaal geen zin heeft om te leren, maar wel in een toneelstuk. Ja, leuk zeggen de andere meiden dan doen we Paul de eikel na! (Paul is een jongen die net nieuw op school is en de meeste vinden hem een eikel. Hij is op die school gekomen omdat zijn moeder overspannen is en hij nu voorlopig bij zijn opa woont. Als zijn moeder weer beter is dan gaat hij weer terug naar zijn oude school.) Maar Leentje heeft daar geen zin in, want zij vind Paul helemaal geen eikel.

Een paar dagen later word Paul van zijn fiets gesleurd en vast gehouden door een paar klasgenootjes. Omdat ze denken dat Paul de walkman van Annemiek heeft gestolen. Meester Niels is erg kwaad! Hij wil weten wie dat hebben gedaan. Na een lange stilte in de klas wordt er bekend door Simone, Jeroen, Annemiek, Jasmijn en Merel. Leentje geloofd niet dat Paul de walkman van Annemiek heeft gestolen. Ze gaat die middag naar hem toe. Als ze bij het adres is waar Paul moet wonen is het de boekenwinkel waar ze laatst het cadeau voor Annemiek heeft gekocht. Ze gaat naar binnen, de aardige man die haar laatst ook heeft geholpen komt op haar af lopen. “En wat vond je vriendin van je cadeau?” vraagt de aardige man. “Heel mooi meneer. Maar ik kom eigenlijk voor Paul.” zegt Leentje. De aardige man van de boekenwinkel die de opa van Paul bleekt te zijn stuurt haar naar boven. Aan een tafel zit Paul. Leentje schrikt, want hij zit onder de schrammen en plekken. Leentje verteld wat ze op school heeft gehoord van de anderen, maar Paul zegt dat hij de walkman niet heeft gestolen. “Weet je wat ik me nou de hele tijd afvraag. Hoe wisten ze dat die walkman in mijn tas zat.” zegt Paul. “Van Simone, die heeft jou in de pauze naar binnen zien gaan.” zegt Leentje. Maar ik ben helemaal niet naar binnen geweest in de pauze!” zegt Paul boos. “Nou dan zijn we er dus achter dat Simone de dader is!” zegt Leentje. “Ja, maar hoe bewijzen we dat dan, want niemand geloofd me toch.” zegt Paul treurig. Leentje en Paul bedenken een plan. Ze gaan in de pauze Leentje’s portemonnee in de klas neer leggen en als Simone hem dan in Paul’s tas wil stoppen dan zit de rat van Paul’s opa in zijn tas. Daardoor zal Simone heel hard gaan gillen, en dan zullen veel kinderen zien wat Simone in haar schilt voert. Paul is meteen een stuk vrolijker.De volgende dag is het plan geslaagd. Meester Niels is erg boos op Simone! Maar iedereen maakt het nu goed met Paul en zegt sorry.

Op een avond komen Leentje en haar moeder bij Paul en zijn opa eten. Het is een gezellige avond. Opeens vraagt meneer Los (de opa van Paul) of de moeder van Leentje een paar dagen in de week in zijn boekenwinkel wil komen werken. De moeder van Leentje besloot omdat te doen en zo werd ze weer vrolijk en levendig als vroeger. Daardoor werd de vader van Leentje weer verliefd op zijn vrouw.

Vandaag is het de laatste dag dat Paul op school is, want zijn overspannen moeder is weer beter. In de paasvakantie gaat Leentje naar hem toe samen met haar ouders.

In de vakantie gaat het weer heel goed tussen Leentje’s ouders. Ze zijn weer helemaal verliefd! Leentje’s vader stuurt een brief naar die vrouw waar hij eerst mee vreemd ging, dat hij haar niet meer wil zien en dat hij bij zijn vrouw blijft!Over de schrijfster:

Carry Slee is geboren in 1949 te Amsterdam.

Ze was altijd al bezig met verhalen bedenken en opschrijven.

Op de lagere school schreef ze ook al verhaaltjes en die schreef ze dan in een schriftje.

Na de Middelbare School ging ze naar de Academie voor Woord en Gebaar in Utrecht. In 1975 slaagde ze hiervoor en werd dramadocent op een Middelbare School. Hierbij was het natuurlijk handig dat ze makkelijk verhalen kon schrijven waarvan ze toneelstukken maakte die opgevoerd werden door de leerlingen.

Carry Slee heeft twee dochters Nadja (geboren in 1979) en Masja (geboeren in 1981) door hun krijgt ze veel ideeën. Toen Nadja en Masja nog klein waren verzon Carry Slee verhalen voor ze over 'Keetje Karnemelk' die verhalen vonden Nadja en Masja zo leuk dat Carry Slee besloot ze naar het tijdschrift Bobo op te sturen. En daarin werden ze geplaatst. De verhalen waren zo’n succes dat Carry Slee doorging met schrijven. Haar eerste echte boek ging over de tweeling Rik en Roosje. Ze bood het boek aan bij de uitgeverij Van Holkema & Warendorf, waar het in 1989 verscheen. Zo begon Carry Slee als schrijfster haar carrière en die loopt nu nog steeds! Ze heeft nu al meer dan 50 boeken geschreven.- Ze schrijft vooral boeken met realistische fictie, en ze gaan over alles wat kinderen aan spreekt.

- Ze wil haar lezers vermaken en ook vertellen wat er in het leven kan gebeuren, zoals dat je ouders gaan scheiden.Eigen mening:

Ik vond dit boek erg leuk om te lezen. Ook omdat er een stukje echt in zit. Ik hou daarvan omdat dat ook in het echt kan gebeuren en daardoor is het extra spannend hoe het afloopt! In dit boek zitten ook hele verschillende stukken. Het ene stuk is heel erg verdrietig, zoals het stuk waarin Paul werd gepest en het andere ook weer heel grappig en mooi!
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen