Boekverslag : Ronald Giphart - Het Feest Der Liefde
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 375 woorden.

Achtergrond.Auteur: Ronald Giphart (Nederlander)

Titel: Het feest der liefde

Aantal pagina’s: 228

Uitgeverij Podium, Amsterdam

Enkele andere werken: - Ik ook van jou

- Giph

- Phileine zegt sorry

- Planeet literatuur

- De voorzitter

Niveau 1.(‘Het feest der liefde’ is een verhalen bundel. Het is opgesplitst in vier delen die ook weer uit hoofdstukken bestaan.)Hoofdpersonages: (beiden round character).

- Ronald Giphart is het hoofdpersonage uit alle verhalen. Hij is een schrijver en een grote fan van voetbal, seks en literatuur. Dat laat hij duidelijk naar voren komen en terugslaan op alles wat hij zegt en doet. Ronald is een man met een duidelijk uitgesproken mening en goed gevoel voor humor. Ronald is erg vrolijk, maar ook wel een beetje ironisch over zichzelf en over anderen. In het eerste verhaal is hij een eerstejaarsstudent ± 19 jaar. In de laatste verhalen is hij 27.

- Het meisje uit “hoogtepunten” (deel 4) is een meisje van 21 jaar. Ze is nogal seksistisch ingesteld. Ze vindt het leven wel mooi en wil er daarom ook met volle teugen van genieten. Ze doet absoluut waar ze zin in heeft en laat zich door niemand storen. Haar baan wordt niet vermeld.Tijd: (Raffung)

De verhalen spelen zich allemaal af tussen 1980 en 1994. In alle verhalen is geen gebruik gemaakt van flashbacks of vooruitblikken en is op chronologische volgorde. Vertelde tijd is ongeveer 9 jaar.Plaats(en): (Raum)

*In Utrecht; waar Ronald studeerde.

*In Amsterdam; op 4 mei en als Ronald met een vriend naar de Wallen gaat.

*In Andalusie; in Zuid-Spanje, waar Ronald met vriendin Arwen naartoe gaat.

*In Amerika; Orlando en Dallas, waar het WK plaatsvindt.

*Bij Ronalds ouders thuis.

*In Duitsland; op een schrijversreisje waar Ronald ‘doodgeschoten’ wordt.

*Op Schiermonnikoog.

*In een onbekende stad op een balkon.Sociaal milieu:

Er heerste altijd een rustige sfeer bij Ronald Giphart thuis. Zijn vader had zijn eigen kamer om tv te kijken en zijn hobby’s uit te oefenen, waar Ronald dan ook vaker te vinden was. Er staan nergens problemen in het boek beschreven.Verwerkingsopdracht: * Schrijf een flaptekst voor het boek die aan jouw mening beantwoordt.*Het feest der liefde is een grappige roman met daarin 4 delen, die afzonderlijk te lezen zijn. De delen zijn onderverdeeld in leuke en spannende verhalen met onderwerpen zoals: het studentenleven, spannende voetbalwedstrijden, seks, drank en literatuur. Kortom: “Het leven is een groot feest”.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen