Boekverslag : Arthur Conan Doyle - The Hound Of The Baskervilles
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 830 woorden.

De Hond van Baskervilles.Op 14 juni wordt het lichaam van de Heer Charles Baskerville gevonden in tuin van zijn huis. Iedereen denkt hij aan een hartaanval overleden was omdat hij een zeer zwak hart had. Maar zijn vriend weet wat niet wat hij er van moeten denken. Hij heeft de voetafdrukken van een grote hond dicht bij de Heer Charles gezien lichaam. Misschien stierf de oude man aan angst, omdat hij dat angstaanjagende dier die the Hound of the Baskervilles genoemd werd. Lang geleden vermoordde die hond één van De grootouders van de heer Charles. Nu is the Hound of the Baskervilles het onderwerp van een legende. Maar, Dr. Mortimer gelooft niet in spoken, daarom bezoekt hij Sherlock Holmes om dit raadsel op te lossen.

Henry was het enige levende lid van de familie Baskerville. Één dag na zijn aankomst in Londen, gaan hij en Dr. Mortimer naar Holmes om het geval te bespreken. Henry vertelt Holmes dat iemand één van zijn laarzen heeft gestolen de dag vóór en dat hij een brief kreeg. De brief bestond uit maar een zin: "Als u uw leven liefheeft blijf dan weg uit de moor‘’ de brief had geklonken als een waarschuwing, dat iets ging gebeuren. Holmes vroeg aan zijn medewerker, Watson, om Henry en Dr. Mortimer te begeleiden in de Zaal Baskerville.

via de post van Baskerville, horen zij dat een ontsnapte gevangene zich binnen verbergt en dat hij zeer gevaarlijk is.

Bij Zaal Baskerville ontmoeten Watson en de Heer Charles Dhr. en Mevr. Barrymore, bedienden van het huis. Zij ontmoeten ook Stapleton’s, broer en zus, die wonen in huize Merripit dicht bij Zaal Baskerville. Mevr. Stapleton waarschuwt Henry dat er iets vreselijks gaat gebeuren. Op een dag komt Mevr. Barrymore naar Watson met een aangebrand document dat zij in de open haard van de studeerkamer van de Heer Charles heeft gevonden. Hij bekijkt het document en leest: "alstublieft, alstublieft, verbrand dit document en kom naar de poort van the moor om tien uur. L.L." Watson vindt met beetje onderzoek uit, dat de letters L.L. betekenen Laura Lyon, een dame die in Coombe Tracey leeft en die verlieft is op Dhr Stapleton. Wanneer Watson haar bezoekt en haar vertelt over de brief die hij heeft gevonden, zegt zij, dat zij de brief schreef omdat zij een geldprobleem heeft en de Heer Charles zou haar helpen. maar, die nacht ging zij niet naar de poort omdat er iets was gebeurt maar ze wilde niet vertellen wat het was.

Watson vindt met behulp van een vriend, de verbergplaats van een man. Hij was de hele tijd in Baskerville geweest maar het was veiliger als niemand wist hij daar was. Holmes heeft ontdekt dat Stapleton de vijand van de Heer Charles is, en dat zijn zus eigenlijk zijn vrouw is. Wanneer beiden de Baskerville zaal binnen lopen, horen zij een vreselijke schreeuw. Wanneer ze bij de plaats van de misdaad aankomen, vinden zij een lijk. Zij herkennen de kleren van Henry Baskerville. Zij draaien het lichaam om en zien dat het niet Henry maar de ontsnapte aan gevangene is. De ontsnapte gevangene had deze kleren van Mevr. Barrymore gekregen. Zij is zijn zus, en huishoudster van Zaal Baskerville.

Daarna gaan zij voor de tweede keer naar Mvr. Lyons en ze vertellen haar dat haar verloofde is getrouwd. Ze raakt in de war en begint alles te vertellen wat ze weet. Dhr. Stapleton dwong haar om de brief te schrijven en hij zei ook nadat zij de brief geschreven had dat ze niet naar de poort moest gaan omdat hij haar wilde helpen haar met haar geldproblemen.

Terug in Zaal Baskerville bekijkt Holmes de foto van één van grootouders van de Heer Henry en hij herkent het gezicht van M. Stapleton, die is eigenlijk een lid van de familie Baskerville. Daarom hoopte hij zaalBaskerville en het fortuin dat Henry naliet te erven. Die avond nodigde Dhr. Stapleton Henry uit voor een diner. Na het diner loopt Henry via the moor terug. Maar wat hij niet weet dat Stapleton hem wil vermoorden.

Wanneer hij ongeveer 200 meter van het huis is, komt een zeer grote hond de mist uit stormen. Het is de Hond van Baskervilles. Watson en Holmes verbergen zich achter de rotsen en schieten de hond af. Nu is de hond dood, maar ze hebben nog geen moordenaar. Dhr. Stapleton moet de schoten gehoord hebben en hij verbergt zich. Ze zoeken hem maar zij vinden hem niet. Ze veronderstellen zij dat hij in een van de moerasgaten is gevallen.Die avond vertelt Holmes het hele verhaal van de dood van de Heer Charles. De avond van zijn dood ging hij naar de poort, maar er was geen Laura te zien.

Alleen Stapleton die zich achter de heggen verstopte met zijn grote hond.

Toen hij Charles zag liet hij zijn hond aanvallen. Meneer Charles Baskerville overleed omdat hij zo hard moest rennen. En zo wordt het geheim van de ghostly Hond van Baskervilles opgelost.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen