Boekverslag : Mark Twain - The Adventures Of Huckleberry Finn
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1085 woorden.

De jongen die het boek verteld is ongeveer 14 jaar oud. Hij leeft samen met een weduwe. Zij is niet zijn moeder, maar zorgt wel voor hem. Ze probeert hem op te voeden door hem naar school te sturen. Huckleberry heeft geen moeder, en zijn vader is een alcoholist.

Op een dag vind de jongen 6000 dollar, het was verstopt door een overvallen, en niet meer opgehaald. Een rechter die in de buurt woont houd het geld voor hem in bewaring en geeft hem een dollar per dag. Huckleberry lijkt een leuk en vredig leven te hebben, tot hij op een dag word gekidnapt door zijn vader. Zijn vader neemt hem mee naar een huisje in het bos waar niemand ze zal vinden. Op een dag kan Huckleberry uit het huisje en gaat hij langs een klein bosriviertje wandelen. Hij heeft erg veel geluk en vind een kano, hij verstopt hem en gaat terug naar het huisje. Als zijn vader in de stad is om dronken te worden zet Huckleberry zijn eigen dood in scène. Als hij ontsnapt is er niemand die zal proberen hem te vinden, omdat iedereen denkt dat hij dood is. Hij blijft een paar dagen op een eiland in de grote rivier. Na die paar dagen ontdenkt hij dat hij niet de enige is op dat eiland, en probeer te ander te vinden. Het blijkt een oude man te zijn, Jim. Hij is erg aardig. Huckleberry komt er achter dat Jim is gevlucht voor de slavernij. Samen gaan ze verder reizen met een bootje. Omdat Jim een neger op de vlucht is mag niemand ze ontdekken terwijl ze doorreizen, en dus reizen ze ‘snachts. Ze hebben geen geld, en dus moeten ze geld ‘lenen’ van mensen. Lenen is het koosnaampje van stelen, wat de vader van Huckleberry bedacht heeft. Ze krijgen onderweg een hoop obstakels, zoals mist, verdwaald raken en de boot kwijtraken. Maar steeds komt alles weer goed. Na veel avonturen komt er ineens een grote stoomboot recht op ze af en raakt hun bootje. Ze ontsnappen allebei net aan de dood, maar ze raken elkaar kwijt. Ze drijven allebei ergens op een stukje hout. Huckleberry gaat lopen en komt bij een leuk huis met twee gemene honden, en een heel wantrouwige familie. Als de familie hem eindelijk vertrouwd laten ze hem in huis om te rusten. Het is een kakker familie die een rijke-familie vete hebben. Op een dag worden alle mannen uit de familie doodgeschoten. Later vind Huckelberry Jim weer terug, en Jim had het bootje gevonden, en gemaakt.

Dus gingen ze weer samen verder reizen. Weer reisden ze ‘snachts en kwamen ze in allerlei avonturen terecht. Op een gegeven moment besluiten ze dat ze overdag gaan reizen, na een paar dagen zien ze twee mannen die opgejaagd worden door honden. Huckleberry en Jim geven de mannen een lift, en ze vertellen hun verhaal. De mannen liegen heel veel tegen ze. De eerste man zegt dat hij een Duke is en dat hij uit zijn familie geschopt is. De andere man word jaloers, en zegt daarom dat zijn voorouders koning en koningin van frankrijk waren. Huckleberry gelooft ze niet maar zegt niets tegen Jim.

Het koningsmannetje houd van het verhaal van ‘Hamlet’. De mannen gaan op zoek naar geld, en het koningsmannetje stelt voor dat ze Hamlet gaan spelen. In een dorp waar een circus is huren ze een tent en promoten ze de voorstelling. Terwijl ze de voorstelling aan het doen zijn verlaten alle 7 bezoekers de tent. De Duke en het koningsmannetje zijn erg teleurgesteld. Ze denken aan een andere voorstelling en ze promoten een show die je niet mag missen. Hij is alleen maar drie dagen in de stad. Tijdens de voorstelling doen ze twee minuten wat en zeggen ze gewoon “The End”. Iedereen is boos, maar ze willen niet de enige zijn die in de maling genomen worden. Daarom zeggen ze tegen iedereen dat het een geweldige show was. De volgende dag is het weer uitverkocht, en weer worden alle bezoekers boos. De derde dag willen ze wraak nemen en neemt iedereen rot fruit mee. Het koningmannetje en de Duke hadden dit voorspeld en hebben al een boot gekocht, voor de bezoekers er achter komen dat ze allang weg zijn. Dankzij de mannen hebben Huck en Jim geld. Alleen kunnen het koningsmannetje en de Duke niet rusten voor ze meer geld hebben. Op een dag nemen ze iemand mee voor een stukje die zegt dat hij dacht dat iemand was overleden en dat de koningsmannetje zijn oom zou zijn. Ze kregen een plan. De Duke en het koningsmannetje doen zich voor als oom en vriend, het hele fortuin van de doe man zal dat van hun zijn. Als ze weggaan voelt Huck zich schuldig en verteld hij het hele verhaal aan de dochter van de dode man.

Na een tijdje is het hele dorp boos op de mannen, en ze willen ze ophangen. Ze weten te ontsnappen.

Terug bij de boot vluchten ze zo snel als ze kunnen zonder geld. De Duke en het koningsmannetje hebben alleen nog steeds hun lesje niet geleerd, en ze proberen weer dezelfde voorstelling te doen als eerst. In dit dorp zijn de mensen alleen niet zo dom, en de twee mannen worden gepakt. Als Huck terug komt bij de boot merkt hij dat Jim weg is. Hij is gevangen genomen door familie. Huck loopt door de tuin als honden hem proberen aan te vallen. Een vrouw jaagt de honden weg en laat Huck in haar huis. Ze denkt dat hij zijn neefje Tom is die ze een tijd niet heft gezien. Na een tijdje komt hij er achter dat ze Tom Sawyer bedoelt. Tom Sawyer was een vriend van Huck toen hij nog bij de weduwe leefde. Hij had alleen een probleem, en dat is dat Tom Sawyer zelf ook binnen een paar dagen zou komen. Als hij buiten loopt ziet hij iemand, die iemand is Tom. Huck verteld het verhaal aan Tom, en Tom speelt een vreemde voor zijn tante. Nu ze samen in het zelfde huis zijn en Jim is opgesloten in de tuin. Na een tijdje ontdekken ze hoe ze Jim vrij kunnen laten, en ze werken een plannetje uit. Als het plannetje werkt en ze hebben Jim bevrijd gaan ze terug naar de boot. Daar ziet Huck dat Tom is neergeschoten, Alweer worden ze gepakt en ze verwachten dat ze gestraft worden. Dit gebeurd niet want Toms moeder en tante zorgen dat ze weer vrijgelaten worden.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen